• Verkeerd document? Gratis ruilen
  • Geschreven door studenten die geslaagd zijn
  • Direct beschikbaar na je betaling
  • Online lezen of als PDF
Verkopen
Kies je studieland
Kies je taal
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 598 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Test Bank for American Stories: A History of the United States, Volume 1, 5th Edition by Brands

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 598 pagina's

Complete Test Bank for American Stories: A History of the United States, Volume 1, 5e 5th Edition by H W. Brands, Timothy H. Breen, Ariela J. Gross. All Chapters are included (Chap 1 to 16) New World Encounters, Preconquest to 1608 England’s New World Experiments, 1607 to 1732 Putting Down Roots: Opportunity and Oppression in Colonial Society, 1619 to 1692 Experience of Empire: Eighteenth-Century America, 1680 to 1763 The American Revolution: From Elite Protest to Popular Revolt, 1763 to 1783 We The People: 1783 to 1789 Democracy and Dissent: The Violence of Party Politics, 1788 to 1800 Republican Ascendancy: The Jeffersonian Vision, 1800 to 1814 Nation Building and Nationalism, 1815 to 1825 The Triumph of White Men’s Democracy, 1824 to 1840 Slavery in the US South, 1793 to 1861 The Pursuit of Perfection, 1800 to 1861 An Age of Expansionism, 1830 to 1861 The Sectional Crisis, 1846 to 1861 Secession and the Civil War, 1860 to 1865 The Agony of Reconstruction, 1865 to 1877

Voorbeeld van de inhoud

Chapter 1: New World Encounters, Preconquest–1608

Multiple-Choice Questions

1) Beringia can best be described as a ________.
a. land bridge
b. large ship
c. transcontinental sea route
d. short land voyage
Answer: A
Learning Objective: 1.1 What explains cultural differences among Native American groups before the
European conquest?
Topic: 1.1.1 Indigenous Peoples Before European Contact
Difficulty Level: Easy
Skill Level: Remember the Facts

2) __________ played a major part in facilitating the migration of humans into North America.
a. Cultural preferences
b. Epidemics
c. Warfare
d. Environmental conditions
Answer: D
Learning Objective: 1.1 What explains cultural differences among Native American groups before the
European conquest?
Topic: 1.1 Native American Histories before the Conquest
Difficulty Level: Easy
Skill Level: Understand the Connections

3) Knowledge of maize, squash, and beans spread __________.
a. west from the Atlantic coast
b. south from the Great Plains
c. south from the Pacific Northwest
d. north from central Mexico
Answer: D
Learning Objective: 1.1 What explains cultural differences among Native American groups before the
European conquest?
Topic: 1.1.2 Food, Climate, and Culture: The Challenge
Difficulty Level: Easy
Skill Level: Remember the Facts




Copyright © 2025

,4) Which of the following was a consequence of the Agricultural Revolution?
a. Native American peoples stopped hunting mammals.
b. Native American peoples gained greater control over their food supply.
c. Epidemic diseases swept across the Americas.
d. Warfare became far less common in the Americas.
Answer: B
Learning Objective: 1.1 What explains cultural differences among Native American groups before the
European conquest?
Topic: 1.1.2 Food, Climate, and Culture: The Challenge
Difficulty Level: Moderate
Skill Level: Understand the Connections

5) The Agricultural Revolution allowed the Native Americans of Mexico and Central America to
__________.
a. build more complex societies
b. invent the wheel
c. build peaceful societies
d. conquer much of North America
Answer: A
Learning Objective: 1.1 What explains cultural differences among Native American groups before the
European conquest?
Topic: 1.1.3 Mexico’s Aztec Empire
Difficulty Level: Moderate
Skill Level: Remember the Facts

6) Tenochtitlán was the main ceremonial center of the __________.
a. Mayas
b. Toltecs
c. Incas
d. Aztecs
Answer: D
Learning Objective: 1.1 What explains cultural differences among Native American groups before the
European conquest?
Topic: 1.1.3 Mexico’s Aztec Empire
Difficulty Level: Easy
Skill Level: Remember the Facts

7) __________ groups occupied much of the Atlantic coast from North Carolina to Maine.
a. Hopi
b. Algonquian
c. Comanche
d. Seminole
Answer: B
Learning Objective: 1.1 What explains cultural differences among Native American groups before the
European conquest?
Topic: 1.1.4 Eastern Woodland Cultures
Difficulty Level: Easy
Skill Level: Remember the Facts




Copyright © 2025

,8) Most Native Americans defined their place in society through __________.
a. kinship
b. religion
c. wealth
d. job descriptions
Answer: A
Learning Objective: 1.1 What explains cultural differences among Native American groups before the
European conquest?
Topic: 1.1.4 Eastern Woodland Cultures
Difficulty Level: Easy
Skill Level: Remember the Facts

9) What did fifteenth-century Portuguese explorers and Christopher Columbus have in common?
a. Both were primarily interested in spreading Catholicism.
b. Both were hoping to make scientific contributions.
c. Both hoped to find a sea route to Asia.
d. Both were determined to find undiscovered lands.
Answer: C
Learning Objective: 1.2 How did Europeans interact with West Africans and Native Americans during the
fifteenth through seventeenth centuries?
Topic: 1.2 Conditions of Conquest
Difficulty Level: Moderate
Skill Level: Understand the Connections

10) Who introduced Islam to West Africa?
a. Political emissaries
b. Missionaries
c. Traders
d. Soldiers
Answer: C
Learning Objective: 1.2 How did Europeans interact with West Africans and Native Americans during the
fifteenth through seventeenth centuries?
Topic: 1.2.1 West Africa: Ancient and Complex Societies
Difficulty Level: Easy
Skill Level: Remember the Facts

11) When European traders first arrived in West Africa, the major states would have included Mali,
Benin, and __________.
a. Nubia
b. Mombasa
c. Great Zimbabwe
d. Kongo
Answer: D
Learning Objective: 1.2 How did Europeans interact with West Africans and Native Americans during the
fifteenth through seventeenth centuries?
Topic: 1.2.1 West Africa: Ancient and Complex Societies
Difficulty Level: Easy
Skill Level: Remember the Facts




Copyright © 2025

, 12) What did the Portuguese hope to acquire in Africa?
a. Silk and spices
b. Horses and cattle
c. Gold and slaves
d. Cotton and tobacco
Answer: C
Learning Objective: 1.2 How did Europeans interact with West Africans and Native Americans during the
fifteenth through seventeenth centuries?
Topic: 1.2.1 West Africa: Ancient and Complex Societies
Difficulty Level: Easy
Skill Level: Remember the Facts

13) Why did European slave traders accept African trade regulations?
a. They had no choice.
b. The slave trade was incredibly profitable.
c. Their rulers had signed trade agreements with African princes.
d. They were fair to both sides.
Answer: A
Learning Objective: 1.2 How did Europeans interact with West Africans and Native Americans during the
fifteenth through seventeenth centuries?
Topic: 1.2.1 West Africa: Ancient and Complex Societies
Difficulty Level: Moderate
Skill Level: Understand the Connections

14) On what basis did historian Davis Eltis claim that “In terms of immigration alone . . . America was an
extension of Africa rather than Europe until the late nineteenth century”?
a. Africa had a much greater impact than Europe did on nineteenth-century American culture.
b. Between 1650 and 1831, more Africans than Europeans came to the Americas.
c. Africa was physically closer than Europe to America.
d. Africans made a greater contribution than Europeans did to the economies of the Americas.
Answer: B
Learning Objective: 1.2 How did Europeans interact with West Africans and Native Americans during the
fifteenth through seventeenth centuries?
Topic: 1.2.1 West Africa: Ancient and Complex Societies
Difficulty Level: Difficult
Skill Level: Analyze It

15) The earliest recorded contacts between Native Americans and Europeans suggest that the Native
Americans responded with __________.
a. curiosity
b. hostility
c. fear
d. indifference
Answer: A
Learning Objective: 1.2 How did Europeans interact with West Africans and Native Americans during the
fifteenth through seventeenth centuries?
Topic: 1.2.2 First Contact: Competing Expectations
Difficulty Level: Easy
Skill Level: Remember the Facts




Copyright © 2025

Documentinformatie

Geüpload op
12 april 2025
Aantal pagina's
598
Geschreven in
2024/2025
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
$29.99

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
StepsSol
4.3
(539)
Verkocht
4278
Volgers
1314
Items
869
Laatst verkocht
5 uur geleden



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen