• Verkeerd document? Gratis ruilen
  • Geschreven door studenten die geslaagd zijn
  • Direct beschikbaar na je betaling
  • Online lezen of als PDF
Verkopen
Kies je studieland
Kies je taal
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 259 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Test Bank for Understanding Nursing Research, 8th Edition by Susan K. Grove & Jennifer R. Gray | Complete Exam Questions & Answers 2025–2026

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 259 pagina's

Access the Test Bank for Understanding Nursing Research: Building an Evidence-Based Practice, 8th Edition by Susan K. Grove and Jennifer R. Gray with 2025–2026 updated exam questions and verified answers. Covers evidence-based practice, research methods, data interpretation, and critical appraisal. Perfect for nursing students preparing for exams and mastering nursing research concepts.

Voorbeeld van de inhoud

Chapter 01: Introduction to Nursing Research and Evidence-Based Practice Grove:
Understanding Nursing Research, 8th Edition


MULTIPLE CHOICE

1. Which best describes evidence-based-practice (EBP)?
a. A combination of best research evidence, clinical expertise, and the needs and
values of patients.
b. A determination of the factors necessary to control patient responses to care.
c. The development of population care guidelines applicable to all patients.
d. The utilization of quantitative and qualitative studies to enhance patient outcomes.

ANS: A

Feedback
A Evidence-based practice evolves from the integration of the best research
evidence with clinical expertise and patient needs and values.
B Studies that attempt to find determinants of patient outcomes are generally
experimental or quasi-experimental. They may be used to guide EBP but do not
completely define it.
C EBP is a combination of guidelines and specific patient needs and values.
D Quantitative and qualitative studies applied to the evaluation of patient outcomes
are part of EBP but do not completely define EBP.

PTS: 1 DIF: Cognitive level: Remembering (Knowledge)
REF: p. 3

2. The nurse is collecting data about the sleep patterns of breastfed babies as part of a larger
research study. Which research method will the nurse use when collecting data for this study?
a. Control
b. Description
c. Explanation
d. Prediction
ANS: B

Feedback
A Control can be described as the ability to write a prescription to produce the
desired outcome.
B Description involves identifying and understanding the nature of nursing
phenomena and the relationships among these phenomena.
C Explanation clarifies the relationships among phenomena and identifies why
certain events occur.
D Through prediction, the probability of a specific outcome can be estimated in a
given situation.

PTS: 1 DIF: Cognitive level: Understanding (Comprehension)
REF: p. 6

,3. The nurse is participating in a study and is collecting data identifying the number of obese
adults whose parents were also obese or overweight. Which research method is being used in
this study?
a. Control
b. Description
c. Explanation
d. Prediction

ANS: D

Feedback
A Control indicates the ability to use a prescribed intervention to produce a desired
outcome.
B Description involves identifying and understanding the nature of nursing
phenomena and the relationships among these phenomena.
C Explanation clarifies the relationships among phenomena and identifies why
certain events occur.
D Through prediction the probability of a specific outcome can be estimated in a
given situation. By knowing the percentage of parents of obese adults who were
obese, the probability of predicting this may be calculated.

PTS: 1 DIF: Cognitive level: Applying (Application)
REF: pp. 7-8

4. The nurse reviews a study in which adherence to an asthma action plan is compared among
groups of adolescents who received different asthma education. Which research method does
this represent?
a. Control
b. Description
c. Explanation
d. Prediction

ANS: C

Feedback
A Control indicates the ability to use a prescribed intervention to produce a desired
outcome.
B Description involves identifying and understanding the nature of nursing
phenomena and the relationships among these phenomena.
C Explanation clarifies the relationships among phenomena and identifies why
certain events occur.
D Through prediction, the probability of a specific outcome can be estimated in a
given situation.

PTS: 1 DIF: Cognitive level: Applying (Application)
REF: p. 7

,5. A nurse manager is interested in learning which attitudes among staff nurses may indicate
relative risk of needle-stick injuries. To study this, the nurse manager will employ which
method of study?
a. Control
b. Description
c. Explanation
d. Prediction

ANS: D

Feedback
A Control indicates the ability to use a prescribed intervention to produce a desired
outcome.
B Explanation clarifies the relationships among phenomena and identifies why
certain events occur.
C Description involves identifying and understanding the nature of nursing
phenomena and the relationships among these phenomena.
D Through prediction, the probability of a specific outcome can be estimated in a
given situation.

PTS: 1 DIF: Cognitive level: Applying (Application)
REF: pp. 7-8

6. Which is the most important result of Florence Nightingale’s data collection and statistical
analysis during the Crimean War?
a. Bringing awareness of the rigors of war to the general public.
b. Developing a process for statistical analysis and nursing documentation.
c. Identifying and defining the role of nurses in modern health care.
d. Using clinical research to evaluate the importance of sanitation, clean drinking
water, and adequate nutrition.
ANS: D

Feedback
A This was not the most important result
B This was not the most important result
C This was not the most important result
D Nightingale’s research enabled her to instigate attitudinal, organizational, and
social changes, including the military’s approach to the care of the sick and
society’s sense of responsibility for testing public water, improving sanitation,
and preventing starvation to decrease morbidity and mortality rates.

PTS: 1 DIF: Cognitive level: Understanding (Comprehension)
REF: p. 11

7. The nurse participates in data collection in a study in which two different pain management
protocols are used with randomly assigned patients to measure differences in postoperative
recovery time. Which method of study is this?
a. Control

, b. Correlation
c. Description
d. Explanation

ANS: A

Feedback
A Control indicates the ability to use a prescribed intervention to produce a desired
outcome.
B Correlation examines the relationships between different phenomena.
C Description involves identifying and understanding the nature of nursing
phenomena and the relationships among these phenomena.
D Explanation clarifies the relationships among phenomena and identifies why
certain events occur.

PTS: 1 DIF: Cognitive level: Applying (Application)
REF: p. 8

8. The development of nursing theories and conceptual models in the late 1960s and 1970s
served to:
a. determine the effectiveness of nursing interventions.
b. establish the concept of evidence-based practice.
c. provide funding for nursing research.
d. provide direction for nursing research.

ANS: D

Feedback
A Outcome studies are used to determine the effectiveness of nursing interventions.
B The concept of EBP was developed in the 1970s and promoted by the ANCC
Magnet Designation program.
C The NINR seeks to provide funding for nursing research.
D The theories developed in the 1960s and 1970s helped to direct future nursing
research.

PTS: 1 DIF: Cognitive level: Understanding (Comprehension)
REF: pp. 11-12

9. Under Ada Sue Hinshaw, the National Institute of Nursing Research (NINR) began to change
its focus to:
a. funding nursing rather than medical research.
b. evaluating outcomes rather than process studies.
c. increasing the status and funding for nursing research.
d. supporting the dissemination of nursing research.

ANS: C

Feedback
A The change in focus from medical to nursing research came about with the first
nursing programs. Specialty nursing organizations today and some nursing

Documentinformatie

Geüpload op
20 februari 2025
Bestand laatst geupdate op
31 augustus 2025
Aantal pagina's
259
Geschreven in
2024/2025
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
$23.49

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kan je een ander document kiezen. Je kan het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
ExpertSolution
4.5
(181)
Verkocht
14154
Volgers
59
Items
1376
Laatst verkocht
18 uur geleden




Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via Bancontact, iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo eenvoudig kan het zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen