d d
Clinical
d
Manifestatio
d
n s and
d d
Assessment
d
of
d
Respiratory
d
Disease 8th
d d
Edition
d
Jardins
d
,Chapter 01: The Patient Interview
d d d d
Des Jardins: Clinical Manifestations and Assessment of Respiratory Disease, 8th
d d d d d d d d d
Edition
d
MULTIPLE CHOICE d
1. The respiratory care practitioner is conducting a patient interview. The main purpose of this
d d d d d d d d d d d d d
interview is to:
d d d
a. review data with the patient. d d d d
b. gather subjective data from the patient. d d d d d
c. gather objective data from the patient. d d d d d
d. fill out the history form or checklist. d d d d d d
ANS: B d
The interview is a meeting between the respiratory care practitioner and the patient. It allows the
d d d d d d d d d d d d d d d
collection of subjective data about the patient’s feelings regarding his/her
d d d d d d d d d d
condition. The history should be done before the interview. Although data can be reviewed,
d d d d d d d d d d d d d
that is not the primary purpose of the interview.
d d d d d d d d d
2. For there to be a successful interview, the respiratory therapist must:
d d d d d d d d d d
a. provide leading questions to guide the patient. d d d d d d
b. reassure the patient. d d
c. be an active listener. d d d
d. use medical terminology to show knowledge of the subject matter.
d d d d d d d d d
ANS:
N R I G B.C M d C
The personal qualities that a respiratoryUtherapist
S N Tmust haveOto conduct a successful interview include
d d d d d
d d d
d d d d d d d d d d d d d d
being an active listener, having a genuine concern for the patient, and having empathy. Leading
d d d d d d d d d d d d d d
questions must be avoided. Reassurance may provide a false sense of comfort to the patient. Medical
d d d d d d d d d d d d d d d d
jargon can sound exclusionary and paternalistic to a patient.
d d d d d d d d d
3. Which of the following would be found on a history form?
d d d d d d d d d d
1. Age
2. Chief complaint d
3. Present health d
4. Family history d
5. Health insurance provider d d
a. 1, 4 d
b. 2, 3 d
c. 3, 4, 5 d d
d. 1, 2, 3, 4 d d d
ANS: D d
Age, chief complaint, present health, and family history are typically found on a health history
d d d d d d d d d d d d d d
form because each can impact the patient’s health. Health insurance provider information, while
d d d d d d d d d d d d d
needed for billing purposes, would not be found on the history form.
d d d d d d d d d d d d
NURSINGTB.COM
, 4. External factors the respiratory care practitioner should make efforts to provide during an
d d d d d d d d d d d d
interview include which of the following?
d d d d d d
1. Minimize or prevent interruptions. d d d
2. Ensure privacy during discussions. d d d
3. Interviewer is the same sex as the patient to prevent bias. d d d d d d d d d d
4. Be comfortable for the patient and interviewer.
d d d d d d
a. 1, 4 d
b. 2, 3 d
c. 1, 2, 4 d d
d. 2, 3, 4 d d
ANS: C d d
External factors, such as a good physical setting, enhance the interviewing process. Regardless of the
d d d d d d d d d d d d d d
interview setting (the patient’s bedside, a crowded emergency room, an office in the hospital or clinic,
d d d d d d d d d d d d d d d d
or the patient’s home), efforts should be made to (1) ensure privacy, (2) prevent interruptions, and (3)
d d d d d d d d d d d d d d d d d
secure a comfortable physical environment (e.g., comfortable room temperature, sufficient lighting,
d d d d d d d d d d d
absence of noise). An interviewer of either gender, who acts professionally, should be able to
d d d d d d d d d d d d d d d
interview a patient of either gender.
d d d d d d
5. The respiratory therapist is conducting a patient interview. The therapist chooses to use
d d d d d d d d d d d d
open-ended questions. Open-ended questions allow the therapist to do which of the
d d d d d d d d d d d d
following? d
1. Gather information when a patient introduces a new topic. d d d d d d d d
2. Introduce a new subject area. d d d d
3. Begin the interview process. d d d
4. Gather specific information. d d
a. 4 NURSINGTB.COM
b. 1, 3 d
c. 1, 2, 3 d d
d. 2, 3, 4 d d
ANS: C d d
An open-ended question should be used to start the interview, introduce a new section of questions,
d d d d d d d d d d d d d d d
and gather more information from a patient’s topic. Closed or direct questions are used to gather
d d d d d d d d d d d d d d d d
specific information.
d d
6. The direct question interview format is used to:
d d d d d d d
1. speed up the interview. d d d
2. let the patient fully explain his/her situation.
d d d d d d
3. help the respiratory therapist show empathy.
d d d d d
4. gather specific information. d d
a. 1, 4 d
b. 2, 3 d
c. 3, 4 d
d. 1, 2, 3 d d
ANS: A d d
Direct or closed questions are best to gather specific information and speed up the interview. Open-
d d d d d d d d d d d d d d d
ended questions are best suited to let the patient fully explain his/her situation and possibly help the
d d d d d d d d d d d d d d d d d
respiratory therapist show empathy.
d d d d
, 7. During the interview the patient states, “Every time I climb the stairs I have to stop to catch
d d d d d d d d d d d d d d d d d
my breath.” Hearing this, the respiratory therapist replies, “So, it sounds like you get short
d d d d d d d d d d d d d d d
of breath climbing stairs.” This interviewing technique is called:
d d d d d d d d d
a. clarification.
b. modeling.
c. empathy.
d. reflection.
ANS: D d
With reflection, part of the patient’s statement is repeated. This lets the patient know that what
d d d d d d d d d d d d d d d
he/she said was heard. It also encourages the patient to elaborate on the topic.
d d d d d d d d d d d d d d
Clarification, modeling, and empathy are other communication techniques. d d d d d d d
8. The respiratory therapist may choose to use the patient interview technique of silence
d d d d d d d d d d d d
in which of the following situations?
d d d d d d
a. To prompt the patient to ask a question d d d d d d d
b. After a direct question d d d
c. After an open-ended question d d d
d. To allow the patient to review his/her historyd d d d d d d
ANS: C d
After a patient has answered an open-ended question, the respiratory therapist should pause (use
d d d d d d d d d d d d d
silence) before asking the next question. This pause allows the patient to add something else before
d d d d d d d d d d d d d d d d
moving on. The patient may also choose to ask a question.
d d d d d d d d d d d
9. To have the most productive interviewing session, which of the following types of responses
N RUldItS
d
to assist in the interview shou
d d
GheB.
rNespTiratory tOherapist avoid?
d
d d
d
d
d
d
d
d d
d
d d
d
d d
d
d d d
d
d d d
a. Confrontation
b. Reflection
c. Facilitation
d. Distancing
ANS: D d
With confrontation, the respiratory therapist focuses the patient’s attention on an action, feeling, or
d d d d d d d d d d d d d
statement made by the patient. This may prompt a further discussion. Reflection helps the patient
d d d d d d d d d d d d d d d
focus on specific areas and continues in his/her own way. Facilitation encourages patients to say
d d d d d d d d d d d d d d d
more, to continue with the story. The respiratory therapist should avoid giving advice, using
d d d d d d d d d d d d d d
avoidance language, and using distancing language.
d d d d d d
10. When closing the interview, the respiratory therapist should do which of the following?
d d d d d d d d d d d d
1. Recheck the patient’s vital signs. d d d d
2. Thank the patient. d d
3. Ask if the patient has any questions. d d d d d d
4. Close the door behind himself/herself for patient privacy. d d d d d d d
a. 2
b. 2, 3 d
c. 1, 3, 4 d d
d. 1, 2, 4 ANS: B
d d d d