Test tBank t- tIntroduction tto tMaternity tand tPediatric tNursing t8e t(by tLeifer) 2
, INTRODUCTION tTO tMATERNITY tAND tPEDIATRIC tNURSING t8TH tEDITION tLEIFER tTEST tBANK
Test tBank t- tIntroduction tto tMaternity tand tPediatric tNursing t8e t(by tLeifer) 2
Chapter 01: The Past, Present, and Future
t t t t t t
MULTIPLE t CHOICE
1. A tpatient tchooses tto thave tthe tcertified tnurse tmidwife t(CNM) tprovide tcare tduring ther tpregnancy. tWhat tdoes
tthe t CNMs t scope t of t practice tinclude?
a. Practice t independent t from t medical t supervision
b. Comprehensive t prenatal t care
c. Attendance tat tall t deliveries
d. Cesarean t sections
ANS: t B
The tCNM tprovides tcomprehensive tprenatal tand tpostnatal tcare, tattends tuncomplicated tdeliveries, tand tensures
tthat t a t backup t physician tis t available tin t case t of t unforeseen tproblems.
DIF: t Cognitive t Level: t Comprehension t REF: t Page t 6
TOP: t Advance t Practice t Nursing t Roles t KEY: t Nursing t Process t Step: t Implementation
MSC: t NCLEX: t Health t Promotion t and t Maintenance: t Prevention t and t Early t Detection t of t Disease
2. Which tmedical tpioneer tdiscovered tthe trelationship tbetween tthe tincidence tof tpuerperal tfever tand tunwashed
thands?
a. Karl t Cred
b. Ignaz t Semmelweis
c. Louis t Pasteur
d. Joseph t Lister
ANS: t B
Ignaz tSemmelweis tdeduced tthat tpuerperal tfever twas tseptic, tcontagious, tand ttransmitted tby tthe tunwashed
thands t of t physicians tand t medical t students.
DIF: tCognitive tLevel: tKnowledge tREF: tPage t2
tTOP: t The t Past t KEY: t Nursing t Process t Step: t N/A
MSC: t NCLEX: t Safe, t Effective t Care t Environment: t Safety t and t Infection t Control
3. A tpregnant twoman twho thas trecently timmigrated tto tthe tUnited tStates tcomments tto tthe tnurse, tI tam tafraid tof
tchildbirth. tIt tis t so t dangerous. tI t am t afraid t I t will t die. t What t is tthe t best t nursing tresponse t reflecting t cultural
tsensitivity?
a. Maternal t mortality tin t the t United t States t is textremely t low.
b. Anesthesia tis tavailable t to t relieve t pain tduring t labor t and tchildbirth.
c. Tell tme twhy tyou tare tafraid tof tchildbirth.
d. Your tcondition t will t be t monitored t during t labor t and t delivery.
ANS: t C
Asking t the t patient t about t her t concerns t helps t promote t understanding t and t individualizes t patient t care.
DIF: t Cognitive t Level: t Application t REF: t Page t 7
TOP: tCross-Cultural tCare tKEY: tNursing tProcess tStep: tImplementation
tMSC: tNCLEX: t Psychosocial tIntegrity: t Psychological tAdaptation
4. An t urban t area thas t been t reported tto t have t a t high t perinatal t mortality trate. tWhat t information t does t this t provide?
a. Maternal t and tinfant t deaths t per t 100,000 t live t births t per tyear
b. Deaths tof tfetuses t weighing t more t than t 500 tg t per t 10,000 t births t per t year
c. Deaths t of t infants tup tto t1 t year t of t age tper t 1000 tlive t births t per t year
d. Fetal tand t neonatal t deaths t per t 1000 t live t births t per tyear
ANS: t D
The tperinatal tmortality trate tincludes tfetal tand tneonatal tdeaths tper t1000 tlive tbirths tper tyear.
t DIF: tCognitive tLevel: tComprehension tREF: tPage t12
, INTRODUCTION tTO tMATERNITY tAND tPEDIATRIC tNURSING t8TH tEDITION tLEIFER tTEST tBANK
Test tBank t- tIntroduction tto tMaternity tand tPediatric tNursing t8e t(by tLeifer) 3
OBJ: t 9 t TOP: t The t Present-Child t Care
KEY: t Nursing t Process t Step: tImplementation
MSC: t NCLEX: t Safe, t Effective t Care t Environment: t Coordinated t Care
5. What tis tthe tfocus t of t current t maternity t practice?
a. Hospital t births t for tthe t majority t of t women
b. The t traditional t family t unit
c. Separation t of t labor t rooms t from t delivery t rooms
d. A tquality tfamily t experience t for t each t patient
ANS: t D
Current t maternity t practice t focuses t on ta t high-quality t family t experience t for tall t families, t traditional t or t otherwise.
DIF: t Cognitive t Level: t Comprehension t REF: t Page t 6
TOP: tThe tPresent-Maternity tCare tKEY: tNursing tProcess tStep: tN/A
tMSC: t NCLEX: t Health t Promotion t and t Maintenance
6. Who t advocated t the t establishment t of t the t Childrens t Bureau?
a. Lillian t Wald
b. Florence t Nightingale
c. Florence t Kelly
d. Clara t Barton
ANS: t A
Lillian t Wald tis t credited t with t suggesting t the t establishment t of t a t federal t Childrens t Bureau.
DIF: t Cognitive t Level: t Knowledge t REF: t Page t 4
TOP: t The tPast tKEY: tNursing tProcess tStep: t Implementation
MSC: t NCLEX: t Health t Promotion t and t Maintenance: t Growth t and t Development
NURSINGTB.COM
7. What t was t the tresult t of tresearch t done tin tthe t 1930s tby tthe t Childrens tBureau?
a. Children t with theart tproblems tare tnow tcared tfor t by tpediatric t cardiologists.
b. The tChild t Abuse t and t Prevention t Act t was t passed.
c. Hot tlunch t programs t were t established t in t many t schools.
d. Childrens t asylums t were t founded.
ANS: t C
School thot tlunch tprograms twere tdeveloped tas ta tresult tof tresearch tby tthe tChildrens tBureau ton tthe teffects tof
teconomic t depression t on tchildren.
DIF: tCognitive tLevel: tKnowledge tREF: tPage t4
tTOP: t The t Past t KEY: t Nursing t Process t Step: t N/A
MSC: t NCLEX: t Health t Promotion t and t Maintenance: t Coordinated t Care
8. What t government t program t was t implemented t to t increase t the t educational t exposure t of t preschool t children?
a. WIC
b. Title t XIX t of t Medicaid
c. The t Childrens t Charter
d. Head t Start
ANS: t D
Head t Start t programs t were t established t to tincrease t educational t exposure t of t preschool t children.
DIF: t Cognitive t Level: t Knowledge t REF: t Page t 3
TOP: tGovernment tInfluences tin tMaternity tand tPediatric tCare tKEY: tNursing tProcess tStep: tN/A
tMSC: t NCLEX: t Health t Promotion t and t Maintenance: t Growth t and t Development
9. What tguidelines tdefine tmultidisciplinary tpatient tcare tin tterms tof texpected toutcome tand ttimeframe tfrom
tdifferent t areas t of t care t provision?
, INTRODUCTION tTO tMATERNITY tAND tPEDIATRIC tNURSING t8TH tEDITION tLEIFER tTEST tBANK
Test tBank t- tIntroduction tto tMaternity tand tPediatric tNursing t8e t(by tLeifer) 4
a. Clinical t pathways
b. Nursing t outcome t criteria
c. Standards t of t care
d. Nursing t care t plan
ANS: t A
Clinical tpathways, talso tknown tas tcritical tpathways tor tcare tmaps, tare tcollaborative tguidelines tthat tdefine
tpatient tcare tacross t disciplines. t Expected t progress t within t a t specified ttimeline t is t identified.
DIF: t Cognitive t Level: t Knowledge t REF: t Page t 12
TOP: tHealth tCare tDelivery tSystems tKEY: tNursing tProcess tStep: tN/A
tMSC: tNCLEX: tSafe, tEffective tCare tEnvironment: tCoordinated tCare
10. A tnursing tstudent thas treviewed ta thospitalized tpediatric tpatient tchart, tinterviewed ther tmother, tand tcollected
tadmission tdata. t What tis tthe tnext t step tthe tstudent t will ttake tto t develop ta tnursing t care t plan tfor tthis tchild?
a. Identify t measurable t outcomes t with t a ttimeline.
b. Choose t specific t nursing t interventions t for t the t child.
c. Determine t appropriate t nursing t diagnoses.
d. State tnursing tactions trelated t to t the tchilds t medical t diagnosis.
ANS: t C
The tnurse tuses tassessment tdata tto tselect tappropriate tnursing tdiagnoses tfrom tthe tNANDA-I tlist. tOutcomes tand
tinterventions t are t then t developed t to taddress t the trelevant tnursing t diagnoses.
DIF: t Cognitive t Level: t Application t REF: t Page t 11
TOP: tNursing tProcess tKEY: tNursing tProcess tStep: tNursing tDiagnosis
tMSC: tNCLEX: tSafe, tEffective tCare tEnvironment: tCoordinated tCare
11. A tnursing tstudent ton tan tobstetric trotation tquestions tthe tfloor tnurse tabout tthe tdefinition tof tthe tLVN/LPN
tscope t of t practice. t What t resource t can t the t nurse
NsUuRggSIeNstGtoT Bth. Ce OstM
ude nt?
a. American t Nurses t Association
b. States t board tof t nursing
c. Joint tCommission
d. Association t of t Womens t Health, t Obstetric t and t Neonatal t Nurses
ANS: t B
The t scope t of tpractice t of tthe t LVN/LPN t is t published t by t the tstates t board t of t nursing.
DIF: tCognitive tLevel: tComprehension tREF: tPage t3
tOBJ: t 18 t TOP: t Critical t Thinking
KEY: t Nursing t Process t Step: tImplementation
MSC: t NCLEX: t Safe, t Effective t Care t Environment: t Coordinated t Care
12. What t was t recommended t by t Karl t Cred tin t 1884?
a. All t women t should t be tdelivered t in t a t hospital t setting.
b. Chemical tmeans tshould t be tused t to t combat t infection.
c. Podalic tversion t should t be tdone t on tall t fetuses.
d. Silver t nitrate tshould tbe t placed tin t the t eyes tof t newborns.
ANS: t D
In t1884 tKarl tCred trecommended tthe tuse tof t2% tsilver tnitrate tin tthe teyes tof tnewborns tto treduce tthe tincidence tof
tblindness.
DIF: t Cognitive t Level: t Knowledge t REF: t Page t 2
TOP: t Use t of tSilver t Nitrate t KEY: t Nursing t Process t Step: t N/A
MSC: t NCLEX: t Health t Promotion t and t Maintenance: t Prevention t and t Early t Detection t of t Disease
13. What t is t the t purpose t of tthe t White t House t Conference t on t Children t and t Youth?
a. Set tcriteria t for tnormal t growth t patterns.