Paramedic Care: Principles & Practice, 6th edition
Volume 4: Trauma Emergencies
(Bledsoe)Chapter 1 to 11
, Volume 4: Trauma Emergencies
Table of Contents
Chapter 1: Trauma and Trauma Systems
Chapter 2: Mechanism of Injury
Chapter 3: Hemorrhage and Shock
Chapter 4: Soft-Tissue Trauma
Chapter 5: Burns
Chapter 6: Head, Neck, and Spinal Trauma
Chapter 7: Chest Trauma
Chapter 8: Abdominal and Pelvic Trauma
Chapter 9: Orthopedic Trauma
Chapter 10: Environmental Trauma
Chapter 11: Special Considerations in Trauma
,Volume 4: Trauma Emergencies
T T T
Chapter 1: Trauma and Trauma Systems
T T T T T
1) The purpose of determining the mechanism of injury and the index of suspicion for the trauma
T T T T T T T T T T T T T T T
Tpatient at the same time is to allow you to:
T T T T T T T T T
A) decide whether to transport the patient.
T T T T T
B) identify comorbid factors. T T
C) document a complete scene size-up. T T T T
D) anticipate your patient's injuries. T T T
Answer: D T
Diff: 2 Page Ref: 9-10
T T T
Standard: Trauma (Trauma Overview)
T T T
TObjective: 7 T
2) Which of the following accounts for the highest number of trauma deaths in the United States of
T T T T T T T T T T T T T T T T
TAmerica?
A) Motor vehicle crashes T T
B) Falls
C) Assaults
D) Firearms injuries T
Answer: A T
Diff: 2 Page Ref: 3
T T T
Standard: Trauma (Trauma Overview)
T T T
TObjective: 2 T
3) Which of the following acts resulted in the development of modern EMS systems?
T T T T T T T T T T T T
A) Ryan White Act T T
B) Highway Safety Act of 1966 T T T T
C) Good Samaritan Act T T
D) The Trauma Care Systems Planning and Development Act of 1990
T T T T T T T T T
Answer: B T
Diff: 2 Page Ref: 4
T T T
Standard: Trauma (Trauma Overview)
T T T
TObjective: 8 T
4) In addition to handling all types of specialty trauma, which level of trauma center provides
T T T T T T T T T T T T T T
Tcontinuing medical and public education programs?
T T T T T
A) IV
B) III
C) I
D) II
Answer: C T
Diff: 2 Page Ref: 7-8
T T T
Standard: Trauma (Trauma Overview)
T T T
TObjective: 4 T
, 5) Upon arriving on a scene where the mechanism of injury indicates a potentially life- threatening
T T T T T T T T T T T T T T
Tinjury, you should employ which of the following interventions to best help deliver the care that is
T T T T T T T T T T T T T T T T
Tneeded?
A) Reevaluate the scene size-up. T T T
B) Initiate transport immediately, delaying more extensive care until you are en route.
T T T T T T T T T T T
C) Ask a surgeon to respond to the scene.
T T T T T T T
D) Call immediately for air medical transport to reduce the "Golden Period."
T T T T T T T T T T
Answer: B T
Diff: 2 Page Ref: 13
T T T
Standard: Trauma (Trauma Overview)
T T T
TObjective: 7 T
6) Which of the following physical findings indicates the need for immediate transport?
T T T T T T T T T T T
A) Vital signs: systolic blood pressure 80, respiratory rate 8
T T T T T T T T
B) Glasgow Coma Scale score of 15 T T T T T
C) Second-degree burns involving 9 percent of total body surface area in an adult patient
T T T T T T T T T T T T T
D) Fractured right femur T T
Answer: A T
Diff: 2 Page Ref: 11-12
T T T
Standard: Trauma (Trauma Overview)
T T T
TObjective: 7 T
7) Which of the following requires immediate transport to a trauma center?
T T T T T T T T T T
A) A 40-year-old who fell 12 feet from a garage roof with a radius fracture
T T T T T T T T T T T T T
B) A 36-year-old woman in a motor vehicle crash who has a blood pressure of 100/60
T T T T T T T T T T T T T T
C) A 22-year-old soccer player with lower leg pain
T T T T T T T
D) A 47-year-old involved in a motor vehicle crash that resulted in the death of his passenger
T T T T T T T T T T T T T T T
Answer: D T
Diff: 2 Page Ref: 12
T T T
Standard: Trauma (Trauma Overview)
T T T
TObjective: 7 T
8) As a paramedic, your role in trauma care consists of all of the following, EXCEPT:
T T T T T T T T T T T T T T
A) providing rapid transport to appropriate facilities.
T T T T T
B) promoting injury prevention. T T
C) providing care to seriously injured trauma patients.
T T T T T T
D) providing surgical interventions to stop hemorrhage.
T T T T T
Answer: D T
Diff: 2 Page Ref: 3
T T T
Standard: Trauma (Trauma Overview)
T T T
TObjective: 3 T