,Nursedocs@2023
Pathophysiology, 7th Edition
M M
Chapter 01: Introduction to Pathophysiology Bana
M M M M M
sik:
MULTIPLEMCHOICE
1. C.Q.MwasMrecentlyMexposedMtoMgroupMAMhemolyticMStr
eptococcusMandMsubsequentlyMdevelopedaMpharyngealMi
nfection.MHisMclinicMexaminationMrevealsManMoralMtemp
eratureMofM102.3F,MskinMrash,Mdysphagia,MandMreddene
dMthroatMmucosaMwithMmultipleMpustules.MHeMcomplain
sMofMsoreMthroat,Mmalaise,MandMjointMstiffness.MAMthroat
McultureMisMpositiveMforMStreptococcus,MandMantibioticsM
haveMbeenMprescribed.MTheMetiologyMofMC.Q.’sMdiseaseMi
s
a. aMsoreMthroat.
b. streptococcalMinfection.
c. geneticMsusceptibility.
d. pharyngitis.
ANS:M B
EtiologyMrefersMtoMtheMproposedMcauseMorMcausesMofMaMparticularMdiseaseMprocess.MAMsoreMt
hroatMisMtheMmanifestationMofMtheMdiseaseMprocess.MGeneticMsusceptibilityMrefersMtoMinherite
dMtendencyMtoMdevelopMaMdisease.MPharyngitisMrefersMtoMinflammationMofMtheMthroatMandMis
MalsoMaMclinicalMmanifestationMofMtheMdiseaseMprocess.
2. AM17-year-oldMcollege-
boundMstudentMreceivesMaMvaccineMagainstManMorganismMthatMcausesMmeningitis.MThisMis
ManMexampleMof
a. primaryMprevention.
b. secondaryMprevention.
c. tertiaryMprevention.
d. diseaseMtreatment.
ANS:M A
PrimaryMpreventionMisMpreventionMofMdiseaseMbyMalteringMsusceptibilityMorMreducingMexpos
ureMforMsusceptibleMindividualsMbyMprovidingMvaccination.MSecondaryMpreventionMisMtheMe
arlyMdetection,Mscreening,MandMmanagementMofMtheMdisease.MTertiaryMpreventionMincludes
MrehabilitativeMandMsupportiveMcareMandMattemptsMtoMalleviateMdisabilityMandMrestoreMeffec
tiveMfunctioning.MDiseaseMtreatmentMinvolvesMmanagementMofMtheMdiseaseMonceMitMhasMde
veloped.
3. AnMobeseMbutMotherwiseMhealthyMteenMisMgivenMaMprescriptionMforMaMlow-
calorieMdietMandMexerciseMprogram.MThisMisManMexampleMof
a. primaryMprevention.
b. secondaryMprevention.
c. tertiaryMprevention.
d. diseaseMtreatment.
ANS:M B
SecondaryMpreventionMisMtheMearlyMdetection,Mscreening,MandMmanagementMofMtheMdiseaseMsuc
h
,Nursedocs@2023
asMprescribingMdietMandMexerciseMforManMindividualMwhoMhasMalreadyMdevelopedMobesity.M
PrimaryMpreventionMisMpreventionMofMdiseaseMbyMalteringMsusceptibilityMorMreducingMexpos
ureMforMsusceptibleMindividuals.MTertiaryMpreventionMincludesMrehabilitativeMandMsupportiv
eMcareMandMattemptsMtoMalleviateMdisabilityMandMrestoreMeffectiveMfunctioning.MDiseaseMtre
atmentMinvolvesMmanagementMofM theMdiseaseMonceMitMhasMdeveloped.
4. AMpatientMwithMhighMbloodMpressureMwhoMisMotherwiseMhealthyMisMcounseledMtoMrestrictMso
diumMintake.MThisMisManMexampleMof
a. primaryMprevention.
b. secondaryMprevention.
c. tertiaryMprevention.
d. diseaseMtreatment.
ANS:M B
SecondaryMpreventionMisMtheMearlyMdetection,Mscreening,MandMmanagementMofMtheMdisease,Ms
uchMasMbyMprescribingMsodiumMrestrictionMforMhighMbloodMpressure.MPrimaryMpreventionMisM
preventionMofMdiseaseMbyMalteringMsusceptibilityMorMreducingMexposureMforMsusceptibleMindi
viduals.MTertiaryMpreventionMincludesMrehabilitativeMandMsupportiveMcareMandMattemptsMtoMa
lleviateMdisabilityMandMrestoreMeffectiveMfunctioning.MDiseaseMtreatmentMinvolvesMmanagem
entMofMtheMdiseaseMonceMitMhasMdeveloped.
5. AfterMsufferingMaMheartMattack,MaMmiddle-agedMmanMisMcounseledMtoMtakeMaMcholesterol-
loweringMmedication.MThisMisManMexampleMof
a. primaryMprevention.
b. secondaryMprevention.
c. tertiaryMprevention.
d. diseaseMtreatment.
ANS:M C
TertiaryMpreventionMincludesMrehabilitativeMandMsupportiveMcareMandMattemptsMtoMalleviateMdis
abilityMandMrestoreMeffectiveMfunctioningMsuchMasMprescribingMaMcholesterol-lowering
medicationMfollowingMaMheartMattack.MPrimaryMpreventionMisMpreventionMofMdiseaseMbyMalte
NMRMMexp
ringMsusceptibilityMorMreducing IMU
Gosu
MB.reCMfNorMsT
S usceptibOleMindividuals.MSecondaryMprevention
MisMthe
earlyMdetection,Mscreening,MandMmanagementMofMtheMdisease.MDiseaseMtreatmentMinvol
vesMmanagementMofMtheMdiseaseMonceMitMhasMdeveloped.
6. AMpatientMhasMbeenMexposedMtoMmeningococcalMmeningitis,MbutMisMnotMyetMdemonstratingMs
ignsMofMthisMdisease.MThisMstageMofMillnessMisMcalledMthe stage.
a. prodromal
b. latent
c. sequela
d. convalescence
ANS:M B
IncubationMrefersMtoMtheMintervalMbetweenMexposureMofMaMtissueMtoManMinjuriousMagentMandM
theMfirstMappearanceMofMsignsMandMsymptoms.MInMinfectiousMdiseases,MthisMperiodMisMoftenMc
alledMtheMincubationM(latent)Mperiod.MProdromalMrefersMtoMtheMappearanceMofMtheMfirstMsignsM
andMsymptomsMindicatingMtheMonsetMofMaMdisease.MTheseMareMoftenMnonspecific,MsuchMasMhe
adache,Mmalaise,Manorexia,MandMnausea,MwhichMareMassociatedMwithMaMnumberMofMdifferentM
diseases.
SequelaMrefersMtoMsubsequentMpathologicMconditionMresultingMfromMaMdisease.MConvalescenc
eMisMtheMstageMofMrecoveryMafterMaMdisease,Minjury,MorMsurgicalMoperation.
, Nursedocs@2023
7. AMdiseaseMthatMisMnativeMtoMaMparticularMregionMisMcalled
a. epidemic.
b. endemic.
c. pandemic.
d. ethnographic.
ANS:M B
AMdiseaseMthatMisMnativeMtoMaMparticularMregionMisMcalledMendemic.MAnMepidemicMisMaMdisea
seMthatMspreadsMtoMmanyMindividualsMatMtheMsameMtime.MPandemicsMareMepidemicsMthatMaffe
ctMlargeMgeographicMregions,MperhapsMspreadingMworldwide.
8. InMgeneral,MwithMaging,MorganMsizeMandMfunction
a. increase.
b. decrease.
c. remainMtheMsame.
d. areMunknown.
ANS:M B
InMgeneral,MwithMaging,MorganMsizeMandMfunctionMdecrease.
9. TheMstageMduringMwhichMtheMpatientMfunctionsMnormally,MalthoughMtheMdiseaseMprocesses
MareM
wellMestablished,MisMreferredMtoMas
a. latent.
b. subclinical.
c. prodromal.
d. convalescence.
ANS:M B
TheMstageMduringMwhichMtheMpatientMfunctionsMnormally,MalthoughMtheMdiseaseMprocessesMa
reMwellMestablished,MisMcalledMtheMsubclinicalMstage.MTheMintervalMbetweenMexposureMofMaMti
ssueMtoManMinjuriousMagentMandMtheMfN st R
irU apSpI
eaNraGnT
ceBo.
fMC
sigOnM
sMandMsymptomsMmayMbeMcalledM
aMlatent
periodMor,MinMtheMcaseMofMinfectiousMdiseases,ManMincubationMperiod.MTheMprodromalMperiod,Mo
r
prodrome,MrefersMtoMtheMappearanceMofMtheMfirstMsignsMandMsymptomsMindicatingMtheMonset
MofMaMdisease.MConvalescenceMisMtheMstageMofMrecoveryMafterMaMdisease,Minjury,MorMsurgicalM
operation.
MULTIPLEMRESPONSE
1. YourMpatient’sMredMbloodMcellMisMslightlyMelevatedMtoday.MThisMmightMbeMexplainedMbyM(S
electMallMthatMapply.)
a. genderMdifference.
b. situationalMfactors.
c. normalMvariation.
d. culturalMvariation.
e. illness.
ANS:M A,MB,MC,ME
Gender,MsituationsM(e.g.,Maltitude),MnormalMvariations,MandMillnessMmayMallMdetermineMredMbl
oodMcellMcount.MCultureMaffectsMhowMmanifestationsMareMperceivedM(normalMversusMabnorma
l).