Microbiology With Diseases By Body System 6th Edition
(Bauman 2023) | Complete Chapters 1-27 |100% Verified||With Answers.
,Table Of Contents
Chapter 1 A Brief History Of Microbiology ................................................................................... 3
Chapter 2 The Chemistry Of Microbiology ................................................................................. 26
Chapter 3 Cell Structure And Function ..................................................................................... 47
Chapter 4 Microscopy, Staining, And Classification ...............................................................72
Chapter 5 Microbial Metabolism ..................................................................................................97
Chapter 6 Microbial Nutrition And Growth ............................................................................... 121
Chapter 7 Microbial Genetics ......................................................................................................144
Chapter 8 Recombinant Dna Technology ................................................................................. 167
Chapter 9 Controlling Microbial Growth In The Environment............................................ 190
Chapter 10 Controlling Microbial Growth In The Body: Antimicrobial Drugs ................ 214
Chapter 11 Characterizing And Classifying Prokaryotes .................................................... 239
Chapter 12 Characterizing And Classifying Eukaryotes ..................................................... 262
Chapter 13 Characterizing And Classifying Viruses, Viroids, And Prions ..................... 286
Chapter 14 Infection, Infectious Diseases, And Epidemiology .......................................... 308
Chapter 15 Innate Immunity ........................................................................................................ 332
Chapter 16 Adaptivezimmunity ................................................................................................... 356
Chapter 17 Immunization And Immune Testing ...................................................................... 381
Chapter 18 Immune Disorders ................................................................................................... 405
Chapter 19 Microbial Diseases Of The Skin And Wounds ................................................... 427
Chapter 20 Microbial Diseases Of The Nervous System And Eyes ................................ 450
Chapter 21 Microbial Cardiovascular And Systemic Diseases ......................................... 473
Chapter 22 Microbial Diseases Of The Respiratory System ............................................. 496
Chapter 23 Microbial Diseases Of The Digestive System .................................................. 520
Chapter 24 Microbial Diseases Of The Urinary And Reproductive Systems ................ 542
Chapter 25 Applied And Industrial Microbiology ................................................................... 561
Chapter 26 Microbial Ecology And Microbiomes .................................................................. 582
,Chapter 1 A Brief History Of Microbiology
Multiple Choices Questions
1) Antoni Van Leeuwenhoek Was The First Person In History To
A) Use A Magnifying Glass.
B) Develop A Taxonomic System.
C) View Microorganisms And Record These Observations.
D) Disprove Spontaneous Generation.
E) Use The Germ Theory Of Disease.
Answer: C
Bloom's Taxonomy: Knowledge Section: The Early Years Of Microbiology Learning
Outcome: 1.1
2) The Microbes Commonly Known As Are Single- Celled Eukaryotes That Are
Generally Motile.
A) Archaea
B) Bacteria
C) Fungi
D) Protozoa
E) Viruses
Answer: D
Bloom's Taxonomy: Comprehension Sect Ion: The Early Years Of Microbiology Learning
Outcome: 1.3
3) Which Of The Following Are Prokaryotes?
A) Algae
B) Molds
,C) Protozoa
D) Archaea
E) Worms
Answer: D
Bloom's Taxonomy: Comprehension Sect Ion: The Early Years Of Microbiology Learning
Outcome: 1.5
4) Louis Pasteur Demonstrated That Fermentation To Produce Alcohol Is Caused
By
A) Aerobes.
B) Facultative Anaerobes.
C) Obligate Parasites.
D) Archaea.
E) Prokaryotes.
Answer: B
Bloom's Taxonomy: Knowledge
Section: Thezgolden Age Of Microbiology Learning Outcome: 1.6
5) Which Of The Following Scientists Provided Evidence In Favor Of The Concept Of
Spontaneous Generation?
A) Pasteur
B) Needham
C) Redi
D) Buchner
E) Spallanzani
Answer: B
Bloom's Taxonomy: Knowledge
Section: Thezgolden Age Of Microbiology Learning Outcome: 1.7
,6) Pasteur's Experiments On Fermentation Laid The Foundation For
A) Industrial Microbiology.
B) Epidemiology.
C) Immunology.
D) Abiogenesis.
E) Antisepsis.
Answer: A
Bloom's Taxonomy: Comprehension Secti On: The Golden Age Of Microbiologylear Ning
Outcome: 1.10
7) Which Of The Following Statements About Fungi Is False?
A) Fungi Are Eukaryotes.
B) Molds Are Multicellular.
C) Fungi Have A Cell Wall.
D) Fungi Are Photosynthetic.
E) Yeasts Are Unicellular.
Answer: D
Bloom's Taxonomy: Comprehension Sect Ion: The Early Years Of Microbiologylear Ning
Outcome: 1.3
8) Which Of The Following Contribute To The Successful Application Of Koch's
Postulates?
A) The Development Of The Compound Microscope
B) The Theory Of Abiogenesis
C) The Ability To Record The Appearance Of Bacteria Photographically
D) The Development Of Simple Bacterial Staining Techniques
E) The Development Of Techniques Forzsterile Transferzof Bacteria
,Answer: E
Bloom's Taxonomy: Application Section: Thezgolden Age Of Microbiology Learning
Outcome: 1.13
9) Which Of The Following Individuals Pioneered The Use Of Chemicals To Reduce
The Incidence Ofi Nfections During Surgery?
A) Nightingale
B) Snow
C) Ehrlich
D) Lister
E) Semmelweis
Answer: D
Bloom's Taxonomy: Comprehension Secti On: Thezgolden Age Of Microbiologylear
Ningzoutcome: 1.16
10) The Technique Developed By Hans Christian Gram Is Important For Bacterial
A) Etiology.
B) Identification.
C) Classification.
D) Isolation.
E) Epidemiology.
Answer: B
Bloom's Taxonomy: Knowledge
Section: The Golden Age Of Microbiology Learning Outcome: 1.15
11) The Use Of Chemical Agents To Harm Or Kill Microbes Is
A) Immunology.
B) Chemotherapy.
C) Epidemiology.
,D) Serology.
E) Biotechnology.
Answer: B
Bloom's Taxonomy: Knowledge
Section: The Golden Age Of Microbiology Learning Outcome: 1.18
12) Parasitic Worms, Even Meters-Long Tapeworms, Arezstudied In Microbiology
Because
A) They Are Parasites.
B) Diagnosis Usually Involves Microscopic Examination Of Patient Samples.
C) The Gramzstain Can Be Used To Identify Them.
D) Leeuwenhoek First Discovered Them.
E) No One Else Wants To Study Them.
Answer: B
Bloom's Taxonomy: Comprehension Sect Ion: The Early Years Of Microbiologylear
Ningzoutcome: 1.4
13) Which Of The Following Areas Of Investigation Is Considered A Major Driver Of
Modern Microbiology?
A) Microbial Classification
B) Industrial Microbiology
C) The Etiology Of Infectious Disease
D) Genetics
E) Foodzpreparation
Answer: D
Bloom's Taxonomy: Comprehension Secti On: The Modern Age Of Microbiologylear
Ningzoutcome: 1.19
,14) Workzby Laid The Foundations Of Immunology With The Development Of
Vaccines.
A) Redi And Spallanzani
B) Koch And Pasteur
C) Jenner And Pasteur
D) Lister And Semmelweis
E) Pauling And Woese
Answer: C
Bloom's Taxonomy: Comprehension Secti On: The Golden Age Of Microbiologylear Ning
Outcome: 1.17
15) According To Kluyver And Van Niel, Which Of The Following Are True Of Basic
Biochemicalr Eactions?
A) They Vary Widely Among Living Things.
B) There Are An Unlimitedznumber Of Them.
C) They All Require Energy Input.
D) Basic Biochemical Reactions Of Life Primarily Involve Transfer Of Electrons And
Hydrogen Ions.
E) They Primarily Involve Transfers Of Chemical Groups.
Answer: D
Bloom's Taxonomy: Application
Section: The Modernzage Of Microbiology Learning Outcome: 1.19
16) Semmelweis Advocatedzhandwashing As A Method Of Preventing Which Of The
Following Diseases?
A) Cholera
B) Puerperal Fever
C) Smallpox
,D) Anthrax
E) Syphilis
Answer: B
Bloom's Taxonomy: Application Section: Thezgolden Age Of Microbiology Learning
Outcome: 1.16
17) Paul Ehrlich Used Chemotherapy To Treat
A) Cholera.
B) Cancer.
C) Anthrax.
D) Smallpox.
E) Syphilis.
Answer: E
Bloom's Taxonomy: Comprehension Secti On: Thezgolden Age Of Microbiologylear
Ningzoutcome: 1.18
18) Which Of The Following Is Not A Characteristic Of Viruses?
A) They Are Visible With A Light Microscope.
B) They Are Acellular.
C) They Are Composed Of Genetic Material And Protein.
D) They Are Typically Smaller Than Prokaryotic Cells.
E) They Are Obligatory Parasites.
Answer: A
Bloom's Taxonomy: Comprehension Sect Ion: The Early Years Of Microbiologylear Ning
Outcome: 1.3
19) The First True Vaccine Protected Against Disease Caused By A(N) Pathogen.
A) Bacterial
B) Protozoal
, C) Fungal
D) Viral
E) Archaeal
Answer: D
Bloom's Taxonomy: Application Section: The Golden Age Of Microbiology Learning
Outcome: 1.17
20) The Work Of
Lead To Improvements In Sewage Control And Otherzpublic Hygienemeasures.
A) Johnzsnow
B) Lazzaro Spallanzani
C) Florence Nightingale
D) Ignaz Semmelweis
E) Joseph Lister
Answer: A
Bloom's Taxonomy: Comprehension Secti On: Thezgolden Age Of Microbiologylear Ning
Outcome: 1.16
21) Which Of The Following Types Of Microbe Was Not Observed By Leeuwenhoek?
A) Fungus
B) Protozoan
C) Prokaryote
D) Alga
E) Virus
Answer: E
Bloom's Taxonomy: Knowledge Section: The Early Years Of Microbiology Learning
Outcome: 1.2