ss ss ss ss ss ss ss ss ss
Etowa, Cheryl van Daalen-Smith (Test Bank All Chapters, 100%
ss ss ss ss ss ss ss ss ss
Original ss
Verified, A+ Grade) ss ss
Chapter 1: The History of Community Health Nursing in Canada
ss ss ss ss ss ss ss ss ss
Community Health Nursing A Canadian Perspective 6th Edition
ss ss ss ss ss ss ss ss
Stamler
ss
Multiple Choice Questions
ss ss
1. Who would a visiting nurse most likely work with in the early 1900s in Canada?
ss ss ss ss ss ss ss ss ss ss ss ss ss ss
a. Families who could afford to pay ss ss ss ss ss
b. Poor and destitute families ss ss ss
c. The community ss
d. School children ss
Correct Answer: b (page 6)
ss ss ss ss
2. Which community health nursing specialty emerged in early 20th-century Canada to
ss ss ss ss ss ss ss ss ss ss
ss combat communicable disease, infant mortality, and childhood morbidity?
ss ss ss ss ss ss ss
a. Visiting nursing ss
b. District nursing ss
c. Private duty nursing ss ss
d. Public health nursing ss ss
Correct Answer: d (page 4)
ss ss ss ss
3. In the early 20th century, health departments were dissolved after a local emergency was over.
ss ss ss ss ss ss ss ss ss ss ss ss ss ss
ss Which statement below characterizes the social attitude of the era?
ss ss ss ss ss ss ss ss ss
a. Public health was the responsibility of doctors
ss ss ss ss ss ss
b. Visiting nurses were responsible for community health
ss ss ss ss ss ss
c. The state was not responsible for health care
ss ss ss ss ss ss ss
d. Women should not be working outside of the family ss ss ss ss ss ss ss ss
Correct Answer: c (page 3)
ss ss ss ss
, 4. What was the primary reason for the establishment of school health programs?
ss ss ss ss ss ss ss ss ss ss ss
a. Prevent ill children from becoming dependent citizens
ss ss ss ss ss ss
b. Promote the health of all children ss ss ss ss ss
c. Provide food for children who lived in poverty
ss ss ss ss ss ss ss
d. Treat sick children so they could work and contribute to the family income
ss ss ss ss ss ss ss ss ss ss ss ss
Correct Answer: b (page 4)
ss ss ss ss
5. The earliest forms for healthcare in Canada were:
ss ss ss ss ss ss ss
a. The practices ofAboriginal people
ss ss s ss
b. European settlers who were physicians ss ss ss ss
c. The wives of surgeons
ss ss ss
d. The Grey Nuns-first community nursing
ss ss ss ss
Correct Answer: a (page 2)
ss ss ss ss
6. were Canada’s first community nursing order who made
s s ss ss s s s s ss s s
ss significant contributions to providing access to health services, food, shelter, and
ss ss ss ss ss ss ss ss ss ss
education for the most vulnerable:
ss ss ss ss ss
a. The Victorian Order of Nurses
ss ss ss ss
b. The Grey Nuns ss ss
c. Public Health Nurses ss ss
d. School Nurses ss
e. nursing sisters -first to provide health care in remote and frontier area)
ss ss ss ss ss ss ss ss ss ss ss
Correct Answer: b (page 3)
ss ss ss ss
7. The dual mandate of doing charitable work and providing affordable nursing care was held
ss ss ss ss ss ss ss ss ss ss ss ss ss
ss by which agency?
ss ss
a. The Margaret Scott Nursing Mission
ss ss ss ss
b. The Victorian Order of Nurses-lady aberdeen led the development
ss ss ss ss ss ss ss ss
c. Indian Health Services ss ss
d. Public Health Services ss ss
Correct Answer: b (page 4)
ss ss ss ss
, 8. How were public health nurses and home visiting nurses different from nurses employed
ss ss ss ss ss ss ss ss ss ss ss ss
ss in other sectors of the healthcare system?
ss ss ss ss ss ss
a. They received less compensation for their services
ss ss ss ss ss ss
b. They were dependent on other health care professionals
ss ss ss ss ss ss ss
c. They required post-diploma training at a university
ss ss ss ss ss ss
d. They offered services to the elite living in urban districts
ss ss ss ss ss ss ss ss ss
Correct Answer: c (page 4)
ss ss ss ss
9. Which of the following were the first two public health nursing specialties?
ss ss ss ss ss ss ss ss ss ss ss
a. TB nursing and school nursing
ss ss ss ss
b. Private duty nursing and TB nursing ss ss ss ss ss
c. Home-visiting nursing and school nursing ss ss ss ss
d. Outpost nursing and school nursing ss ss ss ss
Correct Answer: a (page 4)
ss ss ss ss
10. What was the role of the first public health nurses in Canada?
ss ss ss ss ss ss ss ss ss ss ss
a. To assess hygiene conditions in the home
ss ss ss ss ss ss
b. To conduct well baby clinics
ss ss ss ss
c. To promote breastfeeding of newborn infants
s ss ss ss ss
d. To promote health of school children
ss ss ss ss ss
Correct Answer: d (page 4)
ss ss ss ss
11. Which organization is credited for establishing well-babyclinics?
ss ss ss ss ss ss s
a. The Grey Nuns ss ss
b. The Victorian Order of Nurses ss ss ss ss
c. The Red Cross ss ss
d. Provincial Health Departments ss ss
Correct Answer: c (page 5)
ss ss ss ss