Management and Organization 15 Global Edition by Robbins, Coulter
Chapter 1-18
students:Critical Thinking: Each field requires students to think critically—whether it's analyzing a business case, interpreting legal issues, or solving a complex mathematical problem.App
Chapter 1 Managers and You in the Workplace
1) In today's workplace, .
A) women are more likely than men to be promoted into management
B) many employees perform work that in the past was considered managerial activities
C) women tend to be more effective supervisors than men
D) most organizations have eliminated the title of manager
Answer: B
Diff: 2
AACSB: Reflective thinking
Learning Obj: LO 1.1: Tell who managers are and where they work.
Classification: Concept of Mathematics ExamsMathematics exams are typically focused on problem-solving and
application of formulas, theorems, and mathematical concepts. These exams may include:Problem Sets: Students are given a series of problems
that test. The problems may require students
2) Because this is her first job, Melanie was unclear about what managers actually do. Fortunately
her training materials explained that a manager's job focuses on .
A) performing clerical duties
B) personal achievement
C) helping others accomplish their work goals
D) supervising groups rather than individual employees
Answer: C
Diff: 2
AACSB: Analytical thinking; Application of knowledge
Learning Obj: LO 1.1: Tell who managers are and where they work.
Classification: Application
3) An individual who works with and through other people by coordinating their work activities in
order to accomplish organizational goals is .
A) an assembly line worker
B) a laborer
C) a manager
D) a salesperson
Answer: C
Diff: 1
AACSB: Reflective thinking
Learning Obj: LO 1.1: Tell who managers are and where they work.
Classification: Concept
1
Copyright © 2021 Pearson Education, Inc.
,4) As part of the orientation for her internship, Rebecca was informed that are the people
who direct the activities of others in an organization.
A) directors
B) managers
C) subordinates
D) line workers
Answer: B
Diff: 1
AACSB: Analytical thinking; Application of knowledge
Learning Obj: LO 1.1: Tell who managers are and where they work.
Classification: Application of Mathematics ExamsMathematics exams are typically focused on problem-solving
students:Critical Thinking: Each field requires students to think critically—whether it's analyzing a business case, interpreting legal issues, or
solving a complex mathematical problem.Appproblems that test various mathematical skills, from basic calculations to more complex word
problems. The problems may require students
5) The organizational chart shows titles such as front-line manager, plant manager, and vice
president of operations. It is very likely this organization has a .
A) traditional committee structure
B) traditional pyramid structure
C) modern matrix structure
D) flexible structure
Answer: B
Diff: 2
AACSB: Analytical thinking; Application of knowledge
Learning Obj: LO 1.1: Tell who managers are and where they work.
Classification: Application
6) First-line managers are typically those who .
A) perform the same work as the people they manage but earn more money
B) are typically involved with producing the organization's products or providing its service
C) are at the top of the organizational chart
D) are the first persons new hires meet
Answer: B
Diff: 2
AACSB: Application of knowledge
Learning Obj: LO 1.1: Tell who managers are and where they work.
Classification: Analytical
7) Supervisor is another name for .
A) team leader
B) middle manager
C) first-line manager
D) top manager
Answer: C
Diff: 2
AACSB: Reflective thinking
Learning Obj: LO 1.1: Tell who managers are and where they work.
Classification: Concept
2
,8) A is an example of a first-line manager.
A) division manager
B) store manager
C) regional manager
D) shift manager
Answer: D
Diff: 1
AACSB: Reflective thinking
Learning Obj: LO 1.1: Tell who managers are and where they work.
Classification: Concept of Mathematics ExamsMathematics exams are typically focused on problem-solving and
application of formulas, theorems, and mathematical concepts. students:Critical Thinking: Each field requires students to think critically—
whether it's analyzing a business case, interpreting legal issues, or solving a complex mathematical problem.Appmay require students
9) Kelly, a production supervisor, is responsible for ten employees who assemble components into
a finished product. Kelly is a .
A) top manager
B) nonmanagerial employee
C) middle manager
D) first-line manager
Answer: D
Diff: 1
AACSB: Analytical thinking; Application of knowledge
Learning Obj: LO 1.1: Tell who managers are and where they work.
Classification: Application
10) Managers with titles such as regional manager, project leader, or division manager are
.
A) first-line managers
B) top managers
C) production managers
D) middle managers
Answer: D
Diff: 2
AACSB: Reflective thinking
Learning Obj: LO 1.1: Tell who managers are and where they work.
Classification: Concept
11) Ben, a production plant manager, reports to Dan, a regional manager. Ben and Dan are
.
A) top managers
B) middle managers
C) supervisors
D) first-line managers
Answer: B
Diff: 2
AACSB: Analytical thinking; Application of knowledge
Learning Obj: LO 1.1: Tell who managers are and where they work.
Classification: Application
3
Copyright © 2021 Pearson Education, Inc.
, 12) are responsible for making organization-wide decisions and establishing the plans
and goals that affect the entire organization.
A) Middle managers
B) Top managers
C) Production managers
D) Research managers
Answer: B
Diff: 2
AACSB: Reflective thinking
Learning Obj: LO 1.1: Tell who managers are and where they work.
Classification: Concept
students:Critical Thinking: Each field requires students to think critically—whether it's analyzing a business case, interpreting legal issues, or
solving a complex mathematical problem.App
13) Tom is responsible for project managers who supervise others who perform manual work. He
reports to a vice president on another continent. Tom is a .
A) first-line manager
B) middle manager
C) top manager
D) nonmanager
Answer: B
Diff: 2
AACSB: Analytical thinking; Application of knowledge
Learning Obj: LO 1.1: Tell who managers are and where they work.
Classification: Application of Mathematics ExamsMathematics exams are typically focused on problem-solving
and application of formulas, theorems, and mathematical concepts. These exams may include:Problem Sets: Students are given a series of
problems that test various mathematical skills, from basic calculations to more complex word problems. The problems may require students
14) have titles such as executive vice president, chief operating officer, and chief
executive officer.
A) Supervisors
B) Middle managers
C) First-line managers
D) Top managers
Answer: D
Diff: 2
AACSB: Reflective thinking
Learning Obj: LO 1.1: Tell who managers are and where they work.
Classification: Concept
15) Kenneth is a vice president of operations. His position would be regarded as a .
A) top manager
B) supervisor
C) middle manager
D) first-line manager
Answer: A
Diff: 2
AACSB: Analytical thinking
Learning Obj: LO 1.1: Tell who managers are and where they work.
Classification: Application
4