zofz247
,Pagez2
zofz247
, Chapterz1:zPrincipleszofzPharmacology
MultiplezChoice
1. refer(s)ztozspecificzmolecularzchangeszthatzoccurzwhenzazdrugzbindsztozazp
articularztargetzsitezorzreceptor,zwhile
arezthezresultingzwidespreadzalterationszinzfunction.
a. Drugzaction;ztherapeuticzeffects
b. Sidezeffects;zdrugzeffects
c. Therapeuticzeffects;zsidezeffects
d. Drugzaction;zdrugzeffects
Answer:zd
TextbookzReference:zPharmacology:zThezSciencezofzDrugzAction
2. Afterzdrugzadministrationzhaszoccurred,zthezamountzofzdrugzinzthezbloodzthatziszfreezt
ozbindzatzspecificztargetzsitesziszreferredztozas
a. theztherapeuticzdose.
b. first-passzeffects.
c. bioavailability.
d. ED50.
Answer:zc
TextbookzReference:zPharmacokineticzFactorszDeterminingzDrugzAction
3. Thezspecificzmolecularzchangeszthatzoccurzwhenzazdrugzbindsztozazparticularztargetzsi
tezorzreceptorzarezreferredztozas
a. drugzeffects.
b. drugzaction.
c. sidezeffects.
d. placebozeffects.
Answer:zb
TextbookzReference:zPharmacology:zThezSciencezofzDrugzAction
4. Whichzofzthezfollowingzisznotzazpossiblezexplanationzforzplacebozeffects?
a. Pavlovianzconditioning
b. Geneticzvariation
c. Drugzcompetition
d. Expectationzofzoutcome
Answer:zc
TextbookzReference:zPharmacology:zThezSciencezofzDrugzAction
Pagez3
zofz247
, 5. The administrationzofzoxytocinzhaszbeenzproposedzaszaztreatmentzforzautism.
a. intravenous
b. oral
c. intranasal
d. intracerebral
Answer:zc
TextbookzReference:zPharmacokineticzFactorszDeterminingzDrugzAction
6. Whichzfactorzdoesznotzaffectzthezpharmacokineticszofzazdrug?
a. Routezofzadministration
b. Lipidzsolubility
c. Depotzbinding
d. Drugzaction
Answer:zd
TextbookzReference:zPharmacokineticzFactorszDeterminingzDrugzAction
7. First-passzmetabolismzoccurszwhenzdrugszareztaken
a. orally.
b. intravenously.
c. subcutaneously.
d. nasally.
Answer:za
TextbookzReference:zPharmacokineticzFactorszDeterminingzDrugzAction
8. Thezareazpostremaziszonezareazinzthezbrainzwherezthe isznotzcomplete.
a. cerebrospinalzfluid
b. blood–brainzbarrier
c. choroidzplexus
d. phospholipidzmembrane
Answer:zb
TextbookzReference:zPharmacokineticzFactorszDeterminingzDrugzAction
9. First-passzmetabolismzoccurszwithzorallyzadministeredzdrugszbecause
a. theirzabsorptionziszslowedzbyzfood.
b. drugszabsorbedzintozthezbloodstreamzfromzthezstomachzgoztozthezliverzonzthezwayzt
ozgeneralzcirculation.
c. drugszmustzfirstzsurvivezthezacidiczenvironmentzofzthezstomach.
d. salivaryzenzymeszinzthezmouthzbeginzthezprocesszofzmetabolism.
Answer:zb
TextbookzReference:zPharmacokineticzFactorszDeterminingzDrugzAction
10. Toxiczsubstanceszinzthezbloodztriggerzazvomitingzresponsezbyzactivatingzthe
a. blood–brainzbarrier.
b. choroidzplexus.
c. areazpostrema.
d. medianzeminence.
Pagez4
zofz247