SYSTEM ANALYSIS
AND DESIGN
TH
METHODS - 7
EDITION BY
WHITTEN &
BENTLEY
,
,Chapterz1z ThezContextzofzSystemszAnalysiszandzDesignzMethods
True/FalsezQuestions
1. Anzinformationzsystemziszanzarrangementzofzpeople,zdata,zprocesses,zandzinformatio
nztechnologyzthatzinteractztozcollect,zprocess,zstore,zandzprovidezaszoutputzthezinfor
mationzneededztozsupportzthezorganization.
Answer:zTruez z Page:z6z z LOD:zEasy
2. Anzinformationzsystemzmustzhavezcomputerzhardwarezandzsoftwareztozbezvalid.
Answer:zFalsez z Page:z6z z LOD:zMedium
Rationale:zAnzinformationzsystemziszanzarrangementzofzpeople,zdata,zprocesses,zan
dzinformationztechnologyzthatzinteractztozcollect,zprocess,zstore,zandzprovidezaszout
putzthezinformationzneededztozsupportzthezorganization
3. Azmanagementzinformationzsystemzcanzusezdatazprovidedzbyzaztransactionzprocessin
gzsystem.
Answer:zTruez z Page:z6z z LOD:zEasy
4. Decisionzsupportzsystemszareztailoredztozthezuniquezinformationzneedszofzexecutives.
Answer:zFalsez z Page:z7z z LOD:zEasy
5. Communicationzandzcollaborationzsystemszenhancezcommunicationzbetweenzpeopl
ezbothzinsidezandzoutsidezofzthezorganization.
Answer:zTruez z Page:z7z z LOD:zEasy
6. Upperzmanagementzpeopleztypicallyzarezthezdirectzuserszofztransactionzprocessin
gzsystems.
Answer:zFalsez z Page:z6-7z z LOD:zMedium
Rationale:zUpperzmanagementzpeoplezgenerallyzusezonlyzDSSzandzEIS.
7. Azstakeholderzforzanzinformationzsystemziszaztechnicalzemployeezworkingzonzth
ezsystemszanalysiszandzdesign.
Answer:zFalsez z Page:z7z z LOD:zEasy
Rationale:zAzstakeholderzcanzbezanyonezwhozhaszanzinterestzinzthezinformationzsystem.
2 Whitten/Bentley,zSystemszAnalysisz&zDesignzMethods,zSeventhzEditio
n
, Chapterz1z ThezContextzofzSystemszAnalysiszandzDesignzMethods
8. Thezwstakeholderszwforzwinformationzwsystemszwcanzwbezwbroadlyzwclassifiedzwint
ozwfivezwgroups:zwsystemzwowners,zwsystemzwusers,zwsystemzwdesigners,zwsyste
mzwbuilders,zwandzwsystemzwanalysts/projectzwmanagers.
Answer:zwTruezwz wzPage:zw7-11zwz wzLOD:zwEasy
9. Anzwinformationzwworkerzwiszwazwpersonzwwhosezwjobszwincludezwthezwcreatio
n,zwcollection,zwprocessing,zwdistributionzwandzwusezwofzwinformation.
Answer:zwTruezwz wzPage:zw7zwz wzLOD:zwEasy
10. Systemzwownerszwarezwthezwinformationzwsystem'szwsponsorszwandzwchiefzwadvocates
,zwusuallyzwresponsiblezwforzwfundingzwthezwprojectzwtozwdevelop,zwoperatezwandzw
maintainzwthezwinformationzwsystem.
Answer:zwTruezwz wzPage:zw7-8zwz wzLOD:zwEasy
11. Systemzwuserszwarezwconcernedzwwithzwthezwfunctionalityzwthezwsystemzwprovideszwt
ozwtheirzwjobszwandzwthezwsystem'szweasezwofzwlearningzwandzweasezwofzwuse.
Answer:zwTruezwz wzPage:zw7zwz wzLOD:zwEasy
12. Internalzwsystemzwuserszwarezwemployeeszwofzwthezwbusinesseszwforzwwhichzwmos
tzwinformationzwsystemszwarezwbuilt.
Answer:zwTruezwz wzPage:zw9zwz wzLOD:zwEasy
13. Externalzwsystemzwuserszwcanzwincludezwemployeeszwofzwthezworganization.
Answer:zwTruezwz wzPage:zw9zwz wzLOD:zwEasy
14. Systemzwdesignerszwarezwtechnologyzwspecialistszwforzwinformationzwsystems.
Answer:zwTruezwz wzPage:zw10zwz wzLOD:zwEasy
15. Azwsystemzwbuilderzwiszwazwtechnicalzwspecialistzwwhozwconstructszwinformatio
nzwsystemszwandzwcomponentszwbasedzwonzwthezwdesignzwspecificationszwgenera
tedzwbyzwthezwsystemzwdesigners.
Answer:zwTruezwz wzPage:zw10zwz wzLOD:zwEasy
16. Anzwapplicationszwprogrammerzwiszwanzwexamplezwofzwazwsystemzwdesigner.
Answer:zwFalsezwz wzPage:zw10zwz wzLOD:zwEasy
Whitten/Bentley,zSystemszAnalysisz&zDesignzMethods,zSeventhzEditio 3
n