MANUAL FOR
ACCOUNTING
INFORMATION
SYSTEM BY
RICHARDSON,
CHANG,SMITH
1
,Chapter 1: Accounting Information Systems And Firm Value
Multiple Choice Questions
1. (LO 1-1) Accounting Information Systems
a. Are Always Computerized.
b. Report Only Financially Related Information.
c. Are Information Systems That Record, Process, And Report On Transactions To
Provide Financial And Nonfinancial Information For Decision Making And Control.
d. Require A CITP Designation To Understand.
ANSWER: C
2. (LO 1-1) Which Of The Following Is A Characteristic Of Relevance?
a. Materiality
b. Timeliness
c. Verifiable
d. Cost To
Generate ANSWER: A
3. (LO 1-2) Which Of The Following Is Considered To Be Mandatory Information Required
By A Regulatory Body?
a. 10-Q Submission To The Securities And Exchange Commission
b. The Cost To Produce A Samsung Galaxy
c. The Number Of Organic Bananas That Are Sold At Whole Foods On July 28
d. The Cost To Build An All-New Starbucks Restaurant In Shenzhen,
China ANSWER: A
4. (LO 1-4) The Correct Order Of Events In The Value Chain Is
a. Inbound Logistics ➛ Operations ➛ Service.
b. Inbound Logistics ➛ Outbound Logistics ➛ Marketing And Sales.
c. Inbound Logistics ➛ Operations ➛ Outbound Logistics.
d. Inbound Logistics ➛ Operations ➛ Marketing And Sales.
ANSWER: C
5. (LO 1-8) Which System Contributes Information On Direct Labor To A Cost Accounting System?
a. Supply Chain Management System (SCMS)
b. Financial Reporting System (FRS)
c. Customer Relational Management System (CRM)
2
, d. Human Resource Management System
(HRMS) ANSWER: D
6. (LO 1-7) A Supply Chain
a. Supplies Jewelry Chains.
b. Refers To The Flow Of Materials, Information, Payments, And Services.
c. Is Similar In Function And Purpose To The Value Chain.
d. Does Not Apply To A Service Firm Like An Accounting Firm.
ANSWER: B
7. (LO 1-7) Customer Relationship Management Software Does Not Include Information About
a. Current Customers.
b. Prospective Customers.
c. Former Customers.
d. Current Employees.
ANSWER: D
8. (LO 1-6) An Information System That Measures And Records Accounting Transactions
And Reports Them In The Financial Statements Is Called A
a. Financial Reporting System (FRS).
b. Enterprise System (ES).
c. Manufacturing System (MS).
d. Cost Accounting System.
ANSWER: A
9. (LO 1-3) What Is The Name Of The Position For A Person Responsible For
Determining Information Needs Of A Business And Designing A System To Meet
Those Needs?
a. Chief Information Officer
b. Controller
c. IT Auditor
d. Systems
Analyst ANSWER: D
10. (LO 1-9) The Balance Sheet Account Most Likely Affected By An AIS Investment In
Supply Chain Management Software Would Be
a. Inventories.
b. Fixed Assets.
c. Cash And Cash Equivalents.
3
, d. Unearned Revenue.
ANSWER: A
11. (LO 1-7) The Software/System That Helps Make Sure The Retail Firm Doesn‘t Have A Stockout Is
a. Supply Chain Management Software.
b. Customer Relationship Management Software.
c. Enterprise Systems.
d. Human Resource Systems.
ANSWER: A
12. (LO 1-9) Data Analytics Performed To Identify The Most Profitable Customers Would
Be Most Likely To Affect Which Income Statement Account?
a. Selling, General, And Administrative Expenses (SG&A)
b. Interest Expense
c. Revenues
d. Cost Of Goods
Sold ANSWER: C
13. (LO 1-7, LO 1-9) Customer Relationship Management Systems Would Generally Be
Considered To Be An
a. Internal Business Process.
b. External Business Process.
c. Interior Business Process.
d. Exterior Business Process.
ANSWER: B
14. (LO 1-3) An Auditor Testing Internal Controls Would Generally Be Considered To Fill
Which Role With Respect To Accounting Information Systems?
a. User
b. Manager
c. Designer
d. Evaluator
ANSWER: D
15. (LO 1-2) Which Of These Represents The Proper Transformation From Data To
Decision According To The Information Value Chain?
a. Data ➛ Information ➛ Knowledge ➛ Decision
b. Data ➛ Knowledge ➛ Information ➛ Decision
4