h
g h
g
Plan-DrivenandAgileApproaches
h
g h
g h
g
5thEdition
h
g
byTimothyKloppenborg
h
g h
g
SOLUTION MATUAL gh
,SolutionandAnswerGuide
h
g h
g h
g
Kloppenborg/Anantatmula/Wells,ContemporaryProjectManagement:Plan-DrivenandAgile h
g h
g h
g h
g h
g h
g
g Approaches,2023,978-0-357-71573-4;Chapter1:IntroductiontoProjectManagement
h h
g gh h
g h
g h
g h
g h
g h
g
Table of Contents gh gh
Chapter Review Questions—Suggested Answers ......................................................................................................................................... 2
gh gh gh
Discussion Questions ...................................................................................................................................................................................................... 6
gh
PMP Exam Study Questions ..............................................................................................................................................................11
gh gh gh
Integrated Example Projects .......................................................................................................................................................................................14
gh gh
Suburban Homes Construction Project.......................................................................................................... 14
gh gh gh
Student Questions .......................................................................................................................................... 15
gh
Heritage Arboretum Development Project ............................................................................................... 15
gh gh gh
Arboretum Introduction ......................................................................................................................................................................................15
gh
Anderson Township and Green Space Introduction ....................................................................................................................................15
gh gh gh gh gh
Related Links .......................................................................................................................................................................................................16
g h
Student Questions .......................................................................................................................................................................16
gh
Arboretum Grading Suggestions .................................................................................................................... 16
gh gh
Semester Project Instructions ................................................................................................................................................................................................... 18
gh gh
1
,ChapterReviewQuestions—SuggestedAnswers h
g h
g h
g
1. Whatisaproject?(Objective#1-1,p.4)gh gh gh gh gh gh gh
ANS: The narrow answer is: A project is a new, time-bound effort that has a definite beginning and a definite ending with several related and/or interdependent tasks
gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh g h gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh
g to create a unique productorservice.
h gh gh gh gh gh gh
The broader answer is: A project is an endeavor that requires an organized set of workeffortsthatareplanned inalevelof detailthatisprogressively elaborated
gh gh gh gh gh gh g h gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh
g h as more information is discovered. Projects are subject to limitations of time and resources such as money and people. Projects should follow a planned
g h gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh
and
gh organized approach with a defined beginning and ending. Project plans and goalsbecomemorespecificasearlywork iscompleted. Theoutput
g h gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh
often is
gh a collection of a primary deliverable along with supporting deliverables such as a house as the primary deliverable and warranties and
gh gh g h g h gh gh g h gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh
instructions for use as supporting deliverables. Each project typically has a unique combination of stakeholders people and groupswho can impact the
gh gh gh gh g h gh gh gh gh gh g h gh gh gh g h g h gh gh gh gh gh gh
projector might be impacted by
gh gheitherthe workorresultsoftheproject.Projectsoftenrequireavarietyofpeopletowork together for a limited time, and
gh gh gh gh g h gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh
each needs to understand that completing the projectwillrequireeffortinadditiontotheirotherassignedwork.
gh gh gh gh gh g h gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh
2. Whatisprojectmanagement?(Objective#1-1,p.4)
gh gh gh gh gh gh gh
ANS: Projectmanagement is the art and scienceof usingknowledge,skills, tools, and techniques efficiently and effectively to meet stakeholder needs and
gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh g h gh gh gh gh gh gh gh gh gh
g expectations. This includes work processes that initiate, plan, execute, control, and closework.
h gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh g h gh
Project management includes both administrative tasks for planning, documenting, and controlling work and leadership tasks for visioning,
g h g h g h g h g h g h g h g h g h gh gh gh gh gh gh gh
motivating, and
gh promoting work associates. gh g h gh g h
3. How are projects different than ongoing operations? (Objective #1-3, p. 6)
gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh
ANS: Projects are temporary, while operations are ongoing.
gh gh gh gh gh gh gh
4. Whattypesofconstraintsarecommontomostprojects?(Objective#1-4,p.12)
gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh
ANS: Project performance, comprising scope (size) and quality (acceptability of the results), isconstrained by cost and schedule.
gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh
5. WhatarethethreecomponentsoftheTalentTriangle?(Objective#1-4,p.11)
gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh
ANS:ThecoreobjectivesincludethosethattheTalentTriangleclassifiesastechnical,behavioral,andstrategic.
hg gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh
2
, 6. At what stage of a project life cycle is the majority of the “hands-on” tasks
gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh
completed?(Objective#1-3,p.8) gh gh gh gh
ANS: Executing.g h
7. During which stage of the project life cycle are loose ends tied up? (Objective #1-2,
gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh
p.8) gh
ANS: Closing. g h
8. What are the twelve project delivery principles? (Objective #1-6, p. 17)
gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh
ANS: Stewardship, stakeholders, interactions, tailor, complexity, adaptability, team, value, leadership, quality, risk, change.
g h g h g h g h g h g h g h g h gh gh gh gh
9. What are the eight performance domains, according to the PMBOK 7e? (Objective
gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh
#1-6, p. 17) gh gh
ANS: Stakeholder, team, approach, planning, work, delivery, measurement, uncertainty.
g h g h g h g h g h g h gh g h
10. WhatarethefourcorevaluesofAgile?(Objective#1-7,p.20)
gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh
ANS:
1. Value individuals more than processes. g h g h g h g h
2. Value working software more than documentation.
gh gh gh gh gh
3. Value customer collaboration more than negotiation.
g h g h g h g h g h
4. Valueresponse tochangeoverfollowinga plan.
gh gh gh gh gh gh gh
11. WhatareAgile’stwelveprinciples?(Objective#1-7,p.21)
hg hg hg hg hg gh gh gh
ANS:
1. Customer satisfaction is given the highest priority. gh gh gh gh gh gh
2. Unlike a plan-driven approach, changes in requirements are appreciated at any point in the project with a view to exploit competitive
g h g h g h g h g h g h g h g h g h g h gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh
advantage for gh the customer. gh g h g h
3. Present working software to the client frequently duringthe project execution phase.
gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh
4. Peoplerepresentingbusinessanddevelopmentteamsmustworktogetherconstantly.
gh gh gh gh gh gh gh gh gh
5. A project teamcomprising motivatedpeoplemustbe engaged intheproject; support and trust must be extended to the project team.
gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh gh
6. Face-to-face communication must be employed, which is considered effective and efficient. In other words, it is preferable to have
g h g h g h g h g h g h g h g h g h gh gh gh gh gh gh gh gh gh
a co-located project team.
gh gh g h g h
3