zl zl
Chapter 1. Terminology, Imaging and Positioning Principles
zl zl zl zl zl zl
Chapter 2. Chest
zl zl
Chapter 3. Abdomen
zl zl
Chapter 4. Upper Limb
zl zl zl
Chapter 5. Humerus and Shoulder Girdle
zl zl zl zl zl
Chapter 6. Lower Limb
zl zl zl
Chapter 7. Femur and Pelvic Girdle
zl zl zl zl zl
Chapter 8. Cervical and Thoracic Spine
zl zl zl zl zl
Chapter 9. Lumbar Spine, Sacrum, and Coccyx
zl zl zl zl zl zl
Chapter 10. Bony Thorax — Sternum and Ribs
zl zl zl zl zl zl zl
Chapter 11. Cranium, Facial Bones, and Paranasal Sinuses
zl zl zl zl zl zl zl
Chapter 12. Biliary Tract and Upper Gastrointestinal System
zl zl zl zl zl zl zl
Chapter 13. Lower Gastrointestinal System
zl zl zl zl
Chapter 14. Urinary System and Venipuncture
zl zl zl zl zl
Chapter 15. Trauma, Mobile, and Surgical Radiography
zl zl zl zl zl zl
Chapter 16. Pediatric Radiography
zl zl zl
Chapter 17. Angiography and Interventional Procedures
zl zl zl zl zl
Chapter 18. Computed Tomography
zl zl zl
Chapter 19. Special Radiographic Procedures
zl zl zl zl
Chapter 20. Diagnostic and Therapeutic Modalities
zl zl zl zl zl
,Chapter 01: Terminology, Positioning, and Imaging Principles
zl zl zl zl zl zl
Lampignano: Bontrager’s Textbook of Radiographic Positioning and RelatedAnatomy, 10th
zl zl zl zl zl zl zl zl zl
Edition
MULTIPLE CHOICE zl
1. What type of tissue binds together and supports the various structures of the body?
zl zl zl zl zl zl zl zl zl zl zl zl zl
a. Epithelial
b. Connective
c. Muscular
d. Nervous
ANS: B z l REF: 3 z l
2. The lowest level of structural organization in the human body is the
zl zl zl zl zl zl zl zl zl zl zl level.
a. molecular
b. cellular
c. chemical
d. atomic
ANS: C z l REF: 3 z l
3. What type of tissue covers internal and external surfaces of the body?
zl zl zl zl zl zl zl zl zl zl zl
a. Muscular
b. Connective
c. Nervous
d. Epithelial
ANS: D z l REF: 3 z l
4. How many individual body systems comprise the human body?
zl zl zl zl zl zl zl zl
a. 22
b. 13
c. 10
d. 8
ANS: C z l REF: 3 z l
5. How many separate bones are found in the adult human body?
zl zl zl zl zl zl zl zl zl zl
a. 181
b. 215
c. 206
d. 236
ANS: C z l REF: 4 z l
6. Which system of the human body is responsible for the elimination of solid waste?
zl zl zl zl zl zl zl zl zl zl zl zl zl
a. Circulatory
b. Respiratory
c. Urinary
d. Digestive
, ANS: Dz l REF: 4 z l
7. Which of the following systems of the human body includes all ductless glands of the body?
zl zl zl zl zl zl zl zl zl zl zl zl zl zl zl
a. Endocrine
b. Integumentary
c. Muscular
d. Glandular
ANS: Az l REF: 6 z l
8. Which of the following body systems helps to regulate body temperature?
zl zl zl zl zl zl zl zl zl zl
a. Circulatory
b. Urinary
c. Endocrine
d. Nervous
ANS: Az l REF: 7 z l
9. Which of the following bones is part of the axial skeleton?
zl zl zl zl zl zl zl zl zl zl
a. Radius
b. Hip bone zl
c. Clavicle
d. Sternum
ANS: Dz l REF: 7 z l
10. How many bones are there in the adult axial skeleton?
zl zl zl zl zl zl zl zl zl
a. 206 NURSINGTB.COM
b. 80
c. 54
d. 126
ANS: Bz l
REF: z l
7
11. What is the name of the small oval-shaped bone found in tendons?
zl zl zl zl zl zl zl zl zl zl zl
a. Wormian
b. Tendinous
c. Irregular
d. Sesamoid
ANS: Dz l REF: 8 z l
12. Which of the following bones is classified as a long bone?
zl zl zl zl zl zl zl zl zl zl
a. Carpal bone zl
b. Scapula
c. Cranium
d. Humerus
ANS: Dz l REF: 8 z l
13. What is the name of the dense fibrous membrane that covers bone?
zl zl zl zl zl zl zl zl zl zl zl
a. Cancellous portion zl