TEST BANK
ST
UV
Consumer Behavior: Buying,
IA
Having, Being, 14th edition
AP
Authors: Michael R. Solomon, Cristel Antonia Russell
PR
◊ ALL CHAPTERS
OV
◊ INSTANT PDF DOWNLOAD💯💯💯
◊ ORIGINAL FROM PUBLISHER
ED
MEDCONNOISSEUR
,Consumer Behavior, 14e (Solomon/Russell)
Chapter 1 Buying, Having, and Being: An Introduction to Consumer Behavior
1) A(n) ________ is a person who identifies a need or desire, makes a purchase, and then
disposes of a product during the three stages of the consumption process.
A) marketer
B) consumer
C) influencer
D) content generator
ST
Answer: B
Diff: 1 Var: 1
LO: 1.1: Summarize how the consumption of goods, services, experiences, and ideas is a major
part of our lives.
UV
AACSB: Application of knowledge
2) Jenny Rowlins is absolutely exhausted after her shopping trip to pick out a dress for her
sorority's formal event. The stores were crowded, and none of her favorite shops carried a dress
that she liked in her size. After spending hours at the mall, Jenny decided to order her dress
IA
online and just return it if it was not exactly right. This story is an example of how consumer
behavior is a(n) ________.
A) industry
B) process
C) art form
AP
D) theory
Answer: B
Diff: 2 Var: 1
LO: 1.1: Summarize how the consumption of goods, services, experiences, and ideas is a major
PR
part of our lives.
AACSB: Analytical thinking
3) Which of the following is the study of the processes involved when individuals or groups
select, purchase, use, or dispose of products, services, ideas, or experiences to satisfy needs and
OV
desires?
A) lifestyle marketing
B) role theory
C) consumer behavior
D) marketing research
ED
Answer: C
Diff: 1 Var: 1
LO: 1.1: Summarize how the consumption of goods, services, experiences, and ideas is a major
part of our lives.
AACSB: Application of knowledge
1
Copyright © 2024 Pearson Education, Inc.
,4) Our consumption choices, the brands we use, the activities in which we engage, and the
groups to which we belong are all expressions of our ________.
A) brand loyalty
B) customs and norms
C) patronage
D) unique identity
Answer: D
Diff: 1 Var: 1
LO: 1.1: Summarize how the consumption of goods, services, experiences, and ideas is a major
ST
part of our lives.
AACSB: Application of knowledge
5) Jamal typically pays $150 for a pair of shoes. However, he is willing to pay 20% more for a
UV
specific brand that he likes. How much is Jamal willing to pay for the brand name shoes?
A) $220
B) $200
C) $240
D) $180
IA
Answer: D
Diff: 1 Var: 1
LO: 1.1: Summarize how the consumption of goods, services, experiences, and ideas is a major
part of our lives.
AACSB: Analytical thinking
AP
6) ________ is a multilayered concept that involves our personal self and our social self.
A) A norm
B) Custom
PR
C) Patronage
D) Identity
Answer: D
Diff: 1 Var: 1
LO: 1.1: Summarize how the consumption of goods, services, experiences, and ideas is a major
OV
part of our lives.
AACSB: Application of knowledge
7) Stacy noticed a blouse she really liked was on sale for 40% off. How much is the blouse if the
normal sticker price is $90?
ED
A) $50
B) $54
C) $74
D) $72
Answer: B
Diff: 2 Var: 1
LO: 1.1: Summarize how the consumption of goods, services, experiences, and ideas is a major
part of our lives.
AACSB: Analytical thinking
2
Copyright © 2024 Pearson Education, Inc.
, 8) Helen wants to talk with her granddaughter more often, so she is in the market for a new
cellular phone. Based on the definition of consumer behavior, Helen wanting to talk with her
granddaughter would be identified as a ________.
A) desire
B) consumer
C) process
D) service
Answer: A
Diff: 1 Var: 1
ST
LO: 1.1: Summarize how the consumption of goods, services, experiences, and ideas is a major
part of our lives.
AACSB: Application of knowledge
UV
9) People purchase products for what they can do for them.
Answer: FALSE
Diff: 1 Var: 1
LO: 1.1: Summarize how the consumption of goods, services, experiences, and ideas is a major
part of our lives.
IA
AACSB: Application of knowledge
10) Consumption only refers to the actual buying process.
Answer: FALSE
Diff: 1 Var: 1
AP
LO: 1.1: Summarize how the consumption of goods, services, experiences, and ideas is a major
part of our lives.
AACSB: Application of knowledge
PR
11) Consumer behavior is a static process.
Answer: FALSE
Diff: 1 Var: 1
LO: 1.1: Summarize how the consumption of goods, services, experiences, and ideas is a major
part of our lives.
OV
AACSB: Application of knowledge
12) According to the definition of consumer behavior, how a consumer disposes of an idea and
accepts another is part of consumer behavior.
Answer: TRUE
ED
Diff: 2 Var: 1
LO: 1.1: Summarize how the consumption of goods, services, experiences, and ideas is a major
part of our lives.
AACSB: Application of knowledge
3
Copyright © 2024 Pearson Education, Inc.