W W W W W W W
nd Edition By John W. Foster; Joan L. Slonczewski
W W W W W W W W W
Chapter 1 - 27 Complete
W W W W
,Chapter 01: Microbes Shape Our History
W W W W W
MULTIPLEWCHOICE
1. WhichWofWtheWfollowingWisWNOTWconsideredWaWbenefitWofWmicroorganisms?
a. nitrogenWfixation c. synthesisWofWvitamins
b. productionWofWfermentedWfoods d.W causativeWagentsWofWdisease
ANS:W D DIF: Easy REF:W 1.1
OBJ:W1.1aWDescribeWhowWweWdefineWaWmicrobe,WandWexplainWwhyWtheWdefinitionWisWaWchallen
ge.WMSC:W Remembering
2. AWmicrobeWthatWisW50WnmWinWsizeWwouldWmostWlikelyWbe
a. fungi. c. virus.
b. E.Wcoli. d.WWW algae.
ANS:W C DIF: Moderate REF:W 1.1
OBJ:W1.1bWDescribeWtheWthreeWmajorWdomainsWofWlife:WArchaea,WBacteria,WandWEukarya.WExplainW
whatWtheWthreeWdomainsWhaveWinWcommonWandWhowWtheyWdiffer. MSC:W Applying
3. BasedWonWtheWfigureWshown,WtheWtypeWofWorganismWindicatedWwithWanWarrowWcouldWbeWa
a. virus. c. macroscopicWfungi.
b. bacteria. d.W largeWameba.
ANS:W B DIF: Easy REF:W 1.1
OBJ:W1.1bWDescribeWtheWthreeWmajorWdomainsWofWlife:WArchaea,WBacteria,WandWEukarya.WExplainW
whatWtheWthreeWdomainsWhaveWinWcommonWandWhowWtheyWdiffer. MSC:W Applying
4. BasedWonWtheWfigure,WtheWtypeWofWorganismWshownWisWa(n)
, a. virus. c. archaea.
b. bacteria. d.W eukaryote.
ANS:W D DIF: Moderate REF:W 1.1
OBJ:W1.1bWDescribeWtheWthreeWmajorWdomainsWofWlife:WArchaea,WBacteria,WandWEukarya.WExplainW
whatWtheWthreeWdomainsWhaveWinWcommonWandWhowWtheyWdiffer. MSC:W Applying
5. WhichWofWtheWfollowingWdemonstratesWcorrectWscientificWnotationWofWaWbacterialWorganism?
a. StaphylococcusWEpidermidis c. StaphylococcusWepidermidis
b. StaphylococcusWepidermidis d.W StaphylococcusWEpidermidis
ANS:W C DIF: Easy REF:W 1.1
OBJ:W1.1bWDescribeWtheWthreeWmajorWdomainsWofWlife:WArchaea,WBacteria,WandWEukarya.WExplainW
whatWtheWthreeWdomainsWhaveWinWcommonWandWhowWtheyWdiffer. MSC:W Applying
6. WhichWkeyWcharacteristicWdifferentiatesWaWprokaryoteWfromWaWeukaryote?
a. theWabsenceWofWproteins
b. theWpresenceWofWDNA
c. theWabsenceWofWmembrane-boundWorganelles
d. theWpresenceWofWaWcellWwall
ANS:W C DIF: Easy REF:W 1.1
OBJ:W1.1bWDescribeWtheWthreeWmajorWdomainsWofWlife:WArchaea,WBacteria,WandWEukarya.WExplainW
whatWtheWthreeWdomainsWhaveWinWcommonWandWhowWtheyWdiffer. MSC:W Remembering
7. WhichWofWtheWfollowingWmethodsWforWclassifyingWlifeWformsWcanWbestWbeWusedWtoWdistinguishWbetween
WtwoW
closelyWrelatedWrod-shapedWbacterialWorganisms,W SalmonellaWtyphimuriumWandWEscherichiaWcoli?
a. physicalWcharacteristics c. DNAWsequenceWcomparison
b. methodWofWreproduction d.W environmentalWhabitat
ANS:W C DIF: Moderate REF:W 1.1
OBJ:W1.1bWDescribeWtheWthreeWmajorWdomainsWofWlife:WArchaea,WBacteria,WandWEukarya.WExplainW
whatWtheWthreeWdomainsWhaveWinWcommonWandWhowWtheyWdiffer. MSC:W Applying
8. WhichWofWtheWfollowingWisWalwaysWclassifiedWasWaWeukaryote?
a. papillomavirus c. EscherichiaWcoli
b. methanogen d. yeast
ANS:W D DIF: Moderate REF: 1.1
, OBJ:W1.1bWDescribeWtheWthreeWmajorWdomainsWofWlife:WArchaea,WBacteria,WandWEukarya.WExplainW
whatWtheWthreeWdomainsWhaveWinWcommonWandWhowWtheyWdiffer. MSC:W Understanding
9. WhichWofWtheWfollowingWhasWbeenWusedWasWaWtoolWforWgeneWtherapy?
a. viruses c. protozoa
b. archaea d.W fungi
ANS:W A DIF: Easy REF:W 1.1
OBJ:W1.1bWDescribeWtheWthreeWmajorWdomainsWofWlife:WArchaea,WBacteria,WandWEukarya.WExplainW
whatWtheWthreeWdomainsWhaveWinWcommonWandWhowWtheyWdiffer. MSC:W Understanding
10. WhichWofWtheWfollowingWwouldWyouWnotWexpectWtoWfindWinWtheWhumanWdigestiveWtract?
a. archaea c. bacteria
b. algae d.W intestinalWviruses
ANS:W B DIF: Moderate REF:W 1.1
OBJ:W1.1bWDescribeWtheWthreeWmajorWdomainsWofWlife:WArchaea,WBacteria,WandWEukarya.WExplainW
whatWtheWthreeWdomainsWhaveWinWcommonWandWhowWtheyWdiffer. MSC:W Understanding
11. AntibioticsWareWchemotherapeuticWdrugsWthatWfunctionWbyWinhibitingWanWimportantWcellularWstructureW
orWprocessWofWanWorganismWthatWisWcausingWanWinfection.WWhichWofWtheWfollowingWwouldWnotWbeWaf
fectedWbyWanWantibioticWthatWtargetsWcellularWmetabolicWenzymes?
a. StreptococcusWpyogenesWbacteria c. ameba
b. HerpesWvirus d.W breadWmold
ANS:W B DIF: Moderate REF:W 1.1
OBJ:W 1.1cWDefineWviruses,WandWexplainWhowWtheyWrelateWtoWlivingWcells.W
MSC:W Analyzing
12. WhichWscientistWisWcreditedWwithWconstructingWtheWfirstWmicroscope?
a. AntonieWvanWLeeuwenhoek c. RobertWHooke
b. CatherineWofWSiena d.WWW LouisWPasteur
ANS:W C DIF: Easy REF:W 1.2
OBJ:W 1.2aWExplainWhowWmicrobialWdiseasesWhaveWchangedWhumanWhisto
ry.WMSC:W Remembering
13. WhichWofWtheWfollowingWwasWanWunexpectedWbenefitWofWtheWbubonicWplague?
a. ThereWwasWnoWbenefitWtoWtheWbubonicWplague.
b. TheWpopulationWofWEuropeWexperiencedWaWbabyWboom.
c. ItWresultedWinWaWbetterWunderstandingWofWasepticWpracticesWandWhowWtoWpreventWtheWsp
readWofWinfection.
d. TheWpopulationWdeclineWenabledWtheWculturalWadvancementWofWtheWRenaissance.
ANS:W D DIF: Easy REF:W 1.2
OBJ:W 1.2aWExplainWhowWmicrobialWdiseasesWhaveWchangedWhumanWhisto
ry.WMSC:W Understanding
14. WhichWofWtheWfollowingWorganismsWwouldWyouWNOTWbeWableWtoWseeWusingWRobertWHooke’sWmicroscope?
a. vinegarWeels c. moldWfilaments
b. dustWmites d. MycobacteriumWtuberculosis
ANS:W D DIF: Moderate REF: 1.2