OperationsManagementCreatingValueAlong
j j j j
j theSupplyChain,11thEdition(Russell)Verified
j j j j j
j Chapters1-17,Complete
j j j j
OperationsManagementCreating Value AlongtheSupplyChain
j j j j j j j
,TABLEOFCONTENTS J J
1 Introduction to Operations and Supply Chain Management
j j j j j j j j
2 Quality Management
j j j
3 Statistical Process Control
j j j j
S3 Operational Decision-Making Tools: Acceptance Sampling
j j j j j
4 Product Design
j j j
5 Service Design
j j j
6 Processes and Technology
j j j j
7 Capacity and Facilities Design
j j j j
S7 Operational Decision-Making Tools: Facility Location Models
j j j j j j j
8 HumanResources
j j j
S8 Operational Decision-Making Tools: Work Measurement
j j j j j j
9 Project Management
j j
10 Supply Chain Management Strategy and Design
j j j j j j j
11 Global Supply Chain Procurement and Distribution
j j j j j j j
S11 Operational Decision-Making Tools: Transportation and Transshipment Models
j j j j j j j j
12 Forecasting
j j
13 Inventory Management
j j j
S13 Operational Decision-Making Tools: Simulation
j j j j j
14 Sales and Operations Planning
j j j j j
S14 Operational Decision-Making Tools: Linear Programming
j j j j j j
15 Resource Planning Systems
j j j j
16 Lean Production Systems
j j j j
17 Scheduling
j j
OperationsManagementCreating Value AlongtheSupplyChain
j j j j j j j
,OperationsManagementCreating Value AlongtheSupplyChain11thEditionRoberta
j j j j j j j j j j
S.Russell,BernardW.Taylor j j j j j
ConceptCheckQuestionsfor LearningObjectives j j j j j
Chapter1– IntroductiontoOperationsandSupplyChainManagement j j j j j j j j j
TheOperationsFunction
j j
1. Theoperationsfunctioninteracts with
j j j j
a. Marketing
b. Suppliers
c. Humanresources j
d. Finance
e. All oftheabove j j j
Difficulty:Easy j
Answer:d
j j
2. Operationsisoftendescribedas j j j j
a. thecreativecoreof anorganization j j j j j
b. atransformationprocess j j
c. thesourceof firmprofitability j j j j
d. alloftheabove j j j
Difficulty:Easy j
Answer:b
j j
TheEvolutionofOperationsandSupplyChainManagement
j j j j j j j
1. j helpedtoenabletheIndustrial Revolution. j j j j j
a. Linearprogramming j
b. Qualitycircles j
c. Interchangeableparts j
d. TheInternet j
Difficulty: Easy j
Answer:c
j j
2. ThePrinciplesofScientificManagementwereproposedby
j j j j j j j
a. Adam Smith j
b. HenryFord j
c. FrederickTaylor j
OperationsManagementCreating Value AlongtheSupplyChain j j j j j j j
, d. EltonMayo j
Difficulty:Easy j
Answer:c
j j
3. Supplychainmanagementemerged as j j j j
a. companiesstartedtooutsourceproduction j j j j
b. thenumberofsuppliersforeach companygrew j j j j j j j
c. globalizationexpandedthereachof suppliersandcustomers j j j j j j j
d. alloftheabove j j j
Difficulty:Easy j
Answer:d
j j
4. Thequalityrevolutionwasbroughttous by
j j j j j j j
a. Germany
b. Japan
c. China
d. Mexico
Difficulty:Easy j
Answer:b
j j
Globalization
1. Globalizationhasgrownrapidlydueto j j j j j
a. Worldtrade agreements j j
b. TheInternet j
c. Outsourcing
d. All oftheabove j j j
Difficulty:Easy j
Answer:d
j j
2. Whichofthefollowingcountries hasthe highesthourlywagerate?
j j j j j j j j j j
a. Norway
b. U.S.
c. Germany
d. SouthKorea j
Difficulty: Moderate j
Answer:a
j j
3. Companiesgoglobal to j j j
a. takeadvantageoffavorablecosts j j j j
OperationsManagementCreating Value AlongtheSupplyChain j j j j j j j