k k k k k k k
t 4th edition by Robert C. Manske COMPLETE GUIGE 2025
k k k k k k k k k
,Chapter 01: Patient Supervision and Observation During Treatment
k k k k k k k
MULTIPLEkCHOICE
1. Whokiskresponsiblekforkcarryingkoutkprescribedkselectedkinterventions,kpatientksupervision,kdatakc
ollection,kandkappropriateksupervisionkofkakpatientkduringkphysicalktherapy?
a. Physicalktherapistk(PT)
b. Physicalktherapistkassistantk(PTA)
c. Nursingkassistant
d. Medicalkdoctor
ANS:k B
ThekPTAkiskresponsiblekforkcarryingkoutkprescribedkselectedkinterventions,kpatientksupervision,kda
takcollectionkskills,kandkappropriatekproblem-solvingkandkclinicalkdecisionkmaking.
REF:k P.k3
2. WhichkofkthekfollowingkiskNOTkakpurposekofkthekclinicalkpatientksupervisionkprocess?
a. Tokgatherkrelevantkinformationkandkdata
b. Tokestablishkandkenhancekrapport,ktrust,kandkconfidence
c. Tokprescribekinterventionskthekpatientkrequires
d. Tokassistkinkthekmanagementkofkthekpatient
ANS:k C
PTAskdoknotkprescribekinterventionskforkthekpatient.kThekPTAkobserves,kdocuments,kandkdiscusse
skpatientkobservationskwithkthekPT.
REF:k P.k4
3. Selectkthekopen-endedkquestion.
a. Whatkiskyourkpainklevelktodaykonkakscalekofk1-10?
b. Whenkdidkthekpainkbegin?
c. Tellkmekaboutkthektimekthatkyoukinjuredkknee.
d. Whenkdidkyouktakekyourklastkpainkmedication?
ANS:k C
Thekopen-endedkquestionkleadskthekpatientktoksaykmorekthankyeskorkno.kOpen-
endedkquestionskprovidekmuchkricherkdetailskaboutkthekincidentkorkexperience.
REF:k P.k6
4. WhichkofkthekfollowingkstatementskisktruekregardingkthekworkingkenvironmentkofkPTAs?
a. PTAskworkkinkisolationkwithktheirkpatientkassignments.
b. PTAskworkkwithkakteamkofkexpertskinkallkareaskofkakpatient’skcare.
c. PTAskworkkonlykwithkthekPTkinkprovidingktherapy.
d. PTAskarekthekmostkimportantkpeoplekonkthekrehabilitationkteamkwhenkprovidingkt
herapy.
ANS:k B
, ThekPTAkmustkbekawarekofkthekkeykmemberskofkthekrehabilitationkteam.kOccupationalktherapists
,kPTs,knurses,krespiratoryktherapists,kpsychologists,kandkaudiologistskarekonlykakfewkofkthekimport
antkmemberskofkthekrehabilitationkteam.kThekPTAkdoesknotkworkkinkisolation.
REF:k P.k4
5. Whichkofkthekfollowingkstatementskwouldkbekusedkinkakdiscussionkwithkakpatient?
a. Yourkbloodkpressurekisk150/90,kwhichkindicateskhypertensionkandkcouldkleadktokakc
erebralkvascularkaccidentkifkyoukdon’tktakekyourkmedications.
b. Yourkbloodkpressurekiskhigherkthanknormalktoday,k150/90.kDidkyouktakekyourkbloodkp
ressurekmedicationkthiskmorning?
c. Thekdoctorkprescribedkakbeta-
blockerkforkyoukakmonthkago.kHaskthatkbeenkhelpingkyourkbloodkpressure?
d. Thekcombinationkofkyourkcalcium-channelkblockerkandkbeta-
blockerkdoknotkseemktokbekcontrollingkyourkbloodkpressure.kLet’skcallkthekdoctor.
ANS:k B
ThekPTAkshouldklearnktokcommunicatekopenly,kfreely,kandkinkakprofessionalkmanner.kThekPTAkm
ustkemploykappropriatekandkprofessionalkmedicalkterminologykwithkprofessionalkpeople—
butkusekfamiliark(lay)ktermsktokdescribektheksamekconditionktokakpatientkorkakfamilykmember.
Avoidingkthekusekofkmedicalkjargonk(hypertension,kbeta-blocker,kcalcium-
channelkblocker)kwithkpatientskiskrequiredkbykPTAs.
REF:k P.k4
6. HowkcankakPTAkdemonstratekaccountabilitykinktheirkpractice?
a. Maintainktimelykdocumentationkaboutkpatientkinterventions.
b. Maintainkgoodkrapportkwithkpatients.
c. Continuektheirkeducationkpastktheirkinitialkdegree.
d. ReportkallkfindingsktoktheksupervisingkPTksokthatkmodificationskcankbekmadekinkr
esponsektokchangeskinkpatientkstatus.
ANS:k D
PTAskarekresponsiblekforkreportingkallkfindingsktoktheksupervisingkPTksokthatkmodificationskcankbek
madekinkaccordancekwithkchangeskinkpatientkstatus.
REF:k P.k6
7. Whichktypekofkquestioningkwouldkyoukusektokfindkfactskorkobtainkspecifickresponseskfromkakp
atientkaboutkankinjuryktokaklimbkorkjoint?
a. Open-endedkquestions
b. Closed-endedkquestions
c. Akpause
d. Neutralkphrase
ANS:k B
Figurek1-1.kClosed-
endedkquestionskarekusedktokfindkoutkspecifickdetails,kdirectkthekdiscussion,korkelicitkspecifickresp
onseskfromkthekpatient.
REF:k P.k8
8. Whichkofkthekfollowingkiskankexamplekofkpromptingkduringkakphysicalktherapyksession?
, a. “Whenkyoukwalkkupktheksteps,kwhichkfootkwillkyoukmovekfirst?”
b. “Allkright,knowkpickkupkyourkrightkfootkandkputkitkonktheknextkstep.”
c. Pointktokthekstepkandktouchkthekpatient’skrightkleg.
d. Observekthekbehaviorkofkthekpatientktokseekifktheykwillkliftkupkthekcorrectkfootkwhilek
walkingkupktheksteps.
ANS:k A
Promptingkakpatientktokperformkaktaskkcankbekviewedkaskthekpresentationkofkakquestion.kPrompting
kallowskpatientsktokdecipherkinformation,ksolvekproblems,kandkprovideksolutionsktokactivitiesktheyk
mustkovercomekduringkrecovery.kCueskarekdirections.
REF:k P.k9
9. Whokholdskthekultimatekresponsibilitykforkthekpatient’skphysicalktherapy?
a. PTA
b. Medicalkdoctor
c. Nurse
d. PT
ANS:k D
Tokminimizekthekconfusingkarraykofktreatmentkprotocols,kthekPTAkmustkeffectivelykandkefficientl
ykcommunicatekwithktheksupervisingkPTktokclarifykdifferenceskinkpatientkcare,kalwayskrememberin
gkthatkthekPTkhaskthekultimatekresponsibilitykforkthekinterventionskprovided.
REF:k P.k10
10. WhichkofkthekfollowingkactionskshouldkyouktakekifkyoukhavekakdisagreementkwithkthekPT?
a. RefusektokprovidekthektreatmentkorkinterventionkonkthekPT’skplankofkcare.
b. ChangekthektreatmentkforkthekdaykandkthenkreportktokthekPTkwhatkwaskdonekatktheke
ndkofkthekday.
c. Followkthekplankofkcareknokmatterkwhatkchangeskarekobservedkinkthekpatientkandkd
ocumentklater.
d. DiscusskyourkfindingskandkrationalekwithkthekPTktoklearnkandkprovidekbetterkcare.
ANS:k D
AkfullkunderstandingkofkthekrationalekandkpurposekofkPTkinterventionskallowskforkimprovedkdeliv
erykofkcarekandksafekandkeffectivekcare.kPTAskcannotkchangekthekplankofkcarekbykthemselves.
REF:k P.k10
11. WhatktypekofkbehaviorkiskthekPTAkusingkinkthekfollowingkexample?
ThekPTAkquicklykagreesktokthekpatient’skrequestktokslowkdownkandkstopkthektreatmentkforkthekday
kinsteadkofkdiscussingkthekpurposekandkbenefitskofkthektreatment.
a. Dominance
b. Submission
c. Hostility
d. Warmth
ANS:k B