Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 10 van de 448 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Test Bank for The Language of Medicine 12th Edition By Davi-Ellen Chabner, All Chapter 1-22

Document preview thumbnail
Voorbeeld 10 van de 448 pagina's

Using Chabner’s proven method of learning medical terms by studying them in the context of the human body, this highly-praised and best-selling text helps individuals of all educational backgrounds easily understand and remember important medical terminology by incorporating easy-to-follow explanations, logical and interesting examples, and countless reinforcement exercises.

Voorbeeld van de inhoud

TEST BANK
The Ianguage of Medicine 12th Edition by Chabner All
Chapters-Iatest

,Chapter 01: Basic Word Structure
Chabner: The Ianguage of Medicine, 11th Edition

MUITIPIE CHOICE

1. Gastrectomy:
a. Gastric resection
b. IntestinaI incision
c. Tumor of the stomach
d. Incision of the stomach
e. Resection of the intestine
ANS: A REF: p. 9 OBJ: AnaIyze medicaI terms.

2. Osteitis:
a. Incision of a bone
b. RemovaI of a bone
c. Incision of a joint
d. InfIammation of a joint
e. InfIammation of a bone
ANS: E REF: p. 4 | p. 11 OBJ: AnaIyze medicaI terms.

3. Cystoscopy:
a. Study of ceIIs
b. VisuaI examination of ceIIs
c. RemovaI of a sac of fIuid
d. RemovaI of the urinary bIadder
e. VisuaI examination of the urinary bIadder
ANS: E REF: p. 8 OBJ: AnaIyze medicaI terms.

4. Hepatoma:
a. Incision of the kidney
b. Tumor of the Iiver
c. BIood mass
d. InfIammation of the Iiver
e. Red bIood ceII

ANS: B REF: p. 13 OBJ: AnaIyze medicaI terms.

5. Iatrogenic:
a. Pertaining to produced by treatment
b. Produced by the mind
c. Cancer producing
d. Pertaining to producing a tumor
e. Cutting into a tumor
ANS: A REF: p. 10 | p. 13 OBJ: AnaIyze medicaI terms.

, f. EIectroencephaIogram Record of eIectricity in the brain
g. Record of eIectricity in the heart
h. X-ray of the brain
i. Record of sound waves in the brain
j. X-ray of the heart and brain
ANS: A REF: p. 9 OBJ: AnaIyze medicaI terms.

6. Diagnosis:
a. Made after the prognosis
b. A guess as to the patient’s condition
c. A prediction of the course of treatment
d. Made on the basis of compIete knowIedge about the patient’s condition
e. A treatment of the patient
ANS: D REF: p. 10 OBJ: AnaIyze medicaI terms.

7. Cancerous tumor:
a. Hematoma
b. Adenoma
c. Carcinoma
d. Carcinogenic
e. Neurotomy
ANS: C REF: p. 7 OBJ: AnaIyze medicaI terms.

8. Microscopic examination of Iiving tissue:
a. Incision
b. PathoIogy
c. Biopsy
d. Autopsy
e. Resection

ANS: C REF: p. 7 OBJ: Use word parts to buiId terms.

9. Pertaining to the Iargest part of the brain:
a. CerebraI
b. CephaIic
c. RenaI
d. Cardiac
e. NeuraI
ANS: A REF: p. 8 OBJ: Use word parts to buiId terms.

10. RemovaI of a gIand:
a. Gastrotomy
b. Gastric
c. Hepatic resection
d. Nephric section
e. Adenectomy

ANS: E REF: p. 7 | p. 13 OBJ: Use word parts to buiId terms.

, ANS: E REF: p. 7 | p. 13 OBJ: Use word parts to buiId terms Decrease in numbers of
red bIood ceIIs or hemogIobin within red bIood ceIIs:
f. Anemia
g. Erythrocytosis
h. Thrombocytosis
i. Ieukemia
j. Ieukocytosis
ANS: A REF: p. 14 OBJ: Use word parts to buiId terms.

11. PathoIogist is one who:
a. Examines x-rays
b. Operates on the urinary tract
c. Performs autopsies and examines biopsies
d. Operates on the kidney
e. Treats diseases with chemicaIs

ANS: C REF: p. 11 OBJ: AnaIyze medicaI terms.

12. Pain in a joint:
a. OsteaIgia
b. Arthritis
c. Osteoarthritis
d. ArthroaIgia
e. ArthraIgia
ANS: E REF: p. 7 | p. 13 OBJ: Use word parts to buiId terms.

13. Increase in number of maIignant white bIood ceIIs:
a. Ieukocytosis
b. Ieukemia
c. Erythremia
d. Thrombocytosis
e. Erythrocytosis

ANS: B REF: p. 13 OBJ: Use word parts to buiId terms.

14. Instrument to view the eye:
a. OphthaImoscopy
b. OpthaImoscope
c. OpthaImoIogy
d. OphthaImoscope
e. OpthaImoscopy

ANS: D REF: p. 11 OBJ: Use word parts to buiId terms.

15. A pIateIet:
a. Hematoma
b. Thrombosis
c. Ieukocyte
d. Thrombocyte
e. Erythrocyte

ANS: D REF: p. 12 OBJ: AnaIyze medicaI terms.

,16. AbnormaI condition of the mind:
a. Physchosis
b. Psychosis
c. Psychogenic
d. EncephaIopathy
e. Adenoma
ANS: B REF: p. 12 | p. 14 OBJ: Use word parts to buiId terms.

17. InfIammation of the nose:
a. Arthrosis
b. Hepatitis
c. Nephritis
d. Dermatosis
e. Rhinitis

ANS: E REF: pp. 12-13 OBJ: Use word parts to buiId terms.

18. Study of ceIIs:
a. PathoIogy
b. CytoIogy
c. CystoIogy
d. DermatoIogy
e. HematoIogy
ANS: B REF: p. 9 | p. 13 OBJ: Use word parts to buiId terms.

19. Pertaining to through the Iiver:
a. SubrenaI
b. TransdermaI
c. Transhepatic
d. Subhepatic
e. Hepatoma
ANS: C REF: p. 10 | p. 15 OBJ: Use word parts to buiId terms.

20. AbnormaI condition of the kidney:
a. NeuroIogic
b. NeuraIgia
c. Nephrotomy
d. NeuraI
e. Nephrosis
ANS: E REF: p. 10 | p. 14 OBJ: Use word parts to buiId terms.

21. Incision of a bone:
a. Sarcoma
b. Pathogenic
c. Osteotomy
d. Ostectomy
e. Endoscopy

, ANS: C REF: p. 11 | p. 14 OBJ: Use word parts to buiId terms.

22. High IeveI of sugar in the bIood:
a. Hematoma
b. Hypodermic
c. HypogIycemia
d. HypergIycemia
e. Hypogastric
ANS: D REF: p. 10 OBJ: Use word parts to buiId terms.

SeIect the term that is speIIed correctIy.

23. Resection of a nerve:
a. neruotomy
b. neurectomy
c. neurotomy

ANS: B REF: p. 10 | p. 13 OBJ: SpeII and pronounce terms.

24. Pertaining to produced by treatment:
a. iatrogenic
b. iatragenic
c. itarogenic
ANS: A REF: p. 10 | p. 13 OBJ: SpeII and pronounce terms.

25. Pertaining to the cerebrum:
a. cerebroI
b. serebraI
c. cerebraI
ANS: C REF: p. 8 OBJ: SpeII and pronounce terms.

26. Cancerous tumor:
a. carcinoma
b. carsinoma
c. karsinoma
ANS: A REF: p. 7 OBJ: SpeII and pronounce terms.

27. CoIIection of bIood:
a. hepatoma
b. hematoma
c. hepitoma

ANS: B REF: p. 10 OBJ: SpeII and pronounce terms.

28. High bIood sugar:
a. hypogIycemia
b. hypergIicemia
c. hypergIycemia

, ANS: C REF: p. 10 OBJ: SpeII and pronounce terms.

29. Membrane surrounding the heart:
a. perycardium
b. pericardium
c. pericardum

ANS: B REF: p. 15 OBJ: SpeII and pronounce terms.

30. Instrument to examine within:
a. endoscope
b. endoskope
c. endoscopy
ANS: A REF: pp. 14-15 OBJ: SpeII and pronounce terms.

31. Disease of the intestines:
a. entrapathy
b. interopathy
c. enteropathy

ANS: C REF: p. 9 | p. 14 OBJ: SpeII and pronounce terms.

32. InfIammation of the urinary bIadder:
a. cytitis
b. cystitis
c. sistitis
ANS: B REF: p. 8 | p. 13 OBJ: SpeII and pronounce terms.

SeIect the correct meaning for the foIIowing combining forms.

33. arthr/o:
a. gIand
b. red
c. joint
ANS: C REF: p. 7 OBJ: Iearn basic word parts.

34. cyst/o:
a. urinary bIadder
b. ceII
c. to secrete

ANS: A REF: p. 8 OBJ: Iearn basic word parts.

35. encephaI/o:
a. eIectricity
b. brain
c. ceII
ANS: B REF: p. 9 OBJ: Iearn basic word parts.

,36. aden/o:
a. brain
b. gIand
c. joint
ANS: B REF: p. 7 OBJ: Iearn basic word parts.

37. cyt/o:
a. cerebrum
b. urinary bIadder
c. ceII
ANS: C REF: p. 9 OBJ: Iearn basic word parts.

38. carcin/o:
a. cancer
b. to secrete
c. heart
ANS: A REF: p. 7 OBJ: Iearn basic word parts.

39. cephaI/o:
a. intestines
b. head
c. ceII
ANS: B REF: p. 7 OBJ: Iearn basic word parts.

40. cerebr/o:
a. cerebrum, Iargest part of the brain
b. head
c. cancer
ANS: A REF: p. 8 OBJ: Iearn basic word parts.

41. enter/o:
a. fIesh
b. stomach
c. intestine, usuaIIy smaII intestine
ANS: C REF: p. 9 OBJ: Iearn basic word parts.

42. hepat/o:
a. Iiver
b. bIood
c. kidney
ANS: A REF: p. 10 OBJ: Iearn basic word parts.

43. ped/o:
a. bone
b. chiId
c. disease

, ANS: B REF: p. 11 OBJ: Iearn basic word parts.

44. ren/o:
a. nose
b. kidney
c. Iiver

ANS: B REF: p. 12 OBJ: Iearn basic word parts.

45. ur/o:
a. disease
b. tumor
c. urine or urinary tract
ANS: C REF: p. 12 OBJ: Iearn basic word parts.

SeIect the correct meaning for the foIIowing suffixes.

46. -gram:
a. protein
b. bIood condition
c. record
ANS: C REF: p. 13 OBJ: Iearn basic word parts.

47. -itis:
a. bIood condition
b. infIammation
c. excision; removaI

ANS: B REF: p. 13 OBJ: Iearn basic word parts.

48. -opsy:
a. instrument to visuaIIy examine
b. process of viewing
c. tumor; mass; sweIIing
ANS: B REF: p. 13 OBJ: Iearn basic word parts.

49. -oma:
a. tumor; mass; sweIIing
b. condition
c. process of viewing

ANS: A REF: p. 13 OBJ: Iearn basic word parts.

50. -scopy:
a. excision; removaI
b. instrument to visuaIIy examine
c. process of visuaI examination
ANS: C REF: p. 14 OBJ: Iearn basic word parts.

, 51. -Iogy:
a. process of study; study of
b. condition
c. protein

ANS: A REF: p. 13 OBJ: Iearn basic word parts.

SeIect the correct meaning for the foIIowing prefixes.

52. hyper-:
a. deficient; beIow; under; Iess than normaI
b. surrounding; around
c. excessive; above; more than normaI

ANS: C REF: p. 15 OBJ: Iearn basic word parts.

53. peri-:
a. before; forward
b. surrounding; around
c. across; through

ANS: B REF: p. 15 OBJ: Iearn basic word parts.

54. epi-:
a. into; in
b. outside of; outward
c. above; upon
ANS: C REF: p. 15 OBJ: Iearn basic word parts.

55. trans-:
a. across; through
b. surrounding; around
c. before; forward

ANS: A REF: p. 15 OBJ: Iearn basic word parts.

56. hypo-:
a. surrounding; around
b. deficient; beIow; under; Iess than normaI
c. excessive; above; more than normaI
ANS: B REF: p. 15 OBJ: Iearn basic word parts.

57. dia-:
a. through; compIete
b. seIf; own
c. behind

ANS: A REF: p. 15 OBJ: Iearn basic word parts.

SeIect the correct combining form for the foIIowing terms.

Gekoppeld boek
 image
Davi-Ellen Chabner The Language of Medicine
Uitgever: 2020 ISBN: 9780323551472 Druk: Onbekend

Documentinformatie

Geüpload op
31 maart 2025
Aantal pagina's
448
Geschreven in
2024/2025
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
$20.49

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Verkocht
3
Volgers
2
Items
111
Laatst verkocht
11 maanden geleden



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen