For
Abnormal Psychology
Eighteenth Edition
Jill M. Hooley, Harvard University
Matthew K. Nock, Harvard University
James N. Butcher, University of Minnesota
Prepared by
Regina M. Hughes, Collin College
غوص في أعماق علم النفس المرضي مع هذا بنك الأسئلة الأساسي لـ lamronbA
مدقي ،نيدئار ءاربخ عم نواعتلاب بوتكم .يلوه .مإ ليجل 18ةعبطلا Psychology،
أكثر من 0022سؤال متطور—اختيار متعدد ،محاكيات تشخيصية ،ديليمات أخلاقية،
وتحليلات حالات سريرية—عبر أكثر من 22فصلاً .غُمِس في تقدمات :RT-5-MSD
استمرارية القلق/الصدمة ،طيف الاكتئاب/ثنائي القطب ،اضطرابات الذهان ،مجموعات
الشخصية ،ضعف الإدراك العصبي ،مسارات الإدمان ،ونماذج مخاطر الانتحار ،كلها
مُحقَّنَة بتحديثات 6202حول التشخيص بالذكاء الاصطناعي ،تكاملات المهلوسات ،التنوع
العصبي الثقافي ،والمساواة في الصحة النفسية العالمية وفق إطارات APAومنظمة
الصحة العالمية.
كل سؤال يقدم إجابات موثقة ،تفسيرات بيو-نفسي-اجتماعية تفكك الأسباب ،التقييم،
والتدخلات ،بالإضافة إلى تصحيح للرؤية العلاجية .مع اختبارات تكيفية ،أدوات ملف
التعريف للأعراض ،ولوحات تحليلية ،يُمكِّن هذا المورد طلاب علم النفس الجامعيين،
المتدربين المتقدمين ،والمدرسين لامتحانات PPPEأو الترخيص .من أصول
الاضطرابات إلى استراتيجيات الصمود ،استغل صوت هولي الموثوق—تفوق في
التقييمات ،طور الدقة التشخيصية ،وروِِّ التمرين المتعاطف الذي يحول الحياة!
, Abnormal Psychology 18e, Hooley/Butcher
Chapter 1: Abnormal Psychology: Overview and
Research Approaches
MULTIPLE CHOICE
1. Which of the following individuals would most likely be a subject of specialists in abnormal
psychology?
a. Stacy, a college student who is consistently 15 minutes late to class
b. Jason, a stock trader who rarely leaves his house
c. Misha, a lab assistant who translates the vocal sounds of dolphins
d. Tyree, an athlete who seeks to use visual imagery to improve his rowing technique
Answer: b
Learning Objective: None
Topic: Introduction
Difficulty Level: Moderate
Skill Level: Apply What You Know
APA Learning Objective: 1.1 Describe key concepts, principles, and overarching themes in
psychology.
2. Which of the following is an example of family aggregation?
a. Both Jane and her husband are alcoholics.
b. Jim and John, 21-year-old friends, are both schizophrenics.
c. Karen, her mother, and her grandmother have all been diagnosed with generalized
anxiety disorder.
d. Kim committed suicide, apparently in reaction to her mother’s abuse.
Answer: c
Learning Objective: None
Topic: Introduction
Difficulty Level: Moderate
Skill Level: Apply What You Know
APA Learning Objective: 1.1 Describe key concepts, principles, and overarching themes in
psychology.
3. What does Monique’s case, outlined in the textbook, best illustrate?
a. Abnormal behavior usually produces more distress in others than in the person who
engages in the abnormal behavior.
b. Abnormal behavior covers a wide range of behavioral disturbances.
c. Most people who suffer from abnormal behavior are quickly identified as deviant by
other people.
d. When people suffer from mental disorders, they are unable to work or live
independently.
Answer: b
Learning Objective: None
Topic: Introduction
Difficulty Level: Moderate
3
Copyright © 2020, 2017, 2014 Pearson Education, Inc. All rights reserved.
, Abnormal Psychology 18e, Hooley/Butcher
Skill Level: Understand the Concepts
APA Learning Objective: 1.1 Describe key concepts, principles, and overarching themes in
psychology.
4. What does the case of Scott, outlined in the textbook, best illustrate?
a. The problems associated with higher education in America today
b. That homelessness often causes psychopathology
c. That some psychological conditions are “late onset”—that is, initially occurring in
adolescence or young adulthood
d. That lower socioeconomic status is a causal factor of psychosis
Answer: c
Learning Objective: None
Topic: Introduction
Difficulty Level: Easy
Testbank
Skill Level: für Abnormal
Understand Psychology, 18. Auflage von Jill M. Hooley
the Concepts
Tauchen
APA Learning Sie in die
Objective: 1.1Tiefen derkey
Describe Psychopathologie ein and
concepts, principles, mit overarching
dieser essenziellen
themes in
Testbank
psychology. für Abnormal Psychology, 18. Auflage von Jill M. Hooley.
Gemeinsam mit führenden Experten verfasst, bietet sie über 2.200
5. Whathochmoderne
makes definingFragen – Multiple-Choice,
abnormality difficult? diagnostische Simulationen,
ethische
a. There are so many types of abnormal behavior that– they
Dilemmata und klinische Fallanalysen übercan’t
22+ beKapitel hinweg.
accurately described.
Vertiefen
b. There isSie sichbehavior
no one in DSM-5-TR-Fortschritte: Angst-/Trauma-Kontinua,
that serves to make someone abnormal.
depressive/bipolare
c. Most of us are abnormalSpektren,
much psychotische Störungen,
of the time, so we cannot tell what is normal.
Persönlichkeitscluster,
d. Criteria for abnormalityneurokognitive Beeinträchtigungen, Suchtpfade und
have yet to be developed.
Answer:Suizidrisiko-Modelle,
b alles angereichert mit 2026-Updates zu KI-Diagnostik,
psychedelischen
Learning Integrationen,
Objective: 1.1 Explain kultureller
how we define Neurodiversität
abnormality and classify und globaler
mental disorders.
Gleichstellung
Topic: Indicators in der psychischen Gesundheit gemäß APA- und
of Abnormality
WHO-Rahmenwerken.
Difficulty Level: Moderate
JedeRemember
Skill Level: Frage liefert
the verifizierte
Facts Antworten, biopsychosoziale Begründungen,
die Ätiologie, Bewertung und Interventionen
APA Learning Objective: 1.1 Describe key aufschlüsseln,
concepts, principles, plus Remediation
and overarching themes in
für therapeutische Einsichten. Mit adaptiven Quizzen,
psychology.
Symptom-Profiler-Tools und Analyse-Dashboards stärkt diese Ressource
6. Which of the following statementsAbsolventen-Kliniker
Psychologie-Undergrads, accurately describes aundcharacteristic
Pädagogen indicator of
für EPPP-
abnormality?
oder Lizenzprüfungen. Von Störungsursprüngen zu Resilienz-Strategien –
a. Subjective
nutzen distress must
Sie Hooleys be present
autoritative in orderMeistern
Stimme: for a behavior, emotion, or thought to be
Sie Bewertungen,
deemed abnormal.
kultivieren Sie diagnostische Präzision und fördern Sie empathische Praxis,
b. A behavior, emotion, or thought that is statistically rare and desirable is considered
die Leben verändert!
abnormal.
c. Violating the standards of society, particularly when statistically rare, is abnormal.
d. Engaging in highly dangerous activities on a regular basis reflects abnormal behavior.
Answer: c
Learning Objective: 1.1 Explain how we define abnormality and classify mental disorders.
Topic: Indicators of Abnormality
Difficulty Level: Difficult
Skill Level: Analyze It
APA Learning Objective: 1.1 Describe key concepts, principles, and overarching themes in
psychology.
4
Copyright © 2020, 2017, 2014 Pearson Education, Inc. All rights reserved.
, Abnormal Psychology 18e, Hooley/Butcher
7. The fact that tattoos are commonplace today, while they were once viewed as abnormal,
illustrates that __________.
a. modern society is unlikely to change
b. what is acceptable for men and women is no longer different
c. American culture values independence
d. the values of a society may change over time
Answer: d
Learning Objective: 1.1 Explain how we define abnormality and classify mental disorders.
Topic: Indicators of Abnormality
Difficulty Level: Moderate
Skill Level: Apply What You Know
APA Learning Objective: 1.1 Describe key concepts, principles, and overarching themes in
psychology.
8. Brandon consistently drinks a fifth of vodka at least five times per week. This has greatly
increased his chance of serious liver damage and premature death. Because he drinks at home,
the behavior harms no one else. According to the DSM-5, is Brett’s behavior consistent with the
definition of a mental disorder?
a. Yes, because many people in society engage in this behavior
b. Yes, because he is persistently acting in a way that is harmful and dangerous
c. No, because his behavior must also harm the well-being of others in the community
d. No, because there is no evidence that his actions are out of his own control
Answer: b
Learning Objective: 1.1 Explain how we define abnormality and classify mental disorders.
Topic: Indicators of Abnormality
Difficulty Level: Moderate
Skill Level: Apply What You Know
APA Learning Objective: 1.1 Describe key concepts, principles, and overarching themes in
psychology.
9. In the field of abnormal psychology, what does DSM stand for?
a. Disorders, Science, and the Mind
b. Diagnostic and Statistical Manual
c. Descriptors for the Science of the Mind
d. Diagnostic Science of the Mind
Answer: b
Learning Objective: 1.1 Explain how we define abnormality and classify mental disorders.
Topic: The DSM-5 and the Definition of Mental Disorder
Difficulty Level: Easy
Skill Level: Remember the Facts
APA Learning Objective: 1.1 Describe key concepts, principles, and overarching themes in
psychology.
10. The current version of the DSM—the DSM-5—is __________, and it contains a total of
__________ diagnostic categories.
5
Copyright © 2020, 2017, 2014 Pearson Education, Inc. All rights reserved.