PrinciplesTest Bank
l# l#
MULTIPLECHOICE
1. Whattypel#of tissuebindsl#togetherandsupportsthe l#variousstructuresofthe l#body?
pq pq pq
a. Epithelial
b. Connective
c. Muscular
d. Nervous
ANS: B REF: 3
2. Thelowestlevelofl#structuralorganizationin the l#humanbodyis l#the
pq pq pq level.
a. molecular
b. cellular
c. chemical
d. atomic
ANS: C REF: 3
3. Whattypel#oftissuecoversinternall#andexternalsurfacesofthe l#body?
pq pq
a. Muscular
b. Connective
c. Nervous
d. Epithelial
ANS: D REF: 3
4. Abodysystem consistsl#of l#an l#association l#oforgansl#thatl#share l#al#common l#function.
pq
a. True
b. False
ANS: A REF: 3
5. Howmanyindividualbodysystems l#comprisethehumanbody? pq
a. 22
b. 13
c. 10
d. 8
ANS: C REF: 3
6. Howmanyseparatebones l#arefoundinthe l # adult humanbody?
pq pq
a. 181
b. 215
c. 206
d. 236
ANS: C REF: 4
7. Whichsystemofthe l#humanl#bodyisresponsibleforthe l#eliminationofl#solidwaste?
pq pq pq
Downloadedby: l#Sophiie|
pq
Distributionofthis document is illegal
pq pq pq
, a. Circulatory
b. Respiratory
c. Urinary
d. Digestive
ANS: D REF: 4
8. Whichof l#the l # followingsystemsofthehumanbodyincludesallductless l# glandsofthebody?
pq pq pq
a. Endocrine
b. Integumentary
c. Muscular
d. Glandular
ANS: A REF: 6
9. Whichofthe l#followingbodysystemshelps l # to l#regulatebodytemperature?
pq
a. Circulatory
b. Urinary
c. Endocrine
d. Nervous
ANS: A REF: 4
10. Whichofl#the l#followingbonesl#ispartoftheaxialskeleton?
pq pq
a. Radius
b. Hipbone
c. Clavicle
d. Sternum
ANS: D REF: 7
11. Howmanybonesaretherein l # theadultaxialskeleton?
pq pq
a. 206
b. 80
c. 54
d. 126
ANS: B REF: 7
12. Whatisthe l#nameofthesmalloval-shaped l#bonefoundintendons?
pq pq
a.Wormian
b.Tendinous
c.Irregularbones
d.Sesamoidbones pq
ANS: D REF: 8
13. Whichof l#thefollowingbonesisclassifiedas l#alongbone?
pq
a.Carpalbone
b.Scapula
c.Cranium
d.Humerus
Downloadedby: l#Sophiie|
pq
Distributionofthis document is illegal
pq pq pq
, ANS: D REF: 8
14. Whatisthenamel#ofthedensefibrousmembranethat l#coversbone?
pq
a. Cancellousportion
b. Periosteum
c. Diploë
d. Medullaryportion
ANS: B REF: 9
15. Which of the l#followingbonesis classified asl#ashortbone?
pq pq pq pq
a.Vertebrae
b.Phalanges(toes) pq
c.Scapulae
d.Carpal(wristbones)
ANS: D REF: 9
16. Whichofl#the l#followingisal#secondarygrowth center forendochondralossification?
pq pq
a.Diaphysis
b.Epiphyses
c.Metaphysis
d.Articularcartilage
ANS: B REF: 10
17. Which aspect l#ofthelong l#bonesisresponsibleforthe l#productionofred bloodcells?
pq pq pq
a.Compactbone pq
b.Periosteum
c.Medullarycavity
d.Spongyor l#cancellous l#bone
ANS: D REF: 9
18. Examplesof―flat‖bonesarethe: pq
a.calvaria,ribs,scapulae,andsternum.
b.ribs,sternum,l#patella,l#andiliaof pelvis. pq pq pq
c.sternum, scapulae,l#iliaofpelvis,andbaseofcranium.
pq
d.sternumandiliaofpelvisonly. pq pq
ANS: A REF: 9
19. Whatisthel#primarycenter l#forbonegrowthtermed?
pq pq
a. Epiphyses
b. Diaphysis
c. Metaphysis
d. Epiphyseal l#plate
ANS: B REF: 10
20. Whichof thel#following isNOTa functionall#classificationofjoints?
pq pq pq pq
a. Synarthrosis
b. Amphiarthrosis
Downloadedby: l#Sophiie| pq
Distributionofthis document is illegal
pq pq pq