sr sr sr sr sr sr sr
Applications 5th Edition Testbank/Study Guide
t e s sr sr sr sr
WWW.TESTBANKTANK.COM
,Stahl's Essential Psychopharmacology Neuroscientific Basis and Practical
sr sr sr sr sr sr sr
Applications 5th Edition Testbank/Study Guide
t e s sr sr sr sr
Stahl'sEssentialPsychopharmacology s
te s
te
Neuroscientific Basis and Practical Applications 5th Edition Testbank/Study Guide tes tes tes tes t e s tes tes tes
Chapter 1 Chemical neurotransmission tes tes tes
MULTIPLE CHOICE tes
1. A patient with depression mentions to the nurse, My mother says depression is a c
tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes
hemical disorder. What does she mean? The nurses response is based on the theoryth at
tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes
depression primarily involves which of the following neurotransmitters?
tes tes tes tes tes tes te s tes
a. Cortisol and GABA tes tes
b. COMT and glutamate tes tes
c. Monamine and glycine tes tes
d. Serotoninandnorepinephrine tes tes
ANS: D
tes tes
Onepossiblecauseofdepressionisthoughttoinvolveoneormore neurotransmitters.
tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes
Serotonin and norepinephrine have been found to be important in the regulation of dep
tes tes tes tes te s tes tes tes tes tes tes tes tes
ression. There is no research to support that the other options play a significant role in t he
tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes
development of depression.
tes tes tes
2. A patient has experienced a stroke (cerebral vascular accident) that has resulted in
tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes
damagetotheBrocaarea.Whichevaluationdoesthenurseconducttoreinforcethis d
tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes sr
iagnosis?
tes
a. Observingthepatient pickup aspoon tes tes tes tes tes tes
b. Askingthepatientto recitethe alphabet tes tes tes tes tes tes
c. Monitoringthe patients blood pressure tes tes te s tes
d. Comparingthepatientsgripstrengthinbothhands tes tes tes tes tes tes tes
ANS: B
tes tes
AccidentsorstrokesthatdamageBrocas area may resultintheinabilitytospeak (i.e.,
tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes sr
motor aphasia). Fine motor skills, blood pressure control, and muscle strength are notc
tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes
ontrolled by the Broca area of the left frontal lobe.
tes tes tes tes tes te s tes tes tes te s
3. The patient diagnosed with schizophrenia asks why psychotropic medications are a
tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes
lways prescribed by the doctor. The nurses answer will be based on information that th e
tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes sr tes
therapeutic action of psychotropic drugs is the result oftheir effect on:
tes tes tes tes ets tes tes tes te s tes tes tes
a. Thetemporallobe;especiallyWernickesarea tes tes tes tes tes
b. Dendrites and theirability totransmit electrical impulses tes tes tes tes tes tes tes
c. The regulation of neurotransmitters especially dopamine
tes tes tes tes tes
d. The peripheral nervous systemsensitivity to the psychotropic medications
tes tes tes tes tes tes tes tes
WWW.TESTBANKTANK.COM
,Stahl's Essential Psychopharmacology Neuroscientific Basis and Practical
sr sr sr sr sr sr sr
Applications 5th Edition Testbank/Study Guide
t e s sr sr sr sr
ANS:C tes
Medicationsusedtotreatpsychiatricdisordersoperateinandaroundthesynapticcleft a nd tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes sr tes
have action at the neurotransmitter level, especially in the case of schizophrenia, on
tes tes te s te s tes tes tes tes te s tes tes tes tes
dopamine. The Wernickes area,dendrite function, orthesensitivity of the peripheralne
tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes
rvous system are not relevant to either schizophrenia or psychotropic medications.
tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes
4. A student nurse mutters that it seems entirely unnecessary to have to struggle with u
tes tes tes tes tes tes te s tes te s tes tes tes tes sr
nderstanding the anatomy and physiology of the neurologic system. The mentor woul d
tes tes tes tes tes tes tes tes tes te s tes tes tes
base a response on the understanding that it is:
tes tes tes te s tes tes tes tes tes
Necessarybutgenerally forpsychiatricnurseswhofocusprimarily on tes tes tes tes tes tes tes tes sr sr
a. behavioralinterventions tes
A complex undertaking that advance practice psychiatric nurses frequently use i n
tes tes tes tes tes tes tes sr tes sr te s
b. their practice
tes tes
Important primarily for the nursing assessment of patients with brain t tes tes tes tes te s tes tes sr tes sr
c. raumacaused cognitive symptoms
tes tes tes
Necessaryforplanningpsychiatriccarefor all patientsespeciallythose tes tes tes tes tes tes sr tes tes
d. experiencing psychiatric disorders
tes tes tes
ANS:D tes
Nurses must understand that many symptoms of psychiatric disorders have a neurolo
te s tes tes te s tes sr sr te s tes tes tes
gicbasis, although the symptoms are manifestedbehaviorally. Thisunderstanding fac
tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes
ilitates effectivecareplanning.Thefoundation ofknowledgeisnot used exclusivelyb y
tes tes tes tes tes tes sr tes tes tes sr tes tes tes
advanced practice psychiatric nurses nor is itrelevant for only behavior therapies or brain
tes tes te s tes sr sr tes tes tes tes tes tes tes tes
trauma since dealingwith the results ofnormal and abnormal brain function is a
tes tes tes tes tes sr tes tes tes tes tes tes tes tes
responsibility of all nurses providing all types of care tothe psychiatric patient.
tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes
5. A patient asks thenurse, My wife has breast cancer. Could itbe causedbyherc
tes tes tes tes tes sr tes tes tes tes tes tes tes tes tes
hronic depression? Which response is supported by research data?
tes tes tes sr tes tes tes tes tes
a. Toomuch stress hasbeenproven to causeallkindsofcancer. tes tes sr tes tes tes tes tes tes tes tes
b. Therehavebeenno researchstudies doneonstressanddiseaseyet. tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes
c. Stressdoes causethereleaseoffactorsthatsuppresstheimmunesystem. tes sr tes tes tes tes tes tes tes tes tes
d. There appearstobe littleconnection betweenstress anddiseasesof thebody sr tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes
ANS: C
tes tes
Researchindicatesthatstresscausesa releaseof corticotropin- tes tes tes tes est tes tes tes
releasing factors that suppress the immune system. Studies indicate that psychiatric dis
tes tes tes tes ets tes tes tes tes tes tes
orders such as mooddisorders are sometimes associated with decreased functioning of t he
tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes
immune system.Research does not support a connection between many cancers and stress.
tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes
There is a significant amount of research about stress and the body. Research ha s shown
tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes
that there are some connections between stress andphysical disease.
tes tes tes tes tes te s te s tes tes tes
WWW.TESTBANKTANK.COM
, Stahl's Essential Psychopharmacology Neuroscientific Basis and Practical
sr sr sr sr sr sr sr
Applications 5th Edition Testbank/Study Guide
t e s sr sr sr sr
6. A patientwhohasaparietallobeinjury isbeing evaluated forpsychiatric rehabilitat ion
tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes
needs. Of the aspects of functioning listed, which will the nurse identifyas a focus of
tes tes tes tes tes tes te s tes tes tes tes tes tes tes tes
nursing intervention?
tes tes
a. Expressionofemotion tes tes
b. Detecting auditory stimuli tes tes
c. Receivingvisual images tes tes
d. Processing associations tes
ANS: D
tes tes
Theparietallobeisresponsibleforassociatingandprocessingsensoryinformationtha
tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes
t allows for functions such as following directions on a map, reading a clock, dressing self,
tes tes tes tes tes tes tes te s tes tes tes tes tes te s tes
keeping appointments, anddistinguishing rightfromleft. Emotionalexpressionis
tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes
associated with frontal lobe function. Detecting auditory stimuli is a temporal lobe fun
tes tes tes tes tes tes tes tes sr tes sr tes tes
ction. Receiving visual images is related to occipital lobe function.
tes tes tes tes te s tes tes tes tes tes
7. Atadmission, the nurse learns that some time ago the patient had an infarct in ther ight
tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes sr tes tes tes tes tes
cerebral cortex.During assessment,thenursewould expectto find thatthe patie nt:
tes tes tes tes ets tes tes tes tes tes tes tes tes tes
a. Demonstrates major deficiencies in speech tes tes te s tes
b. Isunabletoeffectivelyholdaspoon inthelefthand
tes tes tes tes tes tes sr tes tes tes
c. Has difficulty explaininghow to go about usingthe telephone
tes tes tes tes sr sr tes tes tes
d. Cannotusehisrighthandto shave himself orcombhisown hair tes tes tes tes tes sr sr tes tes tes tes tes
ANS: B
tes tes
Thecerebralhemispheresare responsibleforfunctionssuchascontrolofmuscles.The
tes tes tes sr tes tes tes tes tes tes tes tes
right hemisphere mainly controls the motor and sensory functions on the left side of th e
tes tes tes sr tes tes tes tes tes tes tes tes sr tes tes
body. Damage to the right side would result in impaired function on the left side of th ebody.
tes tes tes tes tes sr tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes
The motor cortex controls voluntary motor activity. Brocas area controls moto r speech.
tes tes tes sr tes tes tes tes tes tes tes tes tes
Cognitive functions are attributed to the association cortex.
tes sr tes te s et s tes tes tes
Therightsideof the bodysmotoractivityiscontrolledbytheleftcerebralcortex.
tes tes tes sr sr tes tes tes tes tes tes tes tes tes
8. A patient with chronic schizophrenia had a stroke involving the hippocampus. The p
tes tes sr tes tes tes tes tes tes tes tes sr
atient will be discharged on low doses of haloperidol. The nurse will need to individu
tes tes sr tes tes tes tes tes tes tes tes te s tes tes tes
alize the patients medication teaching by:
tes tes sr te s tes tes
a. Includingthe patients caregiver in the education tes tes tes te s tes tes
b. Being careful to stress the importance of taking the medication as prescribed tes tes tes tes tes tes tes sr tes tes tes
Providing the education at a time whenthepatientis emotionally calm and r
tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes sr
c. elaxed
Encouragingthepatientto crush ordissolvethemedication tohelp withs tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes tes
d. wallowing
tes
ANS: A tes
WWW.TESTBANKTANK.COM