u
for Automotive Technology: Principles, Diagnosis, and Service 6th
u u u u u u u
Edition,(Halderman, 2020), Chapter 1-136 | All Chapters
u u u u u u u
,Automotive Technology, 6e (Halderman)
u u u
Chapter 1 Automotive Background and Overview
u u u u u u
1) The first self-propelled vehicle that used an OTTO cycle four stroke gasoline engine was
u u u u u u u u u u u u u
produced in
u .
u u
A) 1900
B) 1908
C) 1902
D) 1885
Answer: D u
2) Early vehicles were constructed mostly of what material?
u u u u u u u
A) Tin
B) Steel
C) Wood
D) Cast ironu
Answer: C
u u
3) Which component is NOT part of the chassis system?
u u u u u u u u
A) Brakes
B) Suspension
C) Electrical system u
D) Frame
Answer:
u
uC
4) Early engines were called flat head designs because they
u u u u u u u u u .
A) used valves beside the cylinder
u u u u
B) used spark plugs at the top of the cylinders
u u u u u u u u
C) were only inline engines
u u u
D) did not include valves
u u u
Answer: A
u u
5) A V-type engine could have how many cylinders?
u u u u u u u
A) 8
B) 6
C) 4
D) Any of these
u u
Answer: D
u u
6) What component regulates the temperature of the coolant in an engine?
u u u u u u u u u u
A) Thermostat
B) Cooling fan(s) u
C) Cooling (water) jackets u u
D) Radiator
Answer:
u
uA
1
Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.
u u u u u
VERIFIEDBRAINBOOSTER
,7) A malfunction indicator light (MIL) on the dash may be labeled
u u u u u u u u u u u .
A) MAL
B) check engine u
C) MIL
D) service vehicle soon u u
Answer: B
u u
8) To retrieve stored diagnostic trouble codes, a technician needs a
u u u u u u u u u u .
A) desktop computer u
B) wireless connection to an electronic tester
u u u u u
C) scan tool u
D) paper clip u
Answer: C
u u
9) A four-wheel drive vehicle often uses a
u u u u u u u to transmit torque to all four wheels.
u u u u u u
A) transaxle
B) transfer case u
C) drive shaft u
D) U-joint
Answer:
u
uB
10) Automotive service systems are generally separated into how many content areas?
u u u u u u u u u u
A) 4
B) 6
C) 8
D) 10
Answer: C u
11) In 1900, which propulsion method was most widely used in passenger vehicles?
u u u u u u u u u u u
A) Coal
B) Diesel
C) Steam
D) Gasoline
Answer: C
u u
12) Which company produced the first large scale affordable passenger vehicle?
u u u u u u u u u
A) Oldsmobile
B) Bentley
C) Mercedes
D) Ford
Answer:
u
uA
2
Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.
u u u u u
VERIFIEDBRAINBOOSTER
, 13) Which U.S. manufacturer produced the first vehicle with four-wheel antilock brakes?
u u u u u u u u u u
A) Chrysler
B) American Motors u
C) Lincoln
D) Chevrolet
Answer: C
u u
14) Technician A says that drum brakes work with brake shoes. Technician B says that drum
u u u u u u u u u u u u u u
brakes work with brake pads. Which technician is correct?
u u u u u u u u u
A) Technician A only u u
B) Technician B only u u
C) Both technicians
u
D) Neither technician u
Answer: A
u u
15) Which pillar is nearest the front of the vehicle?
u u u u u u u u
A) Au
B) Bu
C) Cu
D) Du
Answer: A u
16) Which type vehicle is most likely to have a D pillar?
u u u u u u u u u u
A) Pickup truck u
B) Station wagon u
C) Sports coupe u
D) None of these u u
Answer: B
u u
17) Technician A says that full frame vehicles combine the body of the vehicle with the frame
u u u u u u u u u u u u u u u
structure.
u
Technician B says that unibody vehicles combine the body of the vehicle with the frame
u u u u u u u u u u u u u u
structure. Which technician is correct?
u u u u u
A) Technician A only u u
B) Technician B only u u
C) Both technicians
u
D) Neither technician u
Answer: B
u u
18) Technician A says that gasoline engines are internal combustion engines. Technician B says
u u u u u u u u u u u u
that diesel engines are internal combustion engines. Which technician is correct?
u u u u u u u u u u u
A) Technician A only u u
B) Technician B only u u
C) Both technicians
u
D) Neither technician u
Answer: C
u u
3
Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.
u u u u u
VERIFIEDBRAINBOOSTER