Real Exam Questions & 100% Correct Answers (Verified) — A+ Grade
1. A school nurse is assessing a child who has been stung by a bee
The child’s hand is swelling and the nurse notes that the child
is allergic to insect stings Which of the following findings should
the nurse expect if the child develops anaphylaxis? (SATA)
A) Bradycardia
B) Nausea
C) Hypertension
D) Urticaria
E) Stridor
Answer: B) Nausea D) Urticaria E) Stridor
2. A nurse is caring for a client who is unconscious Which of the
following actions should the nurse take when providing oral care
for the client?
A) Test for the presence of the clients gag reflex
B) Place the client in the supine position
C) Use a firm toothbrush for tooth and gum care
D) Use 2 gauze-wrapped fingers to hold the mouth open
Answer: A) Test for the presence of the clients gag reflex
3. A nurse is planning care for a client who has acute myeloge-
nous leukemia and a platelet count of 48,000/mm3 . Which of the
following interventions should the nurse include?
A) Avoid IM injections
B) Assess the client for ecchymosis once per shift
C) Do not allow the client to have visitors
D) Encourage daily flossing between teeth
Answer: A) Avoid IM injections
SuccessShelf2 © 2025 SuccessShelf2. For Personal Use Only. All rights reserved.
,PEDS ATI Proctored Exam
Real Exam Questions & 100% Correct Answers (Verified) — A+ Grade
4. A nurse is preparing to assess the function of the clients
trigeminal nerve (cranial nerve V Which of the following items
should the nurse gather for the test? A) Sugar B) Coffee C)
Cotton wisps D) Snellen chart
Answer: C) Cotton wisps
5. A nurse is caring for a client with alcohol use disorder who
has undergone detoxification Which of the following medications
should the nurse expect the provider to prescribe to assist the
client with maintaining sobriety A) Varenicline B) Clonidine C)
Buprenorphine D) Disulfiram
Answer: D) Disulfiram
6. A newly admitted client who has major depressive disorder
states to the nurse, ”I’m a failure, I can’t even cope with the
little things anymore” Which of the following responses should
the nurse provide? A) ”What happened in your life to make you
feel like such a failure?” B) ”It sounds as if you are feeling pretty
overwhelmed right now” C) ”Do you feel like you don’t deserve
to feel good about yourself ?” D) ”I know you feel like that now,
but you’ll feel differently when you get better”
Answer: C) ”Do you feel like you don’t deserve to feel good about yourself ?”
SuccessShelf2 © 2025 SuccessShelf2. For Personal Use Only. All rights reserved.
,PEDS ATI Proctored Exam
Real Exam Questions & 100% Correct Answers (Verified) — A+ Grade
7. A nurse is caring for a middle-aged adult client The nurse
should identify which of the following statements as an indication
that the client has completed Eriksons developmental task for her
age group? A) ”I am comfortable with my decision to choose a
lifelong partner” B) ”I think I have done a good job with my
children since they are all independent now” C) ”As I look back
over my life, I can see that I have achieved most of the goals I
set for myself” D) I love my work so much that it’s difficult to
think about retirement”
Answer: B) ”I think I have done a good job with my children since they are all indepen-
dent now”
8. A nurse is conducting an admission interview with a client
Which of the following pieces of assessment information should
the nurse collect during the introductory phase of the inter-
view?” A) Clients level of comfort and ability to participate in
the interview B) Previous illnesses and surgeries C) Events sur-
rounding the clients recent illness D) Sociocultural history
Answer: A) Clients level of comfort and ability to participate in the interview
9. A nurse is planning to assess the abdomen of a client who
reports feeling bloated for several weeks Which of the following
methods of assessment should the nurse use first? A) inspection
B) Auscultation C) Percussion D) Palpation
Answer: A) Inspection
SuccessShelf2 © 2025 SuccessShelf2. For Personal Use Only. All rights reserved.
, PEDS ATI Proctored Exam
Real Exam Questions & 100% Correct Answers (Verified) — A+ Grade
10. A nurse is performing a comprehensive physical assessment
of a client The nurse should use inspection to assess which of
the following? A) Liver size B) Pedal edema C) Skin texture D)
Gait
Answer: D) Gait
11. A nurse is caring for a client who is immobile The nurse
should recognize that immobility places the client at risk of
which of the following health alterations? A) Increased intestinal
motility B) Respiratory alkalosis C) Decreased cardiac output D)
Hypocalcemia
Answer: C) Decreased cardiac output
12. A nurse is preparing to perform mouth care for an unrespon-
sive client Which of the following actions should the nurse plan
to take? A) Place the client supine B) Keep both side rails up
C) Raise the level of the bed D) Inspect the clients mouth using
a finger sweep
Answer: C) Raise the level of the bed
13. A nurse is preparing to administer an afternoon dose of
ampicillin to a client The client appears upset and refuses to
take the medication before throwing the pill on the floor Which
of the following entries should the nurse enter into the clients
medical record? A) the client refuses to take medication today
B) The client states, ”I will not take this pill” C) The client
seemed angry and hostile D) The client threw the medication on
the floor
Answer: D) The client threw the medication on the floor
SuccessShelf2 © 2025 SuccessShelf2. For Personal Use Only. All rights reserved.