• Verkeerd document? Gratis ruilen
  • Geschreven door studenten die geslaagd zijn
  • Direct beschikbaar na je betaling
  • Online lezen of als PDF
Verkopen
Kies je studieland
Kies je taal
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 622 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

TEST BANK for Wrightsman's Psychology and the Legal System 10th Edition by Kirk Heilbrun, Edith Greene, Amy Bradfield Douglass

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 622 pagina's

TEST BANK for Wrightsman's Psychology and the Legal System 10th Edition by Kirk Heilbrun, Edith Greene, Amy Bradfield Douglass

Voorbeeld van de inhoud

RRRR




TEST BANK
for Wrightsman's Psychology and the Legal System 10th Edition by


Kirk Heilbrun, Edith Greene, Amy Bradfield Douglass



Prose1 Stuvia

,https://www.stuvia.com/user/Prose1




TEST BANK FOR
Wrightsman's Psychology and the Legal System, 10th Edition Kirk HeilbrunEdie GreeneAmy
Bradfield Douglass
Chapter 1-15

Chapter 01
1. Which is the purpose of laws?
a. Legislate moral behavior
b. Control human nature
c. Serve as a mechanism for conflict resolution
d. All of these are correct.
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Understand
REFERENCES: The Importance of Laws
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
TOPICS: Laws Help Resolve Conflict and Protect the Public
DATE CREATED: 5/27/2023 5:21 AM
DATE MODIFIED: 5/27/2023 5:22 AM

2. What is the purpose of the Fifth Amendment to the U.S. Constitution?
a. Prevents undue searches and seizures
b. It safeguards us against self-incrimination
c. Protects spouses from testifying against spouses
d. Provides the right to peaceful protest
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Understand
REFERENCES: The Importance of Laws
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
TOPICS: The Changing of Laws
DATE CREATED: 5/27/2023 5:29 AM
DATE MODIFIED: 5/27/2023 5:30 AM

3. Edward Rosenheimer was charged with a hit-and-run accident, but he claimed that the law requiring him to report the
accident to the police was unconstitutional because it forced him to incriminate himself, violating the U.S. Constitution. A
New York judge agreed and released him from custody. This case eventually came before the New York Court of
Appeals; what was this court‘s decision?
a. Rosenheimer‘s original verdict was upheld because the law forcing him to incriminate himself was said by this
court to be unconstitutional.
b. Rosenheimer was released from custody because the Court of General Sessions in New York State said that
the hit-and-run regulation should be removed because of unconstitutionality.
c. The New York Court of Appeals concluded that the right to avoid self-incrimination did not outweigh the right
of injured persons to seek redress for their sufferings.
Page 1

,https://www.stuvia.com/user/Prose1




d. The New York Court of Appeals concluded that the right of injured persons to seek redress for their sufferings
did not outweigh the right to avoid self-incrimination.
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Apply
REFERENCES: The Importance of Laws
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
TOPICS: The Changing of Laws
DATE CREATED: 5/27/2023 5:30 AM
DATE MODIFIED: 5/27/2023 5:31 AM

4. Which type of researcher is concerned with comparing laws (and mechanisms for instituting and altering laws) in
different societies and relating them to other characteristics of these societies?
a. Anthropologist
b. Sociologist
c. Philosopher
d. Psychologist
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Think Critically
REFERENCES: The Psychological Study of Law
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
DATE CREATED: 5/27/2023 5:31 AM
DATE MODIFIED: 5/27/2023 5:32 AM

5. If a researcher is interested in the study a specific society and examines its institutions (e.g., the family, the church, or
the subculture) to determine their role in developing adherence to the law, that researcher is most likely which of these?
a. Psychologist
b. Sociologist
c. Anthropologist
d. Philosopher
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Think Critically
REFERENCES: The Psychological Study of Law
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
DATE CREATED: 5/27/2023 5:32 AM
DATE MODIFIED: 6/7/2023 5:36 AM

6. Psychology assumes that individual characteristics affect how the legal system operates and in turn the legal system
affects individual characteristics and behavior. As defined in the text, characteristics may include which of the following?
a. Socioeconomic status
b. Personal values

Page 2

, https://www.stuvia.com/user/Prose1




c. Minority status
d. All of these are correct.
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Think Critically
REFERENCES: The Psychological Study of Law
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
DATE CREATED: 5/27/2023 5:35 AM
DATE MODIFIED: 5/27/2023 5:36 AM

7. Most forensic psychologists are trained as which of the following?
a. Social psychologists
b. Clinical psychologists
c. Counseling psychologists
d. Criminologists
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Criminologists
REFERENCES: The Psychological Study of Law
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
DATE CREATED: 5/27/2023 5:36 AM
DATE MODIFIED: 5/27/2023 5:37 AM

8. According to Kurt Lewin, what influences the behavior of an individual in the legal system?
a. One‘s personal qualities
b. One‘s social class
c. Both one‘s personal qualities and one‘s social class
d. One‘s attitudes
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Understand
REFERENCES: The Psychological Study of Law
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
DATE CREATED: 5/27/2023 5:37 AM
DATE MODIFIED: 5/27/2023 5:37 AM

9. A common role for a forensic psychologist is which of the following?
a. Evaluate whether a defendant was sane at the time the crime was committed.
b. Determine if the DNA from the defendant matches the DNA collected at the crime scene.
c. Investigate the role that social class plays in criminal behavior.
d. Examine if the evidence is appropriate to introduce in court.
ANSWER: a

Page 3

Gekoppeld boek
 image
Uitgever: 2023 ISBN: 9780357797525 Druk: Onbekend

Documentinformatie

Geüpload op
17 december 2025
Aantal pagina's
622
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
$19.49

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kan je een ander document kiezen. Je kan het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
Prose1
4.3
(323)
Verkocht
862
Volgers
76
Items
6833
Laatst verkocht
1 week geleden



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via Bancontact, iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo eenvoudig kan het zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen