Clinical
dd
Manifestatio
dd
n s and
dd dd
Assessment
dd
of
dd
Respiratory
dd
Disease 8th
dd dd
Edition
dd
Jardins
dd
,Chapter 01: The Patient Interview
dd dd dd dd
Des Jardins: Clinical Manifestations and Assessment of Respiratory Disease, 8th
dd dd dd dd dd dd dd dd dd
Edition
dd
MULTIPLE CHOICE dd
1. The respiratory care practitioner is conducting a patient interview. The main purpose of
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
this interview is to:
dd dd dd dd
a. review data with the patient. dd dd dd dd
b. gather subjective data from the patient. dd dd dd dd dd
c. gather objective data from the patient. dd dd dd dd dd
d. fill out the history form or checklist.
dd dd dd dd dd dd
ANS: B d d
The interview is a meeting between the respiratory care practitioner and the patient. It allows the
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
collection of subjective data about the patient’s feelings regarding his/her
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
condition. The history should be done before the interview. Although data can be
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
reviewed, that is not the primary purpose of the interview.
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
2. For there to be a successful interview, the respiratory therapist must:
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
a. provide leading questions to guide the patient. dd dd dd dd dd dd
b. reassure the patient. dd dd
c. be an active listener.dd dd dd
d. use medical terminology to show knowledge of the subject matter.
dd dd dd dd dd dd dd dd dd
ANS: d d C
N R I G B.C M
U therapist
S N T must have
O to conduct a successful interview
dd dd dd dd dd
dd dd dd
The personal qualities that
dd dd dd include dd a respiratory
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
being an active listener, having a genuine concern for the patient, and having empathy. Leading
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
questions must be avoided. Reassurance may provide a false sense of comfort to the patient.
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
Medical jargon can sound exclusionary and paternalistic to a patient.
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
3. Which of the following would be found on a history form?
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
1. Age
2. Chief complaint dd
3. Present health dd
4. Family history dd
5. Health insurance provider dd dd
a. 1, 4 dd
b. 2, 3 dd
c. 3, 4, 5 dd dd
d. 1, 2, 3, 4 dd dd dd
ANS: D d d
Age, chief complaint, present health, and family history are typically found on a health
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
history form because each can impact the patient’s health. Health insurance provider
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
information, while needed for billing purposes, would not be found on the history form.
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
NURSINGTB.COM
, 4. External factors the respiratory care practitioner should make efforts to provide during
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
an interview include which of the following?
dd dd dd dd dd dd dd
1. Minimize or prevent interruptions. dd dd dd
2. Ensure privacy during discussions. dd dd dd
3. Interviewer is the same sex as the patient to prevent bias. dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
4. Be comfortable for the patient and interviewer.
dd dd dd dd dd dd
a. 1, 4 dd
b. 2, 3 dd
c. 1, 2, 4 dd dd
d. 2, 3, 4 dd dd
ANS: C dd dd
External factors, such as a good physical setting, enhance the interviewing process. Regardless
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
of the interview setting (the patient’s bedside, a crowded emergency room, an office in the
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
hospital or clinic, or the patient’s home), efforts should be made to (1) ensure privacy, (2)
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
prevent interruptions, and (3) secure a comfortable physical environment (e.g., comfortable
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
room temperature, sufficient lighting, absence of noise). An interviewer of either gender, who
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
acts professionally, should be able to interview a patient of either gender.
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
5. The respiratory therapist is conducting a patient interview. The therapist chooses to
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
use open-ended questions. Open-ended questions allow the therapist to do which
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
of the following?
dd dd dd
1. Gather information when a patient introduces a new topic.
dd dd dd dd dd dd dd dd
2. Introduce a new subject area. dd dd dd dd
3. Begin the interview process. dd dd dd
4. Gather specific information. dd dd
a. 4 NURSINGTB.COM
b. 1, 3 dd
c. 1, 2, dd
3 dd
d. 2, 3, dd
4 dd
ANS: dd
C dd
An open-ended question should be used to start the interview, introduce a new section of
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
questions, and gather more information from a patient’s topic. Closed or direct questions are
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
used to gather specific information.
dd dd dd dd dd
6. The direct question interview format is used to:
dd dd dd dd dd dd dd
1. speed up the interview. dd dd dd
2. let the patient fully explain his/her situation.
dd dd dd dd dd dd
3. help the respiratory therapist show empathy.
dd dd dd dd dd
4. gather specific information. dd dd
a. 1, 4 dd
b. 2, 3 dd
c. 3, 4 dd
d. 1, 2, 3 dd dd
ANS: A dd dd
Direct or closed questions are best to gather specific information and speed up the interview.
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
Open- ended questions are best suited to let the patient fully explain his/her situation and
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
possibly help the respiratory therapist show empathy.
dd dd dd dd dd dd dd
, 7. During the interview the patient states, “Every time I climb the stairs I have to stop to
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
catch my breath.” Hearing this, the respiratory therapist replies, “So, it sounds like
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
you get short of breath climbing stairs.” This interviewing technique is called:
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
a. clarification.
b. modeling.
c. empathy.
d. reflection.
ANS: D d d
With reflection, part of the patient’s statement is repeated. This lets the patient know that
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
what he/she said was heard. It also encourages the patient to elaborate on the topic.
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
Clarification, modeling, and empathy are other communication techniques. dd dd dd dd dd dd dd
8. The respiratory therapist may choose to use the patient interview technique of
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
silence in which of the following situations?
dd dd dd dd dd dd dd
a. To prompt the patient to ask a question dd dd dd dd dd dd dd
b. After a direct question dd dd dd
c. After an open-ended question dd dd dd
d. To allow the patient to review his/her history
dd dd dd dd dd dd dd
ANS: C d d
After a patient has answered an open-ended question, the respiratory therapist should pause (use
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
silence) before asking the next question. This pause allows the patient to add something else
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
before moving on. The patient may also choose to ask a question.
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
9. To have the most productive interviewing session, which of the following types of
responses to assist in theNinterview
R I Gshou
B.Uld tShe rNespTiratory tOherapist avoid?
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
dd dd dd dd
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
a. Confrontation
b. Reflection
c. Facilitation
d. Distancing
ANS: D d d
With confrontation, the respiratory therapist focuses the patient’s attention on an action, feeling, or
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
statement made by the patient. This may prompt a further discussion. Reflection helps the
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
patient focus on specific areas and continues in his/her own way. Facilitation encourages
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
patients to say more, to continue with the story. The respiratory therapist should avoid giving
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
advice, using avoidance language, and using distancing language.
dd dd dd dd dd dd dd dd
10. When closing the interview, the respiratory therapist should do which of the following?
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
1. Recheck the patient’s vital signs. dd dd dd dd
2. Thank the patient. dd dd
3. Ask if the patient has any questions. dd dd dd dd dd dd
4. Close the door behind himself/herself for patient privacy.
dd dd dd dd dd dd dd
a. 2
b. 2, 3 dd
c. 1, 3, 4 dd dd
d. 1, 2, 4 ANS: B
dd dd dd d d