SW SW SW SW SW SW SW SW
Chapter 1 Test BankSW SW SW
CHAPTER 1 TEST QUESTIONS SW SW SW
True-False
1. The last decade of the twentieth century was a period of rapid change for organizations, especially
SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW S
businesses.
W
ANSWER: True SW
2. A key element in Wal-
SW SW SW SW
Mart's ability to discount brand name products was an understanding of the criticality of efficienc
SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW
y in its logistics and supply chain system.
SW SW SW SW SW SW SW
ANSWER: True SW
3. Globalization has had little effect on consumers. SW SW SW SW SW SW
ANSWER: False SW
4. Supply and demand has become less volatile as managers become more adept at controlling the
SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW S
elements.
W
ANSWER: False SW
5. Outsourcing is a fairly new concept. SW SW SW SW SW
ANSWER: False SW
6. SAB should examine their off-
SW SW SW SW
shore purchasing policy, even though the products are sourced from the U.S.
SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW
ANSWER: True SW
7. The world economy still favors the United States and European countries, even though China and
SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW S
India can participate in the global economy much more readily.
W SW SW SW SW SW SW SW SW SW
ANSWER: False SW
8. The U.S. transportation system was deregulated in the 1930s and 1940s in response to economic
SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW S
conditions and World War 2.
W SW SW SW SW
ANSWER: False SW
1-1
© 2013 Cengage Learning. All Rights Reserved. This edition is intended for use outside of the U.S. only, with content that may be diff
SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW
erent from the U.S. Edition. May not be scanned, copied, duplicated, or posted to a publicly accessible website, in whole or i
S W SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW
n part. SW
, Coyle Managing Supply Chains: A Logistics Approach, 9th Edition
SW SW SW SW SW SW SW SW
Chapter 1 Test Bank SW SW SW
9. Even though there are references to supply chain management in the 1980s, SCM did not capture the
SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW
attention of senior-level management until the 1990s.
SW SW SW SW SW SW SW
ANSWER: True SW
10. Supply chain managers no longer need to worry about suboptimization in light of today's technology.
SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW
ANSWER: False SW
Multiple Choice SW
11. Most retailers are essentially supply chain companies since
SW SW SW SW SW SW SW
a. they dominate the consumer market. SW SW SW SW
b. own their warehouses and trucks. SW SW SW SW
c. they buy products produced by others.
SW SW SW SW SW
d. engage in off-shore sourcing. SW SW SW
ANSWER: c SW
12. Which of the below is not one of the external forces driving the rate of change and shaping our
SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW
economic and political landscape?
SW SW SW SW
a. Government policy SW
b. Technology
c. Environmental concerns SW
d. Globalization
ANSWER: c SW
13. Outsourcing involves SW
a. moving company facilities away from the home office.
SW SW SW SW SW SW SW
b. hiring foreign nationals to manage parts of the business.
SW SW SW SW SW SW SW SW
c. obtaining materials, parts, and products from other companies.
SW SW SW SW SW SW SW
1-2
© 2013 Cengage Learning. All Rights Reserved. This edition is intended for use outside of the U.S. only, with content that may be diff
SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW
erent from the U.S. Edition. May not be scanned, copied, duplicated, or posted to a publicly accessible website, in whole or i
S W SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW
n part. SW
, Coyle Managing Supply Chains: A Logistics Approach, 9th Edition
SW SW SW SW SW SW SW SW
Chapter 1 Test Bank
SW SW SW
d. building a factory in another country. SW SW SW SW SW
ANSWER: c SW
14. Some individuals describe the current consumer as the "click here" generation because
SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW
a. we all have Internet access.
SW SW SW SW
b. we no longer wait for information to be "pushed out" to us.
SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW
c. we buy so much merchandise on line.
SW SW SW SW SW SW
d. we take little time to make purchasing decisions.
SW SW SW SW SW SW SW
ANSWER: b SW
15. The demographics of our society has changed because
SW SW SW SW SW SW SW
a. the "Baby Boom" generation is now turning 60.
SW SW SW SW SW SW SW
b. of the increase in two-career families and single-parent households.
SW SW SW SW SW SW SW SW
c. of immigration.SW
d. birth rates have changed. SW SW SW
ANSWER: b SW
1-3
© 2013 Cengage Learning. All Rights Reserved. This edition is intended for use outside of the U.S. only, with content that may be diff
SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW
erent from the U.S. Edition. May not be scanned, copied, duplicated, or posted to a publicly accessible website, in whole or i
S W SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW SW
n part. SW