ty ty ty
by charles r,swansont
ty ty ty ty
TESTBANK ty
,TABLE OF CONTENT.
ty ty
CHAPTER 1: The Evolution of Criminal Investigation and Forensic
ty ty ty ty ty ty ty ty
t y Science
CHAPTER 2: Legal Aspects of Investigation
ty ty ty ty ty
CHAPTER 3: Investigators, the Investigative Process, and the Crime
ty ty ty ty ty ty ty ty
t y Scene
CHAPTER 4: Physical Evidence
ty ty ty
CHAPTER 5: Interviewing and Interrogation
ty ty ty ty
t y CHAPTER 6: Field Notes and Reporting
ty ty ty ty ty
CHAPTER 7: The Follow-Up Investigation and Investigative Resources
ty ty ty ty ty ty ty
t y CHAPTER 8: The Crime Laboratory
ty ty ty ty
CHAPTER 9: Injury and Death Investigations
ty ty ty ty ty
t y CHAPTER 10: Sex-Related Offenses
ty ty ty
t y CHAPTER 11: Crimes Against Children
ty ty ty ty
t y CHAPTER 12: Human Trafficking
ty ty ty
CHAPTER 13: Robbery
ty ty
CHAPTER 14: Burglary
ty ty
CHAPTER 15: Larceny/Theft and White-Collar Crime
ty ty ty ty ty
t y CHAPTER 16: Vehicle Thefts and Related Offenses
ty ty ty ty ty ty
t y CHAPTER 17: Cybercrime
ty ty
CHAPTER 18: Agricultural, Wildlife, and Environmental Crimes
ty ty ty ty ty ty
t y CHAPTER 19: Arson and Explosives Investigations
ty ty ty ty ty
CHAPTER 20: Recognition, Control, and Investigation of Drug Abuse
ty ty ty ty ty ty ty ty
t y CHAPTER 21: Understanding and Investigating Terrorism
ty ty ty ty ty
CHAPTER 22: The Trial Process and the Investigator as a Witness
ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty
,Chapter 01: The Evolution of Criminal Investigation and Forensic Science Multiple
ty ty ty ty ty ty ty ty ty t y
ChoiceQuestions
ty ty
1. The first moderndetectiveforce was
ty ty ty ty ty
A) the BowStreet Runners.ty ty ty
B) established by the Metropolitan Police Act of 1829. ty ty ty ty ty ty ty
C) created byPatrick Colquhoun. ty ty ty
D) headed byattorneyHowardVincent. ty ty ty ty
Ans: A ty
Page ref: 3 ty ty
2. When the London Metropolitan Policeforce was established in 1829, the Britishpublic was at
ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty
first suspicious and at times even hostile towards it because
t y ty ty ty ty ty ty ty ty ty
A) King Edward II had supported its creation.
ty ty ty ty ty ty
B) Rowan and Mayne had intimate ties to theroyal family. ty ty ty ty ty ty ty ty ty
C) social reformers suchas Jeremy Bentham had long argued that it was a danger to personal
ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty
t liberty.
y
D) Frenchcitizens had experienced oppression undercentralized police.
ty ty ty ty ty ty ty
Ans: D ty
Page ref: 3 ty ty
3. In 1833,
ty ty an ordinance creating America'sfirst paid, daylight policeforce?
ty ty ty ty ty ty ty ty
A) Philadelphia
B) Chicago
C) New York City ty ty
D) Baltimore
Ans: A ty
Page ref: 3-4 ty ty
4. After the Civil War, Pinkerton’s National Detective Agency engaged in the two broad areas of
ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty
?
A) Locating war criminals and providing protection to the President of the United States.
ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty
B) Controlling a discontented working class and protection of thePresident of the United States. ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty
C) Pursuing bankrobbers and arresting train robbers. ty ty ty ty ty ty
D) Controlling a discontented working class and pursuing bank and railroad robbers. ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty
Ans: D ty
Page ref: 4 ty t y
5. Which state and city was thefirst to createa unified policeforce inthis country?
ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty
A) New Orleans, LA. ty ty
B) New York, NY. ty ty
C) Baltimore,MD. ty
D) Philadelphia,PA ty
Ans: B ty
Page ref: 4 ty ty
, 6. Which of the following is not one of the reasons cited in the textbook for having reliable
ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty
t detectivesin Americain the 1800’s?
y ty ty ty ty
A) Graft and corruption were common among America’s big city police officers.
ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty
B) Policejurisdictions werelimited. ty ty ty
C) Therewaslittleinformation sharing among policedepartments.
ty ty ty ty ty ty ty
D) All of the above are reasons cited in the textbook.
ty ty ty ty ty ty ty ty ty
Ans: D ty
Page ref: 4 ty ty
7. A rogues'gallery is
ty ty ty
A) only practical in cities of 100,000 population or more.
ty ty ty ty ty ty ty ty
B) photographs ofknown criminals arranged by criminal specialty and height. ty ty ty ty ty ty ty ty ty
C) a line-up of known offenders for viewing by detectives so they can recognize the criminals
ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty
tlater onthe street.
y ty ty ty
D) only practical in cities of 100,000 population or more and are photographs of known
ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty
tcriminals arranged by criminal specialty andphysical height.
y ty ty ty ty ty ty ty
Ans: B ty
Page ref: 6 ty ty
8. What was the original mission of theSecret Servicewhen created by Congress in 1865?
ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty
A) Combatcounterfeiting. ty
B) Provideprotection forPresidents. ty ty ty
C) Prevent drug importation intothis country. ty ty ty ty ty
D) All of the preceding was addressed in the Secret Service’s original Charter.
ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty
Ans: A ty
Page ref: 6 ty ty
9. What municipal agency wasthe firstto establish aCriminal Identification Bureau?
ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty
A) Chicago,Ill. ty
B) Atlanta,GA. ty
C) Philadelphia,PA. ty
D) New Orleans, LA. ty ty
Ans: A ty
Page ref: 6 ty ty
10. Which agency wasthe prototypefor modernstatepolice organizations?
ty ty ty ty ty ty ty ty ty
A) New York State Police. ty ty ty
B) GeorgiaStatePolice. ty ty
C) PennsylvaniaStatePolice. ty ty
D) PinkertonInternationalDetectiveAgency. ty ty ty
Ans: C ty
Page ref: 611. ty ty
11. The Harrison Act of 1914 mad the distribution of nonmedical drugs a crime. The agency
ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty ty t y ty
currently chargedwith enforcing its provisionsis ty . ty ty ty ty ty