DATA COMMUNICATION AND COMPUTER NETWORKS
9TH EDITION
CHAPTER 01: INTRODUCTION TO DATA COMMUNICATIONS AND COMPUTER NETWORKS
1. Data is information that has been translated into a form that is more conducive to storage, transmission, and
calculation.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
REFERENCES: page 3
QUESTION TYPE: True / False
2. The connection between workstations and the Internet in an enterprise network is handled by a client/ server
system.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
REFERENCES: page 7
QUESTION TYPE: True / False
3. A desktop computer cannot be connected to a local area network using a wireless connection.
a. True
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
REFERENCES: page 8
QUESTION TYPE: True / False
,4. Many years ago, most home users connected their computer to the Internet via a dial-up telephone line and a
modem, but now the more common connection is using DSL.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
REFERENCES: page 7
QUESTION TYPE: True / False
5. It is not possible to connect two local area networks so that they can share peripherals as well as software.
a. True
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
REFERENCES: page 8
QUESTION TYPE: True / False
6. Metropolitan area networks can transfer data at fast LAN speeds, but over smaller geographic regions than
typically associated with a local area network.
a. True
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
REFERENCES: page 3
QUESTION TYPE: True / False
7. The Internet is not a single network but a collection of thousands of networks.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
,REFERENCES: page 3
QUESTION TYPE: True / False
8. The most recent “telephone” networks can now deliver voice, Internet, and television over a single
connection.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
REFERENCES: page 2
QUESTION TYPE: True / False
9. Analog signals are transmitted over conducted media, while digital signals are transmitted over radiated
media.
a. True
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
REFERENCES: page 3
QUESTION TYPE: True / False
10. Network architectures are cohesive layers of protocols defining a set of communication services.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
REFERENCES: page 14
QUESTION TYPE: True / False
11. The OSI model tells us what kind of wire or what kind of connector to use to connect the pieces of a
network.
, a. True
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
REFERENCES: page 17
QUESTION TYPE: True / False
12. The application layer of the OSI model is responsible for token management.
a. True
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
REFERENCES: page 17
QUESTION TYPE: True / False
13. The session layer of the OSI model is responsible for establishing synchronization points.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
REFERENCES: page 17
QUESTION TYPE: True / False
14. The network layer of the OSI model is an end-to-end layer.
a. True
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
REFERENCES: page 18
QUESTION TYPE: True / False