,Chapter01:Terminology,Positioning,andImagingPrinciples
Lampignano:Bontrager’sTextbookofRadiographicPositioningandRelated
Anatomy,9thEdition
MULTIPLECHOICE
1. Whattypeoftissuebindstogetherandsupportsthevariousstructuresofthebody?
a. Epithelial
b. Connective
c. Muscular
d. Nervous
ANS:B REF:3
2. Thelowestlevelofstructuralorganizationinthehumanbodyisthe level.
a. molecular
b. cellular
c. chemical
d. atomic
ANS:C REF:3
3. Whattypeoftissuecoversinternalandexternalsurfacesofthebody?
a. Muscular
b. Connective
c. Nervous
d. Epithelial NURSINGTB.COM
ANS:D REF:3
4. Howmanyindividualbodysystemscomprisethehumanbody?
a. 22
b. 13
c. 10
d. 8
ANS:C REF:3
5. Howmanyseparatebonesarefoundintheadulthumanbody?
a. 181
b. 215
c. 206
d. 236
ANS:C REF:4
6. Whichsystemofthehumanbodyisresponsiblefortheeliminationofsolidwaste?
a. Circulatory
b. Respiratory
c. Urinary
d. Digestive
NURSINGTB.COM
, ANS:D REF:4
7. Whichofthefollowingsystemsofthehumanbodyincludesallductlessglandsofthebody?
a. Endocrine
b. Integumentary
c. Muscular
d. Glandular
ANS:A REF:6
8. Whichofthefollowingbodysystemshelpstoregulatebodytemperature?
a. Circulatory
b. Urinary
c. Endocrine
d. Nervous
ANS:A REF:7
9. Whichofthefollowingbonesispartoftheaxialskeleton?
a. Radius
b. Hipbone
c. Clavicle
d. Sternum
ANS:D REF:7
10. Howmanybonesarethereintheadultaxialskeleton?
a. 206 NURSINGTB.COM
b. 80
c. 54
d. 126
ANS:B REF:7
11. Whatisthenameofthesmalloval-shapedbonefoundintendons?
a. Wormian
b. Tendinous
c. Irregular
d. Sesamoid
ANS:D REF:8
12. Whichofthefollowingbonesisclassifiedasalongbone?
a. Carpalbone
b. Scapula
c. Cranium
d. Humerus
ANS:D REF:8
13. Whatisthenameofthedensefibrousmembranethatcoversbone?
a. Cancellousportion
NURSINGTB.COM
, b. Periosteum
c. Diploë
d. Medullaryportion
ANS:B REF:9
14. Whichofthefollowingbonesisclassifiedasashortbone?
a. Vertebrae
b. Phalanges(toes)
c. Scapulae
d. Carpal(wristbones)
ANS:D REF:9
15. Whichofthefollowingisasecondarygrowthcenterforendochondralossification?
a. Diaphysis
b. Epiphyses
c. Metaphysis
d. Articularcartilage
ANS:B REF:10
16. Whichaspectofthelongbonesisresponsiblefortheproductionofredbloodcells?
a. Compactbone
b. Periosteum
c. Medullarycavity
d. Spongyorcancellousbone
ANS:D REF:10NURSINGTB.COM
17. Examplesof“flat”bonesarethe:
a. calvaria,ribs,scapulae,andsternum.
b. ribs,sternum,patella,andiliaofpelvis.
c. sternum,scapulae,iliaofpelvis,andbaseofcranium.
d. sternumandiliaofpelvisonly.
ANS:A REF:9
18. Whatistheprimarycenterforbonegrowthtermed?
a. Epiphyses
b. Diaphysis
c. Metaphysis
d. Epiphysealplate
ANS:B REF:10
19. WhichofthefollowingisNOTafunctionalclassificationofjoints?
a. Synarthrosis
b. Amphiarthrosis
c. Cartilaginous
d. Diarthrosis
ANS:C REF:11
NURSINGTB.COM