Actual 50 Questions and Answers
New Update100% Correct
1. Measure student achievement of knowledge and skills in standards over
time.
Answer: Proficiency Scales
2. Used in proficiency scales for mastery at one level, but does not meet all of
the criteria for the next level.
Answer: Half Point Score Values
3. Used for every topic where students are rated 1-4 based on their knowledge.
These are not topic-specific; for example, a level 3 is on grade level, but no
other specific information is provided.
Answer: Generic Scale
4. Not to be used on a proficiency scale, as this is a qualifying type of scale
which uses the words sometimes, always, seldom etc.
Answer: Consistency of Behavior
5. Defining characteristics of something, describe or explain
1/
9
, Answer: Definitional De- clarative Knowledge
6. Determining, organizing, analysis
Answer: Cognitive Analysis Declarative Knowledge
7. Skills or processes, evaluates
Answer: Mental Procedural Knowledge
8. Monitor students growth on the same skills multiple times.
Answer: Parallel Assess- ments
9. Created to ensure assessments are aligned with learning targets.
Answer: Assess- ment Blueprint
10. Determine what the students' summative score should be based on prior
patterns of scores.
Answer: Method of Mounting Evidence
11. Recognizes that there is some inherent error on a test, its' an estimation,
the true level of understanding
Answer: True score
12. = True Score + Error Score
Answer: Observed Score
13. you need to determine if the pattern is reliable or if the student was having a
bad day etc.
2/
9