Questions and Answers
100% Verified Graded A+
1. ABP
Answer: Able-bodies person or passenger
2. AFT
Answer: Rear area of the aircraft
3. Air Carrier
Answer: An airline authorized by the government to engage in transportation of customers
and cargo
4. AirTraffic Control (ATC)
Answer: A network of radio communication facilities responsible for the safe guidance of
aircraft in both the air and on airport taxiways and runways
5. Airport/City Code
Answer: A three-character alpha code identifying an airport
6. Altitude
1/
17
, Answer: An aircrafts vertical distance from the sea level
7. Air Operations Area (AOA)
Answer: The restricted area at the airport in which aircraft are parked and serviced.
Access to this area is limited to airline/airport and other authorized personnel only. It is
also called the ramp area.
8. back to back
Answer: Two trips flown consecutively
9. Bag cart
Answer: A cart or stand used to temporarily store customers' baggage
10. Ballast
Answer: Weights of 50-lb. increments placed in cargo for aircraft weight and balance
purposes
11. Base
Answer: The station/domicile where all your reps will begin and end.
12. Bidding
Answer: The process in which FAs indicate their schedule preference to deter- mine flight
schedules for a given month.
13. Block-in/ Block-out
2/
17
, Answer: The period of time that begins when the aircraft brakes are released (Block Out) and
ends when the aircraft comes to a stop and the brakes are set (Block-In)
14. Boarding
Answer: When customers enplane (get on) an aircraft
15. Briefing/Crew Briefing
Answer: A short meeting of all flight crew members prior to each duty period and whenever
there is an aircraft or crew change. The briefing includes an introduction, emergency and
service review, and other pertinent information.
16. Bulkhead
Answer: A wall onboard the aircraft
17. Cabin
Answer: The passenger compartment of an aircraft
18. CANADAIR REGIONAL JET (CRJ)
Answer: A pressurized jet built by the Bombardier Company of Canada that carries a crew
of three: Captain, First Officer and Flight Attendant. Endeavor Airlines operates two (2)
models of the CRJ; the CRJ 200 (50 seats) and the CRJ 900 (76 seats)
19. Captain/CA
Answer: Pilot in Command of an aircraft (PIC); occupies left seat in the Flight Deck
3/
17