Project Management 9th Edition
Kathy Schwalbe, Verified Chapters
Pagei 1i of
,Truei /i False
1. Untili thei 1980s,i projecti managementi primarilyi focusedi oni providingi schedulei andi resourcei datai tioi to
pi managementi ini thei military,i computer,i andi constructioni industries.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback:i Untili thei 1980s,i projecti managementi primarilyi focusedi oni providiing
i schedulei andi resourcei datai toi topi managementi ini thei military,i computeir,i andi
constructioni industries.i Today’si projecti managementi involvesi muchimore,i and
i peoplei ini everyi industryi and i everyi countryi managei projects.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty:i Easy
REFERENCES: p.2
LEARNINGi OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.1i -i LO:i 1-1
NATIONALi STANDARDS: Unitedi Statesi -i BUSPROG:i Technology
TOPICS: Introduction
KEYWORDS: Bloom's:i Knowledge
2. Ai differencei betweeni operationsi andi projectsi isi thati operationsi endi wheni theiri objectivesi haveibee
ni reached,i whereasi projectsi doi not.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback:i Projectsi arei differenti fromi operationsi ini thati theyi endi wheni tiheir
i objectivesi havei beeni reachedi ori thei projecti hasi beeni terminated.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty:i Moderate
REFERENCES: p.4
LEARNINGi OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2i -i LO:i 1-2
NATIONALi STANDARDS: Unitedi Statesi -i BUSPROG:i Analytic
TOPICS: Whati isi ai Project?
KEYWORDS: Bloom's:i Comprehension
3. Everyi projecti shouldi havei ai well-definedi objective.
a. True
Pagei 2i of
,2
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback:i Ai projecti hasi ai uniquei purpose.i Everyi projecti shouldi havei ai well-
idefinedi objective.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty:i Easy
REFERENCES: p.6
LEARNINGi OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2i -i LO:i 1-2
NATIONALi STANDARDS: Unitedi Statesi -i BUSPROG:i Analytic
TOPICS: Whati isi ai Project?
KEYWORDS: Bloom's:i Knowledge
4. Projectsi shouldi bei developedi ini increments.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback:iAiprojectiisidevelopediusingiprogressiveielaboration.iProjectsiareioi fteni d
efinedi broadlyi wheni theyi begin,i andi asi timei passes,i thei specifici detailsiofitheipro
jectibecomeiclearer.iTherefore,iprojectsishouldibeidevelopediiniinicrements.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty:i Moderate
REFERENCES: p.6
LEARNINGi OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2i -i LO:i 1-2
NATIONALi STANDARDS: Unitedi Statesi -i BUSPROG:i Analytic
TOPICS: Whati isi ai Project?
KEYWORDS: Bloom's:i Comprehension
5. Resourcesi ini ai projecti shouldi bei usedi effectivelyi becausei theyi arei limited.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback:i Ai projecti requiresi resources,i ofteni fromi variousi areas.i Resourices
,i however,i arei limitedi andi musti bei usedi effectivelyi toi meeti projecti aindi oth
eri corporatei goals.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty:i Moderate
REFERENCES: p.i 7
LEARNINGi OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2i -i LO:i 1-2
NATIONALi STANDARDS: Unitedi Statesi -i BUSPROG:i Analytic
TOPICS: Whati isi ai Project?
KEYWORDS: Bloom's:i Comprehension
Pagei 3i of
, 3
6. Ai projecti manager’si primaryi rolei isi toi providei thei fundingi fori ai project.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback:i Ai projecti sponsorGusuallyi providesi thei directioni andi fundingi fori ai proiject
.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty:i Easy
REFERENCES: p.7
LEARNINGi OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2i -i LO:i 1-2
NATIONALi STANDARDS: Unitedi Statesi -i BUSPROG:i Analytic
TOPICS: Whati isi ai Project?
KEYWORDS: Bloom's:i Knowledge
7. Onei ofi thei maini reasonsi whyi projecti managementi isi challengingi isi becausei ofi thei factori ofi uncertainity.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback:i Ai projecti involvesi uncertainty.i Everyi projecti isi uniquei andi thusi iti iisi s
ometimesi difficulti toi definei itsi objectivesi clearly,i estimatei howi longi iti willitakei t
oi complete,i ori determinei howi muchi iti willi cost.i Thisi uncertaintyi isi oneiofi thei ma
ini reasonsi projecti managementi isi soi challenging.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty:i Moderate
REFERENCES: p.7
LEARNINGi OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2i -i LO:i 1-2
NATIONALi STANDARDS: Unitedi Statesi -i BUSPROG:i Analytic
TOPICS: Whati isi ai Project?
KEYWORDS: Bloom's:i Comprehension
8. Questionsi abouti howi ai teami willi tracki schedulei performancei isi relatedi toi ai project’si scope.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback:i Projecti scopei dealsi withi questionsi suchi as,i “Whati worki willi bei doinei a
si parti ofi thei project?”,i “Whati uniquei product,i service,i ori resulti doesi theicustome
ri ori sponsori expecti fromi thei project?”,i ori “Howi willi thei scopei bei ve
rified?”
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty:i Moderate
REFERENCES: p.7
LEARNINGi OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2i -i LO:i 1-2
Pagei 3i of