BN BN BN BN
Project Management 9th Edition
BN BN BN BN BN
Kathy Schwalbe, Verified Chapters
BN BN BN
Page 1 of
BN BN
657
,True / False
BN BN
1. Until the 1980s, project management primarily focused on providing schedule and resource data
BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN
to top management in the military, computer, and construction industries.
BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: Until the 1980s, project management primarily focused on
BN BN BN BN BN BN BN BN
providing schedule and resource data to top management in the military,
BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN
computer, and construction industries. Today’s project management
BN BN BN BN BN BN BN
involves much more, and people in every industry and every country
BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN
manage projects.
BN BN
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy BN
REFERENCES: p.2
LEARNING OBJECTIVES: BN INFO.SCHW.14.1 - LO: 1-1 BN BN BN
NATIONAL STANDARDS: BN United States - BUSPROG: Technology
BN BN BN BN
TOPICS: Introduction
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge BN
2. A difference between operations and projects is that operations end when their objectives have
BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN
been reached, whereas projects do not.
BN BN BN BN BN BN
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: Projects are different from operations in that they end when
BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN
their objectives have been reached or the project has been
BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN
terminated.
BN
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate BN
REFERENCES: p.4
LEARNING OBJECTIVES: BN INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2 BN BN BN
NATIONAL STANDARDS: BN United States - BUSPROG: Analytic
BN BN BN BN
TOPICS: What is a Project?
BN BN BN
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension BN
3. Every project should have a well-defined objective.
BN BN BN BN BN BN
a. True
Page 2 of BN BN
657
,2
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: A project has a unique purpose. Every project should have a well-
BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN
defined objective. BN
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy BN
REFERENCES: p.6
LEARNING OBJECTIVES:
BN INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2 BN BN BN
NATIONAL STANDARDS:
BN United States - BUSPROG: Analytic
BN BN BN BN
TOPICS: What is a Project?
BN BN BN
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge BN
4. Projects should be developed in increments.
BN BN BN BN BN
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: A project is developed using progressive elaboration. Projects are
BN BN BN BN BN BN BN BN BN
often defined broadly when they begin, and as time passes, the specific
BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN
details of the project become clearer. Therefore, projects should be
BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN
developed in increments.
BN BN BN
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate BN
REFERENCES: p.6
LEARNING OBJECTIVES:
BN INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2 BN BN BN
NATIONAL STANDARDS:
BN United States - BUSPROG: Analytic
BN BN BN BN
TOPICS: What is a Project?
BN BN BN
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension BN
5. Resources in a project should be used effectively because they are limited.
BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: A project requires resources, often from various areas.
BN BN BN BN BN BN BN BN
Resources, however, are limited and must be used effectively to meet
BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN
project and other corporate goals.
BN BN BN BN BN
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate BN
REFERENCES: p. 7 BN
LEARNING OBJECTIVES:
BN INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2 BN BN BN
NATIONAL STANDARDS:
BN United States - BUSPROG: Analytic
BN BN BN BN
TOPICS: What is a Project?
BN BN BN
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension BN
Page 3 of BN BN
657
, 3
6. A project manager’s primary role is to provide the funding for a project.
BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: A project sponsor usually provides the direction and funding for a
BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN
BN project.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy BN
REFERENCES: p.7
LEARNING OBJECTIVES: BN INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2 BN BN BN
NATIONAL STANDARDS: BN United States - BUSPROG: Analytic
BN BN BN BN
TOPICS: What is a Project?
BN BN BN
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge BN
7. One of the main reasons why project management is challenging is because of the factor of
BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN
uncertainty.
BN
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: A project involves uncertainty. Every project is unique and thus it
BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN
BN is sometimes difficult to define its objectives clearly, estimate how long it
BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN
BN will take to complete, or determine how much it will cost. This uncertainty
BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN
BN is one of the main reasons project management is so challenging.
BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate BN
REFERENCES: p.7
LEARNING OBJECTIVES: BN INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2 BN BN BN
NATIONAL STANDARDS: BN United States - BUSPROG: Analytic
BN BN BN BN
TOPICS: What is a Project?
BN BN BN
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension BN
8. Questions about how a team will track schedule performance is related to a project’s scope.
BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: Project scope deals with questions such as, ―What work will be
BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN
BN done as part of the project?‖, ―What unique product, service, or result does
BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN
BN the customer or sponsor expect from the project?‖, or ―How will the scope
BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN BN
BN be verified?‖
BN
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate BN
REFERENCES: p.7
LEARNING OBJECTIVES: BN INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2 BN BN BN
Page 3 of BN BN
657