h
,TablehofhContents:
Chapterh1.hTerminology,hImaginghandhPositioninghPrinciples
Chapterh2.hChest
Chapterh3.hAbdomen
Chapterh4.hUpperhLimb
Chapterh5.hHumerushandhShoulderhGirdle
Chapterh6.hLowerhLimb
Chapterh7.hFemurhandhPelvichGirdle
Chapterh8.hCervicalhandhThoracichSpine
Chapterh9.hLumbarhSpine,hSacrum,handhCoccyx
Chapterh10.hBonyhThoraxh—hSternumhandhRibs
Chapterh11.hCranium,hFacialhBones,handhParanasalhSinuses
Chapterh12.hBiliaryhTracthandhUpperhGastrointestinalhSystem
Chapterh13.hLowerhGastrointestinalhSystem
Chapterh14.hUrinaryhSystemhandhVenipuncture
Chapterh15.hTrauma,hMobile,handhSurgicalhRadiography
Chapterh16.hPediatrichRadiography
Chapterh17.hAngiographyhandhInterventionalhProcedures
Chapterh18.hComputedhTomography
Chapterh19.hSpecialhRadiographichProcedures
Chapterh20.hDiagnostichandhTherapeutichModalities
,Chapterh01:hTerminology,hPositioning,handhImaginghPrinciples
Lampignano:hBontrager’shTextbookhofhRadiographichPositioninghandhRelatedAnatomy,h10t
hhEdition
MULTIPLEhCHOICE
1. Whathtypehofhtissuehbindshtogetherhandhsupportshthehvarioushstructureshofhthehbody?
a. Epithelial
b. Connective
c. Muscular
d. Nervous
ANS:h B REF:h 3
2. Thehlowesthlevelhofhstructuralhorganizationhinhthehhumanhbodyhishthe level.
a. molecular
b. cellular
c. chemical
d. atomic
ANS:h C REF:h 3
3. Whathtypehofhtissuehcovershinternalhandhexternalhsurfaceshofhthehbody?
a. Muscular
b. Connective
c. Nervous
d. Epithelial
ANS:h D REF:h 3
4. Howhmanyhindividualhbodyhsystemshcomprisehthehhumanhbody?
a. 22
b. 13
c. 10
d. 8
ANS:h C REF:h 3
5. Howhmanyhseparatehbonesharehfoundhinhthehadulthhumanhbody?
a. 181
b. 215
c. 206
d. 236
ANS:h C REF:h 4
6. Whichhsystemhofhthehhumanhbodyhishresponsiblehforhtheheliminationhofhsolidhwaste?
a. Circulatory
b. Respiratory
c. Urinary
d. Digestive
, ANS:h D REF:h 4
7. Whichhofhthehfollowinghsystemshofhthehhumanhbodyhincludeshallhductlesshglandshofhthehbody?
a. Endocrine
b. Integumentary
c. Muscular
d. Glandular
ANS:h A REF:h 6
8. Whichhofhthehfollowinghbodyhsystemshhelpshtohregulatehbodyhtemperature?
a. Circulatory
b. Urinary
c. Endocrine
d. Nervous
ANS:h A REF:h 7
9. Whichhofhthehfollowinghboneshishparthofhthehaxialhskeleton?
a. Radius
b. Hiphbone
c. Clavicle
d. Sternum
ANS:h D REF:h 7
10. Howhmanyhbonesharehtherehinhthehadulthaxialhskeleton?
a. 206 NURSINGTB.COM
b. 80
c. 54
d. 126
ANS:h B REF:h 7
11. Whathishthehnamehofhthehsmallhoval-shapedhbonehfoundhinhtendons?
a. Wormian
b. Tendinous
c. Irregular
d. Sesamoid
ANS:h D REF:h 8
12. Whichhofhthehfollowinghboneshishclassifiedhashahlonghbone?
a. Carpalhbone
b. Scapula
c. Cranium
d. Humerus
ANS:h D REF:h 8
13. Whathishthehnamehofhthehdensehfibroushmembranehthathcovershbone?
a. Cancelloushportion