f f
Medical
Surgical
f
th
Nursing7
f f
Edition by
f f
Linton
f
,Chapter 01: Aspects of Medical-Surgical Nursing
f f f f f
Linton: Medical-Surgical Nursing, 7th Edition
f f f f f
MULTIPLE CHOICE f
1. What provides direction for individualized care and assures the delivery of accurate, safe
f f f f f f f f f f f f
care through a definitive pathway that promotes the client’s and the support persons’
f f f f f f f f f f f f f
progress toward positive outcomes?
f f f f
a. Physician’s orders f
b. Progress notes f
c. Nursing care plan f f
d. Client health history f f
ANS: C f
The nursing care plan provides direction for individualized care and assures the delivery of
f f f f f f f f f f f f f
accurate, safe care through a definitive pathway that promotes the client’s and the support
f f f f f f f f f f f f f f
persons’ progress toward positive outcomes.
f f f f f
DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 2 OBJ: 1 f f f f f f f
TOP: Nursing Care Plan f KEY: Nursing Process Step: Planning f f f f f f
MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Reduction of Risk
f f f f f f f
2. The nurse is performing behaviors and actions that assist clients and significant others in
f f f f f f f f f f f f f
meeting their needs and the identified outcomes of the plan of care. What is the correct
f f f f f f f f f f f f f f f f
term for these nursing behaviors?
f f f f f
a. Assessments
b. Interventions
c. Planning
d. Evaluation
ANS: B f
Caring interventions are those nursing behaviors and actions that assist clients and
f f f f f f f f f f f
significant others in meeting their needs and the identified outcomes of the plan of care.
f f f f f f f f f f f f f f f
DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 3 OBJ: 1 f f f f f f f
TOP: Interventions f KEY: Nursing Process Step: Planning f f f f
MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Reduction of Risk
f f f f f f f
3. The nurse understands the importance of being answerable for all actions and the
f f f f f f f f f f f f
possibility of being called on to explain or justify them. What term best describes this
f f f f f f f f f f f f f f f
concept?
f
a. Reliability
b. Maturity
c. Accountability
d. Liability
ANS: C f
Accountability means that a person is answerable for his or her actions and may be called on
f f f f f f f f f f f f f f f f
to explain or justify them.
f f f f f
DIF: Cognitive Level: Comprehension f f REF: pp. 6-7 f f f OBJ: f f 3 |5 |7
f f f f
, TOP: Accountability f KEY: Nursing Process Step: N/A f f f f
MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Reduction of Risk
f f f f f f f
MULTIPLE RESPONSE f
1. The nurse manager is providing an inservice about conflict resolution. What modes of
f f f f f f f f f f f f
conflict resolution should be addressed? (Select all that apply.)
f f f f f f f f f
a. Suppression
b. Accommodation
c. Compromise
d. Avoidance
e. Collaboration
f. Competition
ANS: B, C, D, E, F f f f f f
The modes of conflict resolution include accommodation, collaboration, compromise,
f f f f f f f f
avoidance, and competition.
f f f
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: p. 7|p. 8|Table 1.1 f f f f f f f
OBJ: 7 TOP: Conflict Resolution
f KEY: Nursing Process Step: f f f f f
N/A
f
MSC: NCLEX: N/A f f
2. What are the characteristics of an effective leader? (Select all that apply.)
f f f f f f f f f f f
a. Effective communication f
b. Rigid rules and regulations f f f
c. Delegates appropriately f
d. Acts as a role model f f f f
e. Consistently handles conflict f f
f. Focuses on individual development f f f
ANS: A, C, D, E f f f f
Characteristics of an effective leader include effective communication, consistency in f f f f f f f f f
managing conflict, knowledge and competency in all aspects of delivery of care, effective
f f f f f f f f f f f f f
role model for staff, uses participatory approach in decision making, shows appreciation for
f f f f f f f f f f f f f
a job well done, delegates work appropriately, sets objectives and guides staff, displays
f f f f f f f f f f f f f
caring, understanding, and empathy for others, motivates and empowers others, is proactive
f f f f f f f f f f f f
and flexible, and focuses on team development.
f f f f f f f
DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 6 f f f f f OBJ: 5 f f
TOP: Leadership KEY: Nursing Process Step: N/A
f f f f f MSC: NCLEX: N/A f f
COMPLETION
1. is defined as the process by which information is exchanged between f f f f f f f f f f
individuals verbally, nonverbally, and/or in writing or through information technology.
f f f f f f f f f f
ANS:
Communication
, Communication is defined as the process by which information is exchanged between f f f f f f f f f f f
individuals verbally, nonverbally, and/or in writing or through information technology.
f f f f f f f f f f
DIF: Cognitive Level: Knowledge f f REF: p. 2 OBJ: 2 f f f
TOP: Communication
f f KEY: Nursing Process Step: N/A
f f f f
MSC: NCLEX: N/A
f f f
2. is the collection and processing of relevant data for the purpose of appraising
f f f f f f f f f f f f
the client’s health status.
f f f f
ANS:
Assessment
Assessment is the collection and processing of relevant data for the purpose of appraising the
f f f f f f f f f f f f f f
client’s health status.
f f f
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: p. 2 f f f f f OBJ: 1 | 2 f f f f f
TOP: Assessment KEY: Nursing Process Step: N/A
f f f f f MSC: NCLEX: N/A f f
3. is concerned with the ethical questions that arise in the context of health care.
f f f f f f f f f f f f f
ANS:
Bioethics
Bioethics is concerned with the ethical questions that arise in the context of health care.
f f f f f f f f f f f f f f
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: p. 4 f f f f f OBJ: 3 f f
TOP: Bioethics KEY: Nursing Process Step: N/A
f f f f f MSC: NCLEX: N/A f f
4. Place the corresponding letter to each stage of conflict in the correct order.
f f f f f f f f f f f f f
(Place the events in the appropriate sequence with capital letters. Do not separate
f f f f f f f f f f f f f
answers with a space or punctuation. Example: ABCD.)
f f f f f f f f
a. Outcomes
b. Conceptualization
c. Frustration
d. Action
ANS:
CBDA
The stages of conflict in order are frustration, conceptualization, action, and outcomes.
f f f f f f f f f f f
DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 7 f f f f f OBJ: 7 f f
TOP: Conflict KEY: Nursing Process Step: N/A
f f f f f MSC: NCLEX: N/A f f
5. Place the corresponding letter to each key step in solving an ethical dilemma in the correct
f f f f f f f f f f f f f f f
order.
f f (Place the events in the appropriate sequence. Do not separate answers f f f f f f f f f f
with a space or punctuation. Example: ABCD.)
f f f f f f f
a. Negotiate a plan. f f
b. Clarify values. f
c. Ask if it is an ethical dilemma.
f f f f f f