Exam Questions And CORRECT Answers
1. T F Have power equipment running while unattended. - CORRECT ANSWER -F
2. T F Pay attention to what you are doing at all times. - CORRECT ANSWER -T
3. T F Running in the laboratory is necessary to save time. - CORRECT ANSWER -F
4. T F Power equipment should be turned off immediately after use. - CORRECT
ANSWER -T
5. T F Carelessness or horseplay will not be allowed. - CORRECT ANSWER -T
6. T F No student should leave the laboratory without teacher permission. - CORRECT
ANSWER -T
7. T F Approved eye protection must be worn at all times when working in the AGET Shop. -
CORRECT ANSWER -T
8. T F Exits must be kept clear at all times. - CORRECT ANSWER -T
9. T F The choice of the tool for the job is not a significant consideration in safe shop operations.
- CORRECT ANSWER -F
10. TF Students are not allowed to eat, drink, or chew gum in the shop or classroom. -
CORRECT ANSWER -T
11. TF Use tools only for their specified purpose - CORRECT ANSWER -T
, 12. TF When using a power tool, always keep the cord out of the way. - CORRECT
ANSWER -T
13. You are not permitted to work on any equipment or machinery at any time without the
_______________ present. - CORRECT ANSWER - instructor
14. The shop floor must be kept free of oil because of the danger of fire and ____________ -
CORRECT ANSWER - slipping
15. Accidents, no matter how slight, must be reported immediately to the ___________ -
CORRECT ANSWER - instructor
16. Know the _________ and use of all fire equipment in the laboratory. - CORRECT
ANSWER - location
17. Students will be allowed to use only those tools or machines in which they have passed a
written test and become __________ - CORRECT ANSWER - qualified
18. Safety glasses or goggles must be worn _______ - CORRECT ANSWER - at all times
19. Students should notify the instructor in case of: - CORRECT ANSWER - injury, fire,
burns, defective tools
20. List the clothing requirements for the mechanics laboratory. - CORRECT ANSWER -
jeans, long shirt, closed toe shoes
21. The student should notify the instructor immediately in case of _________. - CORRECT
ANSWER - accident injury defective equipment or tools