27th Edition by Maya Bunik; William W. Hay,
Chapter 1 - 46 Complete
,Current Diagnosis and Treatment Pediatrics, 27th Edition Test Bank
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
Table of Contents:
t5 t5
Chapter 1. The Newborn Infant
t5 t5 t5 t5
Chapter 2. Child Development and Behavior
t5 t5 t5 t5 t5
Chapter 3. Adolescence
t5 t5
Chapter 4. Adolescent Substance Abuse
t5 t5 t5 t5
Chapter 5. Eating Disorders
t5 t5 t5
Chapter 6. Child and Adolescent Psychiatric Disorders
t5 t5 t5 t5 t5 t5
Chapter 7. Child Abuse and Neglect
t5 t5 t5 t5 t5
Chapter 8. Ambulatory / Office Pediatrics
t5 t5 t5 t5 t5
Chapter 9. Immunization
t5 t5
Chapter 10. Travel Medicine
t5 t5 t5
Chapter 11. Normal Childhood Nutrition and Its Disorders
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
Chapter 12. Emergencies and Injuries
t5 t5 t5 t5
Chapter 13. Poisoning
t5 t5
Chapter 14. Critical Care
t5 t5 t5
Chapter 15. Skin
t5 t5
Chapter 16. Eye
t5 t5
Chapter 17. Oral Medicine and Dentistry
t5 t5 t5 t5 t5
Chapter 18. Ear, Nose, and Throat
t5 t5 t5 t5 t5
Chapter 19. Respiratory Tract and Mediastinum
t5 t5 t5 t5 t5
Chapter 20. Sleep Medicine
t5 t5 t5
Chapter 21. Cardiovascular Diseases
t5 t5 t5
Chapter 22. Gastrointestinal Tract
t5 t5 t5
Chapter 23. Liver and Pancreas
t5 t5 t5 t5
Chapter 24. Kidney and Urinary Tract
t5 t5 t5 t5 t5
Chapter 25. Neurologic and Muscular Disorders
t5 t5 t5 t5 t5
Chapter 26. Orthopedics
t5 t5
Chapter 27. Sports Medicine
t5 t5 t5
Chapter 28. Rehabilitation Medicine
t5 t5 t5
Chapter 29. Rheumatic Diseases
t5 t5 t5
Chapter 30. Hematologic Disorders
t5 t5 t5
Chapter 31. Neoplastic Disease
t5 t5 t5
Chapter 32. Pain Management and Palliative Care
t5 t5 t5 t5 t5 t5
Chapter 33. Immunodeficiency
t5 t5
Chapter 34. Endocrine Disorders
t5 t5 t5
Chapter 35. Diabetes Mellitus
t5 t5 t5
Chapter 36. Inborn Errors of Metabolism
t5 t5 t5 t5 t5
Chapter 37. Genetics and Dysmorphology
t5 t5 t5 t5
Chapter 38. Allergic Disorders
t5 t5 t5
Chapter 39. Antimicrobial Therapy
t5 t5 t5
Chapter 40. Infections: Viral and Rickettsial
t5 t5 t5 t5 t5
Chapter 41. Human Immunodeficiency Virus Infection
t5 t5 t5 t5 t5
Chapter 42. Infections: Bacterial and Spirochetal
t5 t5 t5 t5 t5
Chapter 43. Infections: Parasitic and Mycotic
t5 t5 t5 t5 t5
Chapter 44. Sexually Transmitted Infections
t5 t5 t5 t5
Chapter 45. Fluid, Electrolyte, and Acid-Base Disorders and Therapy
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
Chapter 46. Pediatric Laboratory Medicine and Reference Ranges
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
,Chapter 1: The Newborn Infant t5 t5 t5 t5
Current Diagnosis and Treatment Pediatrics, 27th Edition Test Bank
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
Multiple Choice t5
1. Which milestone is developmentally appropriate for a 2-month-
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
old infant when the nurse pulls the infant to a sitting position?
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
a. Head lag is present when the infants trunk is lifted. t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
b. The infant is able to support the head when the trunk is lifted.
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
c. The infant is briefly able to hold the head erect.
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
d. The infant is fully able to support and hold the head in a straight line.
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
ANSWER: C t5
A 2-month- t5
old infant is able to hold the head erect only briefly and continues to have some head lag. It is
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
not until 4 months of age that the infant can keep his or her head in a straight line when pulle
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
d to a sitting position.
t5 t5 t5 t5
2. Approximately what should a newborn weigh at 1 year of age if the newborns birth weig t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
ht was 7 pounds 6 ounces?
t5 t5 t5 t5 t5
a. 14 3/4 pounds t5 t5
b. 22 1/8 pounds t5 t5
c. 29 1/2 pounds t5 t5
d. Unable to estimate weight at 1 year t5 t5 t5 t5 t5 t5
ANSWER: B t5
An infant triples the birth weight by 1 year of age. An infant doubles the birth weight by 6 mo
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
nths of age. An infant quadruples the birth weight by 2 years of age. Weight at 6 months, 1 year
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
, and 2 years of age can be estimated from the birth weight.
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
,3. Which statement made by a parent would be consistent with a developmental delay?
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
a. I have noticed that my 9-month-
t5 t5 t5 t5 t5
old infant responds consistently to the sound of his name.
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
b. I have noticed that my 12-month-
t5 t5 t5 t5 t5
old child does not get herself to a sitting position or pull to stand.
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
c. I am so happy when my 1 1/2-month-old infant smiles at me.
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
d. My 5-month-old infant is not rolling over in both directions yet.
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
ANSWER: B t5
Critical developmental milestones for gross motor development in a 12 month old include sta
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
nding briefly without support, getting to a sitting position, and pulling to stand. If a 12-month-
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
t5 old child does not perform these activities, it may be indicative of a developmental delay. An
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t
5 infant who responds to his name at 9 months of age is demonstrating abilities to both hear an
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
d interpret sound. A social smile is present by 2 months of age. Rolling over in both direction
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
s is not a critical milestone for gross motor development until the child reaches 6 months of a
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
ge.
4. At a healthy 2-month-old infants well-
t5 t5 t5 t5 t5
child clinic visit, the nurse should give which immunizations?
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
a. DTaP, IPV, HepB, Hib, PCV, rotavirus t5 t5 t5 t5 t5
b. MMR, DTaP, PVC, and IPV t5 t5 t5 t5
c. Hib, DTaP, rotavirus, and OPV t5 t5 t5 t5
d. Hib and MMR, IPV, and rotavirus t5 t5 t5 t5 t5
ANSWER: A t5
DTaP, IPV, HepB, Hib, PCV, and rotavirus are the appropriate sequence of immunizations fo
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
r a healthy 2-month-
t5 t5 t5
old infant. MMR is given at or after 12 months of age. Oral polio vaccine (OPV) is no longer
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
administered in the U.S. t5 t5 t5
5. The nurse advises the mother of a 3-month-old infant, exclusively breast-fed, to:
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
a. start giving the infant a vitamin D supplement. t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
, b. start using an infant feeder and add rice cereal to the formula.
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
c. start feeding the infant rice cereal with a spoon at the evening feeding.
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
d. continue breast-feeding without any supplements. t5 t5 t5 t5
ANSWER: A t5
Breast milk does not provide an adequate amount of dietary vitamin D. Infants who are excl
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
usively breast- t5
fed need vitamin D supplements to prevent rickets. An infant feeder is an inappropriate meth
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
od of providing the infant with caloric intake. Solid foods and rice cereal are not recommended
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
t5 for a 3-month- t5 t5
old infant. Solid feedings do not typically begin before 4 to 6 months of age. Because breast m
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
ilk is not an adequate source of fluoride, infants need to be given a fluoride supplement.
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
6. At
months of age, an infant should first be expected to locate an object hidden from view.
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
a. 4
b. 6
c. 9
d. 20
ANSWER: C t5
By 9 months of age an infant will actively search for an object that is out of sight. Four-
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
month-
t5 old infants are not cognitively capable of searching out objects hidden from their view. Infants
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t
5 at this developmental level do not pursue hidden objects. Six-month-
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
old infants have not developed the ability to perceive objects as permanent and do not search o
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
ut objects hidden from their view. Twenty-month-
t5 t5 t5 t5 t5 t5
old infants actively pursue objects not in their view and are capable of recalling the location of
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
t5 an object not in their view. They first look for hidden objects around the age of 9 months.
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
7. The parents of a newborn infant state, We will probably not have our baby immunized becau
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
se we are concerned about the risk of our child being injured. Which is the best response for th
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
e nurse to make?
t5 t5 t5
,a. It is your decision. t5 t5 t5
b. Have you talked with your parents about this? They can probably help you thi
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
nk about this decision. t5 t5 t5
c. The risks of not immunizing your baby are greater than the risks from th
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
e immunizations. t5
d. You are making a mistake. t5 t5 t5 t5
ANSWER: C t5
Although immunizations have been documented to have a negative effect in a small number
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
of cases, an unimmunized infant is at greater risk for development of complications from child
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
hood diseases than from the vaccines. It is the parents decision not to immunize the child; ho
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
wever, the nurse has a responsibility to inform parents about the risks to infants who are not im
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
munized. Grandparents can be supportive but are not the primary decision makers for the inf
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
ant. Telling parents that they are making a mistake is an inappropriate response.
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
8. The mother of a 9-month- t5 t5 t5 t5
old infant is concerned because the infant cries when she leaves him. Which is the best respons
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
e for the nurse to make to the mother?
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
a. You could consider leaving the infant more often so he can adjust.
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
b. You might consider taking him to the doctor because he may be ill.
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
c. Have you noticed whether the baby is teething? t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
d. This can be a healthy sign of attachment. t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
ANSWER: D t5
Healthy attachment is manifested by stranger anxiety in late infancy. An infant who manifest
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
s stranger anxiety can be supported by the mother leaving the infant for only short periods of ti
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
me. Assessing developmental needs is appropriate before taking an infant to a physician. Pai
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
n from teething expressed by the infants cries would not occur only when the mother left the r
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
oom.
9. Which statement concerning physiological factors of infancy is true?
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
a. The infant has a slower metabolic rate than an adult.
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
,b. An infant is not able to digest protein and lactase.
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
c. Infants have a slower circulatory response than adults. t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
d. The kidneys of an infant are less efficient in concentrating urine than an adul
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
ts kidneys. t5
ANSWER: D t5
The infants kidneys are not as effective at concentrating urine compared with an adults kidne
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
ys because of immaturity of the renal system and a slower glomerular filtration rates. The inf
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
ants metabolic rate is faster, not slower, than an adults. Although the newborn infants gastroint
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
estinal system is immature, it is capable of digesting protein and lactase, but the ability to dige
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
st and absorb fat does not reach adult levels until approximately 6 to 9 months of age.
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
10. Which is a priority in counseling parents of a 6-month-old infant?
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
a. Increased appetite from secondary growth spurt t5 t5 t5 t5 t5
b. Allowing the infant to self-feed t5 t5 t5 t5
c. Securing a developmentally safe environment for the infant t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
d. Strategies to teach infants to sit up t5 t5 t5 t5 t5 t5
ANSWER: C t5
Safety is a primary concern as an infant becomes increasingly mobile. The infants appetite an
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
d growth velocity decrease in the second half of infancy. Fine motor development, which is refi
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
ned in the second half of infancy, is necessary before the infant can self-
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
feed. Unless the infant has a neuromuscular deficit, strategies for teaching a normally develo
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
ping infant to sit up are not necessary.
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
11. A mother of a 2-month- t5 t5 t5 t5
old infant tells the nurse, My child doesnt sleep as much as his older brother did at the same a
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
ge. What is the best response for the nurse?
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
a. Have you tried to feed the baby more often? t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
b. Infant sleep patterns vary widely, with some infants sleeping only 2 to 3 hours
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
at a time. t5 t5
, c. It is helpful to keep a record of your babys eating, waking, sleeping, an
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
d elimination patterns and to come back in a week to discuss them.
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
d. This infant is difficult. It is important for you to identify what is bothering th
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
e baby. t5
ANSWER: B t5
Newborn infants may sleep as much as 17 to 20 hours per day. Sleep patterns vary widely, wit
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
h some infants sleeping only 2 to 3 hours at a time. Infants typically do not need more caloric
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
intake to improve sleep behaviors. Keeping intake, output, waking, and sleeping data is not t
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
ypically helpful in discussing differences among infants behaviors. Identifying an infant as dif
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
ficult without identifying helpful actions is not a therapeutic response for a parent concerned a
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
bout sleep. t5
12. The mother of a 10-month- t5 t5 t5 t5
old infant tells the nurse that her infant really likes cows milk. Which is the best response t
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
o this mother?
t5 t5
a. Milk is good for him. t5 t5 t5 t5
b. It is best to wait until he is a year old before giving him cows milk.
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
c. Limit cows milk to his bedtime bottle. t5 t5 t5 t5 t5 t5
d. Mix his cereal with cows milk and give him formula in a bottle.
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
ANSWER: B t5
It is best to wait until the infant is at least a year old before giving him cows milk because of th
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
e risk of allergies and intestinal problems. Cows milk protein intolerance is the most common f
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
ood allergy during infancy. Although milk is a good source of calcium and protein for childre
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
n after the first year of life, it is not the best source of nutrients for children younger than 1 yea
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
r old.
t5
Bedtime bottles of formula or milk are contraindicated because of their high sugar content, w
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
hich leads to dental decay in primary teeth. Cereal can be mixed with formula.
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
13. The mother of a 10-month- t5 t5 t5 t5
old infant asks the nurse about beginning to wean her child from the bottle. Which statement
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t
5 by the mother suggests that the child is not ready to be weaned?
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
a. My son is frequently throwing his bottle down. t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
,b. The baby takes a few ounces of formula from the bottle.
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
c. He is constantly chewing on the nipple. It concerns me.
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
d. He consistently is sucking.
t5 t5 t5
ANSWER: D t5
Consistent sucking is a sign that the child is not ready to be weaned. A decreased interest in t
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
he bottle starts between 6 and 12 months. Throwing the bottle down is a sign of a decreased int
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
erest in the bottle. When the child is taking more fluids from a cup and decreasing amounts fr
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
om the bottle, the child is demonstrating a readiness for weaning. Chewing on the nipple is an
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
other sign that the infant is ready to be weaned.
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
14. Which is appropriate play for a 6-month-old infant?t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
a. Pat-a-cake, peek-a-boo t5
b. Ball rolling, hide and seek gamet5 t5 t5 t5 t5
c. Bright rattles and tactile toys t5 t5 t5 t5
d. Push and pull toys t5 t5 t5
ANSWER: A t5
Six-month-old children enjoy playing pat-a-cake and peek-a-boo. Nine-month- t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
old infants enjoy rolling a ball and playing hide and seek games. Four-month-
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
old infants enjoy bright rattles and tactile toys. Twelve-month-
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
old infants enjoy playing with push and pull toys.
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
15. Which statement by a mother indicates that her 5-month-old infant is ready for solid food?
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
a. When I give my baby solid foods, she has difficulty getting it to the back of her
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
throat to swallow.
t5 t5 t5
b. She has just started to sit up without any support.
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
c. I am surprised that she only weighs 11 pounds. I expected her to have gaine
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
d some weight. t5 t5
d. I find that she really has to be encouraged to eat.
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
ANSWER: B t5
, Sitting is a sign that the child is ready to begin with solid foods. Children who are ready to ma
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
nage solid foods are able to move food to the back of their throats to swallow. Infants who we
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
igh less than 13 pounds and demonstrate a lack of interest in eating are not ready to be started
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
on solid foods. Infants who are difficult feeders and do not demonstrate an interest in solid foo
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
ds are not ready to be started on them.
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
16. A mother asks the nurse, When should I begin to clean my babys teeth? What is the be
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
st response for the nurse?
t5 t5 t5 t5
a. You can begin when all her baby teeth are in. t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
b. You can easily begin now. Just put some toothpaste on a gauze pad to clean t
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
he teeth. t5
c. I dont think you have to worry about that until she can handle a toothbrush.
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
d. You can begin as soon as your child has a tooth. The easiest way is to take cotto
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
n swabs or a face cloth and just wipe the teeth. Toothpaste is not necessary.
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
ANSWER: D t5
An infants teeth need to be cleaned as soon as they erupt. Cleaning the teeth with cotton swabs
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
or a face cloth is appropriate. Waiting until all the baby teeth are in is inappropriate and prolo
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
ngs cleaning until 2 years of age. Because toothpaste contains fluoride and infants will swallo
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
w the toothpaste, parents should avoid its use. Even when a child has the ability to hold a toot
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
hbrush, the parent should continue cleaning the childs teeth.
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
1. An infants length was 20 inches at birth. What should the nurse expect the infants length to
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
be at 6 months (in inches)?
t5 t5 t5 t5 t5
ANSWER:
26
During the first 6 months, infants increase their birth length by approximately 1 inch (2.54 cm)
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5
per month, slowing to 1/2 inch (1.27 cm) per month over the next 6 months.
t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5 t5