TEST BANK
Paramedic Care: Principles & Practice, 6th edition
Volume 1: Introduction to Advanced Pre-hospital Care
(Bledsoe) Chapter 1 to 15
,QWE
Table of contents:
QWE QWE
CHAPTER 1: Introduction to Paramedicine
QWE QWE QWE QWE
CHAPTER 2: EMS Systems
QWE QWE QWE
CHAPTER 3: Roles and Responsibilities of the Paramedic
QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE
CHAPTER 4: Workforce Safety and Wellness
QWE QWE QW E QWE QW E
CHAPTER 5: EMS Research
QWE QWE QWE
CHAPTER 6: Public Health
QWE QWE QWE
CHAPTER 7: Medical/Legal Aspects of Out-of-Hospital Care
QWE QWE QWE QWE QWE QW E
CHAPTER 8: Ethics in Paramedicine
QWE QWE QWE QWE
CHAPTER 9: EMS Systems and Communications
QWE QWE QWE QWE QWE
CHAPTER 10: Documentation
QWE QWE
CHAPTER 11: Pathophysiology
QWE QWE
CHAPTER 12: Human Lifespan Development
QWE QWE QWE QWE
CHAPTER 13: Emergency Pharmacology
QWE QWE QWE
CHAPTER 14: Intravenous Access and Medication Administration
QWE QWE QWE QW E QWE QWE
CHAPTER 15: Airway Management and Ventilation
QWE QWE QWE QWE QWE
, lOMoARcPSD|81 17673
QWE
Chapter 1: Introduction to Paramedicine QWE Q W E QW E QWE
1) What is one of the emerging roles and responsibilities of a paramedic in the 21st century?
QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE QW E QW E
A) Third-partybiller
QWE QWE
B) Managed health care
QW E QWE QWE
C) Health promotion
QWE QWE
D) Interneteducation
QW E E
QW
Answer: C Q W E
Diff: 1 Page Ref: 4
QWE Q W E QWE QWE
Standard: Preparatory(EMS Systems) Q W E QWE QWE
Objective: 4 QWE
2) Safetyinspections, accident prevention, and medical screening of employees are some of the
QW E QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE QW E QWE QWE QWE
responsibilities for paramedics working in: QWE QWE QWE QWE
A) industrial medicine.
QW E QWE
B) community clinics.
QW E QWE
C) correctional institutions.
QWE QWE
D) sportsmedicine.
QW E E
QW
Answer: A Q W E
Diff: 1 Page Ref: 8
QWE Q W E QWE QWE
Standard: Preparatory(EMS Systems) Q W E QWE QWE
Objective: 5 QWE
3) Which of the following best describes the initial education program of the paramedic?
QWE QWE QWE QWE QWE QWE QW E QWE QW E QW E QWE QWE QWE
A) It addresses everything one needs to know to practice paramedicine.
QW E QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE
B) It is a rite of passage, but information is inconsistent with how things really should be done.
QW E QWE QWE QWE QWE QWE QWE QW E QW E QWE QWE QWE QWE QW E QWE QWE QWE
C) It is the base and beginning of one's professional education, not the end.
QWE QW E QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE
D) Lectures prepare students, but all learning occurs on the job during the internship phase.
QW E QWE QWE QWE QWE QW E QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE QW E
Answer: C Q W E
Diff: 1 Page Ref: 5
QWE Q W E QWE QWE
Standard: Preparatory(EMS Systems) Q W E QWE QWE
Objective: 3 QWE
4) Which of the following best describes the paramedic's professional obligation?
QWE QWE QWE QWE QWE QWE QW E QWE QWE QW E
A)Acceptance and adherence to a code of professional ethics and etiquette
QW
E QW E QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE
B) Placing the system's well-being above that of the patient
QW E QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE
C)Absolute adherence to medical protocols
E
QW QWE QWE QWE QWE
D) Following long-standing traditions in practice
QW E QWE QWE QW E QWE
Answer: A Q W E
Diff: 2 Page Ref: 6
QWE Q W E QWE QWE
Standard: Preparatory(EMS Systems) Q W E QWE QWE
Objective: 3 QWE
1
,QWE lOMoARcPSD|81 17673
5)Amajor advance in the education of out-of-hospital was the:
E
QW E
QW QW E QWE QWE QW E QWE QWE QWE QW E
A) formation of the NationalAssociation of Emergency Medical Technicians.
QW E QWE QWE QWE E
QW QW E QWE QWE QWE
B) 2009 publication National EMS Services Education Standards.
QW E QWE QWE QWE QWE QWE QW E
C) passage of the Health Insurance Portability andAccountabilityAct (HIPAA).
QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE E
QW E
QW QWE
D) establishment of theNational Registrycomputer-based certification exam.
QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE
Answer: B Q W E
Diff: 1 Page Ref: 5
QWE Q W E QWE QWE
Standard: Preparatory(EMS Systems) Q W E QWE QWE
Objective: 4 QWE
6) Which of the following statements about a paramedic's skill competency is TRUE?
QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE
A) High-frequency, low-criticality skills should bereviewed often.
QW E QWE QWE QWE QWE QWE QWE
B) Low-frequency, high-criticalityskills should berarely reviewed.
QW E QWE QWE QWE QWE QWE QWE
C)All skills shouldbe reviewed equally, regardless ofcriticality.
E
QW QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE QW
E
D) Frequent review of infrequently used skills is critical to ensure competency.
QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE
Answer: D Q W E
Diff: 1 Page Ref: 5
QWE Q W E QWE QWE
Standard: Preparatory(EMS Systems) Q W E QWE QWE
Objective: 3 QWE
7) The paramedic's right to care for patients, administer medications, and perform other related
QWE QWE QW E QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE
tasks falls on the license of: QWE Q WE QWE QWE QWE
A) the EMS system medical director.
QW E QWE QWE QWE QWE
B) the state secretaryof health.
QW E QWE QWE QWE QWE
C) the receiving hospital personnel.
QWE QWE QWE QWE
D) thestatemedicaldirector.
QWE QW
E E
QW QWE
Answer: A Q W E
Diff: 1 Page Ref: 4
QWE Q W E QWE QWE
Standard: Preparatory(EMS Systems) Q W E QWE QWE
Objective: 4 QWE
8) Manyprofessional sports teams have found paramedics to be effective complements to their:
QWE QWE QWE QWE QW E QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE QWE
A) team physicians.
QW E QWE
B) physical therapists.
QW E QWE
C) athletic trainers.
QWE QWE
D) rehabilitationprograms.
QWE E
QW
Answer: C Q W E
Diff: 1 Page Ref: 8
QWE Q W E QWE QWE
Standard: Preparatory(EMS Systems) Q W E QWE QWE
Objective: 5 QWE
2