ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert
Kostelnick: Mosby’s Textbook for Long-Term Care Nursing Assistants, 8th Edition
ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert
MULTIPLE CHOICE ertert
1. Not relying on or requiring care from others is:
ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert
a. deconditioning.
b. independence.
c. self-care.
d. hospice.
ANS: e r t e r t B PTS: e r t e r t e r t e r t 1 REF: e r t e r t e r t e r t 1
2. An ertert acute illness is a(n): ertert ertert ertert
a. sudden illness from which a person should recover. ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert
b. ongoing illness for which there is no known cure. ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert
c. illness that is slow or gradual in onset. ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert
d. illness for which there is no reasonable expectation of recovery.
ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert
ANS: e r t e r t A PTS: e r t e r t e r t e r t 1 REF: e r t e r t e r t e r t 1
3. An ertert ongoing illness that is slow or gradual in onset and for which there is no known cure is a(n)
ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert erte
a. acute
b. chronic
c. terminal
d. physical
ANS: e r t e r t B PTS: e r t e r t e r t e r t 1 REF: e r t e r t e r t e r t 1
4. A nursing task is:
ertert ertert ertert
a. a nursing care pattern focusing on jobs.
ertert ertert ertert ertert ertert ertert
b. a nursing care pattern in which an RN is responsible for the person’s total care.
ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert
c. care or a function that can be delegated to nursing assistants.
ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert
d. a service that is moved from departments to the bedside.
ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert
ANS: e r t e r t C PTS: e r t e r t e r t e r t 1 REF: e r t e r t e r t e r t 2
5. The duty or obligation to perform some act or function is known as:
ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert
a. accountability.
b. responsibility.
c. delegation.
d. patient-focused care. ertert
ANS: e r t e r t B PTS: e r t e r t e r t e r t 1 REF: e r t e r t e r t e r t 2
6. Persons living in long-term care centers are called:
ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert
a. patients.
b. tenants.
c. residents.
d. individuals.
ANS: e r t e r t C PTS: e r t e r t e r t e r t 1 REF: e r t e r t e r t e r t 2
7. Persons receiving care on assisted living units are called:
ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert
a. tenants.
b. clients or customers. ertert ertert
c. patients.
d. residents.
ANS: e r t e r t A PTS: e r t e r t e r t e r t 1 REF: e r t e r t e r t e r t 2
, 10. Which of the following individuals give basic nursing care under the supervision of a licensed nu
ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert
a. Nurse practitioners ertert
b. Social workers ertert
c. Nursing assistants ertert
d. Clinical laboratory technologists ertert ertert
ANS: e r t e r t C PTS: e r t e r t e r t e r t 1 REF: e r t e r t e r t e r t 5
11. By ertert law, nursing centers must have a medical director, known as which member of the health care
ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert
a. Doctor
b. Director of nursing ertert ertert
c. Charge nurse ertert
d. Hospital administrator ertert
ANS: e r t e r t A PTS: e r t e r t e r t e r t 1 REF: e r t e r t e r t e r t 4
12. Which health team members assess, make nursing diagnoses, plan, implement, and evaluate nursin
ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert
a. Physicians
b. RNs
c. LPNs
d. Nursing assistants ertert
ANS: e r t e r t B PTS: e r t e r t e r t e r t 1 REF: e r t e r t e r t e r t 4
13. You are part of the:
ertert ertert ertert ertert
a. health team and the nursing team. ertert ertert ertert ertert ertert
b. board of trustees. ertert ertert
c. case management team. ertert ertert
d. prospective payment system. ertert ertert
ANS: e r t e r t A PTS: e r t e r t e r t e r t 1 REF: e r t e r t e r t e r t 4
14. LPNs/LVNs are supervised by licensed: ertert ertert ertert ertert
a. physicians, dentists, and RNs ertert ertert ertert
b. physical therapists and occupational therapists ertert ertert ertert ertert
c. agency administrators ertert
d. social workers, pharmacists, and RNs ertert ertert ertert ertert
ANS: e r t e r t A PTS: e r t e r t e r t e r t 1 REF: e r t e r t e r t e r t 5
15. Which health team member is responsible for diagnosing and treating diseases and injuries?
ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert
a. Physician
b. Nurse practitioner ertert
c. RN
d. Physician’s assistant ertert
ANS: e r t e r t A PTS: e r t e r t e r t e r t 1 REF: e r t e r t e r t e r t 6
16. Which health team member assesses and plans for the nutritional needs of residents?
ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert
a. RN
b. Dietitian
c. Pharmacist
d. Physician
ANS: e r t e r t B PTS: e r t e r t e r t e r t 1 REF: e r t e r t e r t e r t 5
17. Which health team member helps residents and families with social, emotional, and environmental is
ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert ertert
and recovery?
ertert ertert
a. Speech-language pathologist ertert
b. Podiatrist
c. Activities director ertert