MILESTONE 2 PRACTICE COMPLETE QUESTIONS
AND CORRECT DETAILED ANSWERS (VERIFIED
ANSWERS)
QUESTION: 1. A male client with schizophrenia is admitted to the
mental health unit after abruptly stopping his prescription for
ziprasidone(Geodon) one month ago. Which question is most
important for the RN to ask?
Ans: - Do you hear sounds or voices that others do not hear
QUESTION: 2. The schizophrenic client insists that he is returning to
his apartment, although the healthcare provider informed him he
will be moving to a boarding home. What is the most important
nursing diagnosis for discharge planning?
Ans: - Ineffective denial related to situational anxiety
QUESTION: 3. The nurse is interviewing a client with schizophrenia.
Which client behavior requires immediate intervention?
Ans: - Muscle twitches in the back and neck
Master01 | Dec, 2024/2025 | Latest update
, 2
QUESTION: 4. A 32-year-old male client is admitted with paranoid
schizophrenia
Ans: - Reassure the client that he is safe and should rest
QUESTION: 5. ____________ is a chemical imbalance in the brain
that causes disorganized thinking.
Ans: Schizophrenia
QUESTION: 6. A resident of a long-term care facility who has
moderate dementia is having difficulty eating in the dining room.
The client becomes frustrated when dropping utensils on the floor
and then refuses to eat. What action should the nurse implement?
Ans: - Encourage finger foods
- Distraction
- Speak therapeutically
QUESTION: 7. 2 days after admission from alcohol withdrawal what
should the nurse do?
Master01 | Dec, 2024/2025 | Latest update
, 3
Ans: - Monitor Heart rate and blood pressure
QUESTION: 8. Which action should the nurse implement 1st for a
client experiencing alcohol withdrawal?
Ans: - Prepare the environment to prevent self-injury
QUESTION: 9. A patient won't take oral meds that is going through
alcohol withdrawal. The nurse starts giving saline lock per alcohol
protocol and thiamine. What do you them that it will help with
recovery?
Ans: - Thiamine will replenish alcohol effects on the body (something to do with
iron)
QUESTION: 10. A client comes in after being in a car accident and is
experiencing alcohol withdrawal magnesium level of 1.1 cardiac
dysrhythmias. What would you give 1st.
Ans: - Magnesium
Master01 | Dec, 2024/2025 | Latest update
, 4
QUESTION: 11. Patient having to get treated for benzodiazepine and
methadone overdose. What do you use.
Ans: - Narcan
QUESTION: 12. When preparing to administer a domestic violence
screening tool to a female client, which statement should the nurse
provide?
Ans: - All clients are screened for domestic abuse because it is common in our
society
QUESTION: 13. A mental healthcare worker caring for a client with
escalating aggressive behavior. What action by the mental
healthcare worker wards immediate interventions?
Ans: - Attempting to physically restrain patient
QUESTION: 14. A 30-year-old sales manager tells the nurse "I am
thinking about a job change. I don't feel like I am living up to my
potential." Which of maslows developmental stages is the sales
manager attempting to achieve?
Master01 | Dec, 2024/2025 | Latest update