Ogden & Fluharty: Calculation of Drug Dosages, 11th Edition
COMPLETION
Perform the indicated calculations, and reduce fractions to the lowest terms.
1. 3/10 + 3/5 +
ANS: 9/10
2. 1 5/6 + 3 1/3 +
ANS: 5 1/6
3. 11/12 – 1/2 =
ANS: 5/12
4. 6 1/2 – 1 3/4 =
ANS: 4 3/4
5. 1/3 × 3/4 =
ANS: 1/4
6. 2 1/2 × 2 1/3 =
,ANS: b 8 b 1/6
7. b5 b1/2 b× b1 b1/6 b=
ANS: b 6 b 5/12
8. b5/6 b÷ b1/2 b=
ANS: b 1 b 3/7
9. b4 b3/10 b÷ b1 b3/4 b=
ANS: b 2 b 16/35
10. b3 b1/2 b÷ b1 b1/3 b=
ANS: b 2 b 5/8
, Chapter b02: bDecimals
Ogden b& bFluharty: bCalculation bof bDrug bDosages, b10th bEdition
COMPLETION
Perform bthe bindicated bcalculations.
1. b2.67 b+ b5.1 b+ b1.3 b+ b0.9 b=
ANS: b 9.97
2. b1.1 b+ b50.6 b+ b30.9 b+ b6.75 b=
ANS: b 89.35
3. b16.75 b- b4.6 b=
ANS: b 12.15
4. b120.005 b- b95.88 b=
ANS: b 24.125
5. b5.32 b× b67.9 b=
ANS: b 361.228
6. b44.7 b× b17.13 b× b60 b=
ANS: b 45,942.66
7. b0.662 b× b1000 b=