Psychopharmacology 4th Edition by Jerry Meyer|
Ac
TEST BANK
er
Chapter 1-20| All Chapters Containing Verified
Questions & 100% Accurate Answers for the Study
Page 1 of 332
,TB
Chapter 1: Principles of Pharmacology
Ac
Multiple Choice
er
1. refer(s) to specific molecular changes that occur when a drug binds to a particular
target site or receptor, while are the resulting widespread alterations in function.
a. Drug action; therapeutic effects
b. Side effects; drug effects
c. Therapeutic effects; side effects
d. Drug action; drug effects
Right Answer: d
Textbook Reference: Pharmacology: The Science of Drug Action
2. After drug administration has occurred, the amount of drug in the blood that is free to bind at
specific target sites is referred to as
a. the therapeutic dose.
b. first-pass effects.
c. bioavailability.
d. ED50.
Right Answer: c
Textbook Reference: Pharmacokinetic Factors Determining Drug Action
3. The specific molecular changes that occur when a drug binds to a particular target site or receptor
are referred to as
a. drug effects.
b. drug action.
c. side effects.
d. placebo effects.
Right Answer: b
Textbook Reference: Pharmacology: The Science of Drug Action
Page 2 of 332
,TB
4. Which of the following is not a possible explanation for placebo effects?
Ac
a. Pavlovian conditioning
er
b. Genetic variation
c. Drug competition
d. Expectation of outcome
Right Answer: c
Textbook Reference: Pharmacology: The Science of Drug Action
5. The administration of oxytocin has been proposed as a treatment for autism.
a. intravenous
b. oral
c. intranasal
d. intracerebral
Right Answer: c
Textbook Reference: Pharmacokinetic Factors Determining Drug Action
6. Which factor does not affect the pharmacokinetics of a drug?
a. Route of administration
b. Lipid solubility
c. Depot binding
d. Drug action
Right Answer: d
Textbook Reference: Pharmacokinetic Factors Determining Drug Action
7. First-pass metabolism occurs when drugs are taken
a. orally.
b. intravenously.
c. subcutaneously.
Page 3 of 332
,TB
d. nasally.
Ac
Right Answer: a
er
Textbook Reference: Pharmacokinetic Factors Determining Drug Action
8. The area postrema is one area in the brain where the is not complete.
a. cerebrospinal fluid
b. blood–brain barrier
c. choroid plexus
d. phospholipid membrane
Right Answer: b
Textbook Reference: Pharmacokinetic Factors Determining Drug Action
9. First-pass metabolism occurs with orally administered drugs because
a. their absorption is slowed by food.
b. drugs absorbed into the bloodstream from the stomach go to the liver on the way to general
circulation.
c. drugs must first survive the acidic environment of the stomach.
d. salivary enzymes in the mouth begin the process of metabolism.
Right Answer: b
Textbook Reference: Pharmacokinetic Factors Determining Drug Action
10. Toxic substances in the blood trigger a vomiting response by activating the
a. blood–brain barrier.
b. choroid plexus.
c. area postrema.
d. median eminence.
Right Answer: c
Textbook Reference: Pharmacokinetic Factors Determining Drug Action
Page 4 of 332