• Bontragers Textbook of
• Radiographic Positioning and Related Anatomy
• 10th Edition by Lampignano All chapters 1 to 20
•
•
,•
,Chapter01: Terminology, Positioning, andImaging Principles
IG IG IG IG IG IG
Lampignano:Bontrager’sTextbookofRadiographicPositioningandRelated Anatomy, 10
IG IG IG IG IG IG IG IG IG
th Edition
IG
MULTIPLECHOICE IG
1. The lowest levelofstructural organization inthe human bodyis the
IG IG G
I G
I G
I IG G
I IG IG G
I G
I level.
a. molecular
b. cellular
c. chemical
d. atomic
ANS: C I G REF: 3 IG
2. What type oftissue binds together and supportsthe various structures ofthe body?
IG IG G
I IG G
I IG IG IG IG G
I IG G
I IG
a. Epithelial
b. Connective
c. Muscular
d. Nervous
ANS: B I G REF: 3 IG
3. What type oftissue covers internal and external surfaces ofthe body?
IG IG G
I IG G
I IG IG G
I IG G
I G
I
a. Muscular
b. Connective
c. Nervous
d. Epithelial ,
ANS: D I G REF: 3 I G
4. Howmanyindividual bodysystems comprise the human body?
G
I G
I IG G
I G
I G
I G
I IG
a. 22
b. 13
c. 10
d. 8
ANS: C I G REF: 3 IG
5. Howmanyseparate bones arefound inthe adult human body?
G
I G
I IG IG G
I IG G
I G
I IG IG
a. 181
b. 215
c. 206
d. 236
ANS: C I G REF: 4 IG
6. Whichsystem ofthe human body isresponsible forthe elimination ofsolid waste?
G
I G
I G
I IG G
I G
I G
I I G G
I IG G
I G
I G
I
a. Circulatory
b. Respiratory
c. Urinary
d. Digestive
, ANS: D I G REF: 4 IG
7. Whichofthe following systems ofthe human body includes all ductless glands ofthe body?
G
I G
I IG IG IG G
I G
I IG IG IG G
I G
I IG G
I IG
a. Endocrine
b. Integumentary
c. Muscular
d. Glandular
ANS: A I G REF: 6 IG
8. Whichofthe following bodysystems helps to regulate bodytemperature?
G
I G
I IG IG G
I IG G
I IG IG G
I
a. Circulatory
b. Urinary
c. Endocrine
d. Nervous
ANS: A I G REF: 7 IG
9. Whichofthe following bones ispart ofthe axial skeleton?
G
I G
I IG IG IG G
I IG G
I G
I G
I
a. Radius
b. Hip bone IG
c. Clavicle
d. Sternum
ANS: D I G REF: 7 IG
10. Howmany bones are there inthe adult axialskeleton?
G
I IG IG IG IG G
I G
I IG G
I
a. 206 ,
b. 80
c. 54
d. 126
ANS: B I G REF: 7 I G
11. What is the name ofthe smalloval-shaped bone found in tendons?
IG G
I IG G
I G
I G
I G
I IG IG IG G
I
a. Wormian
b. Tendinous
c. Irregular
d. Sesamoid
ANS: D I G REF: 8 IG
12. Whichofthe following bones is classified as a long bone?
G
I G
I IG IG IG G
I IG IG IG G
I
a. Carpal bone G
I
b. Scapula
c. Cranium
d. Humerus
ANS: D I G REF: 8 IG
13. What isthe name ofthedense fibrous membrane that covers bone?
IG G
I IG G
I G
I G
I IG IG IG IG IG
a. Cancellousportion G
I