y y y y y y
3rd Edition y
By Karin C. VanMeter, Robert J. Hubert
y y y y y y y
| Verified Chapter's 1 - 25 | Complete Newest Version
y y y y y y y y y
,Table of content y y
1. Scope of microbiology
yy y y
2. Chemistry of life
yy y y
3. Cell structure and function
yy y y y
4. Bacteria and archaea
yy y y
5. Viruses
yy
6. Eukaryotic microorganisms
yy y
7. Physical and chemical methods of control
yy y y y y y
8. Microbiological laboratory techniques
yy y y
9. Microbiological laboratory safety issues
yy y y y
10. Pharmacology
yy
11. Antimicrobial drugs
yy y
12. Infection and disease
yy y y
13. The immune response and lymphatic system
yy y y y y y
14. Infections of the integumentary system, soft tissue, and musculoskeletal system
yy y y y y y y y y y
15. Infections of the respiratory system
yy y y y y
16. Infections of the gastrointestinal system
yy y y y y
y 17. Infections of the nervous system and sensory structures
yy y y y y y y y
y 18. Infections of the cardiovascular and circulatory systems
yy y y y y y y
y 19. Infections of the urinary system
yy y y y y
20. Infections of the reproductive system
yy y y y y
y 21. Sexually transmitted infections and diseases
yy y y y y
22. Human age and microorganisms
yy y y y
y 23. Microorganisms in the environment and effects on human health
yy y y y y y y y y
24. Emerging infectious diseases
yy y y
25. Biotechnology
yy
,Chapter 01: Scope of Microbiology
y y y y
VanMeter: Microbiology for the Healthcare Professional, 3rd Edition
y y y y y y y
MULTIPLE CHOICE y
1. In the sixteenth century a father-and-son team, by the name of
y y y y y y y y y y , produced
y
acompound microscope consisting of a simple tube with lenses at each end.
y y y y y y y y y y y y y
a. van Leeuwenhoek y
b. Semmelweis
c. Janssen
d. Hooke
ANS: C y REF: p. 3 y y
2. “Animalcules” were first described by y y y y
a. Robert Hooke. y
b. Antony van Leeuwenhoek. y y
c. Hans Janssen. y
d. John Needham. y
ANS: B y REF: p. 3 y y
3. Micrographia, a publication illustrating insects, sponges, as well as plant cells, was publishedby
y y y y y y y y y y y y y
a. Robert Hooke. y
b. Antony van Leeuwenhoek. y y
c. Hans Janssen. y
d. John Needham. y
ANS: A y REF: p. 3 y y
4. Low-power microscopes designed for observing fairly large objects such as insects or wormsare
y y y y y y y y y y y y y
a. electron microscopes. y
b. dark-field microscopes. y
c. fluorescence microscopes. y
d. stereomicroscopes.
ANS: D y REF: p. 5 y y
5. A microscope that provides a three-dimensional image of a specimen is a
y y y y y y y y y y y
a. dark-field microscope. y
b. transmission electron microscope. y y
c. bright-field microscope. y
d. scanning electron microscope. y y
ANS: D y REF: p. 7 y y
6. The tool of choice to observe living microorganisms is the
y y y y y y y y y
a. bright-field microscope. y
b. phase-contrast microscope. y
, c. fluorescencemicroscope. y
d. electron microscope. y
ANS: B y REF: p. 6 y y
7. Which scientist is most responsible for ending the controversy about spontaneous generation?
y y y y y y y y y y y
a. John Needham y
b. Joseph Lister y
c. Louis Pasteur y
d. Robert Koch y
ANS: C y REF: p. 8 y y
8. Fossils of prokaryotes go back y y y y billion years. y
a. 4.0 to 5.0 y y
b. 3.5 to 4.0
yy y y y
c. 2.5 to 3.0 y y
d. 2.2 to 2.7
yy y y y
ANS: B y REF: p. 9 y y
9. Molds belong to which of the following groups of eukaryotic organisms?
y y y y y y y y y y
a. Protozoans
b. Archaea
c. Fungi
d. Algae
ANS: C y REF: p. 11 y y
10. The correct descending order of taxonomic categories is
y y y y y y y
a. species, domain, phylum, kingdom, order, division, class, genus.
y y y y y y y
b. domain, kingdom, phylum, class, family, order, genus, species.
y y y y y y y
c. domain, kingdom, phylum, class, order, family, genus, species.
y y y y y y y
d. kingdom, domain, phylum, order, class, family, genus, species. y y y y y y y
ANS: C y REF: p. 10 y y
11. Complex communities of microorganisms on surfaces are called
y y y y y y y
a. colonies.
b. biofilms.
c. biospheres.
d. flora.
ANS: B y REF: p. 12 y y
12. A relationship between organisms in which the waste product of one provides nutrients
y y y y y y y y y y y y
foranother is called
y y y y
a. mutualism.
b. competition.
c. synergism.
d. commensalism.
ANS: D y REF: p. 12 y y