Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 215 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Test bank for cognition exploring the science of the mind

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 215 pagina's

Test bank for cognition exploring the science of the mind

Voorbeeld van de inhoud

TEST BANK FOR COGNITION EXPL
v v v v




ORING THE SCIENCE OF THEMIND,
v v v v v v




7TH EDITION, DANIEL REISBERG
v v v

, CHAPTER 1 v The Science of the Mind
v v v v




LEARNINGvOBJECTIVES

1.1. Describevthevscopevandvgoalsvofvcognitivevpsychology.


1.2. UnderstandvthevcasevofvH.M.,vandvthevmanyvwaysvthatvmemoryvinfluencesvourvlives.


1.3. Describev thev limitationsv ofv introspectionv asv av methodv forv scientificv inquiry.


1.4. Comparevandvcontrastvclassicalv(Watsonian)vbehaviorismvandvcognitivevpsychology.


1.5. Kant’sv“transcendentalvmethod”visvsometimesvcalledv“inferencevtovbestvexplanation.”vExplainvthisvmethodvandvhowvitv
works.


1.6. Describevthevrole,vinvthevemergencevofvcognitivevpsychology,vthatvwasvplayedvbyvcomputervsciencevandvthevdevelop-
mentvofv“computervintelligence.”
v




MULTIPLEvCHOICE

1. WhichvofvthevfollowingvtopicsvisvNOTvcommonlyvstudiedvwithinvcognitivevpsychology?
a. angervmanagement c. memory
b. decisionvmaking d. Attention


ANS:v A DIF: Easy REF:
ThevScopevofvCognitivevPsychologyvOBJ: 1.1 MSC:vUnderstanding

2. CognitivevprocessesvarevNOTvnecessaryvforvwhichvdailyvactivity?
a. readingvavnewspaper c. talkingvonvthevphone
b. studyingvforvavtest d. breathing


ANS:v D DIF: Easy REF: ThevScopevofvCognitivevPsychology
OBJ: 1.1 MSC: Applying

3. Alyssavwantsvtovbevavpsychologistvbutvisvunsurevwhichvtopicvwithinvpsychologyvmostvinterestsvher.vWhichvofvthev
followingvtopicsvwouldvbevLEASTvlikelyvtovleadvhervintovcognitivevpsychology?
a. amnesia c. Lymevdisease
b. languagevacquisition d. problem-solvingvstrategies

,ANS:v C DIF: Easy REF:
ThevScopevofvCognitivevPsychologyvOBJ: 1.1 MSC:vApplying

4. Considervthevsequencev“BetsyvwantedvtovbringvJacobvavpresent.vShevshookvhervpiggyvbank.”vMostvpeople,vaftervhe
aringvthisvsequence,vbelievevBetsyvwasvcheckingvhervpiggyvbankvtovseevifvshevhadvmoneyvtovspendvonvthevgift.vThisvinferencevaboutvBe
tsy’svgoalsvdependsvonvthevfactvthat
a. ourvpreviousvknowledgevfillsvinvbackgroundvinformationvwhenevervwe’revunderstandingvanveventv
orvconversation.
b. readersvarevlikelyvtovknowvsomeonevnamedvJacob.
c. English,vunlikevothervlanguages,vrequiresvspeakersvtovmentionvallvofvthevpeoplevinvolvedvinvanv
event.
d. thevindividualvsentencesvarevshort.


ANS:v A DIF: Easy REF:
Thev Broadv Rolev forv MemoryvOBJ: 1.1 MSC:vUnderstanding

5. WhichvofvthevfollowingvstatementsvisvLEASTvlikelyvtovapplyvtovpatientvH.M.?
a. “Hevcannotvremembervwhatvhevdidvearliervtoday,vincludingveventsvthatvtookvplacevjustvanvhourvago.”
b. “Hevreadvthisvstoryvlastvmonth,vbutvhevwasvstillvsurprisedvbyvhowvthevstoryvturnedvout.”
c. “Evenvthoughvhevhasvencounteredvthevnursevmanyvtimes,vhevisvstillvunablevtovrecognizevher.”
d. “Hevrememberedvthatvitvwasvonlyvavweekvagovthatvhe’dvheardvthevsadvnewsvthatvhisvunclevhadvdied.”


ANS:v D DIF: Moderate REF:
AmnesiavandvMemoryvLossvOBJ: 1.2 MSC:vApplying

6. ResearchvwithvH.M.vprovidesvanvillustrationvforvwhichvmajorvthemevofvthevchapter?
a. Introspectionvisvanvimportantvresearchvtoolvforvcognitivevpsychologists.
b. Cognitivevpsychologyvcanvhelpvusvunderstandvavwidevrangevofvactivitiesvthatvdependvonvsomeone’sv
abilityvtovremember.
c. Memoryvisvnotvveryvimportant.
d. Thevdisruptionvcausedvbyvbrainvdamagevdependsvonvhowvwidespreadvthevdamagevis,vandvnotvonvthev
specificvsitesvthatvarevdamaged.


ANS:v B DIF: Moderate REF: ThevScopevofvCognitivevPsychology
OBJ: 1.2 MSC: Evaluating

7. Patientsvsufferingvfromvclinicalvamnesiavarevcharacterizedvby
a. memoryvdysfunction. c. inarticulatevspeech.
b. anvinabilityvtovrecognizevpatterns. d. impairedvlanguagevcomprehension.


ANS:v A DIF: Easy REF:
AmnesiavandvMemoryvLossvOBJ: 1.2 MSC:vRemembering

8. Thevtermv“introspection”vrefersvtovthe
a. processvbyvwhichvonevindividualvseeksvtovinfervthevthoughtsvofvanothervindividual.
b. procedurev ofv examiningv thoughtv processingv byv monitoringv thev brain’sv electricalv activity.

, c. processvofveachvpersonvlookingvwithin,vtovobservevhisvorvhervownvthoughtsvandvideas.
d. techniquevofvstudyingvthoughtvbyvinterpretingvthevsymbolsvusedvinvcommunication.


ANS:v C DIF: Easy REF:
ThevLimitsvofvIntrospectionvOBJ: 1.3 MSC:vRemembering

9. Avparticipantvisvaskedvtovlookvwithinvhimselfvorvherselfvandvreportvonvhisvorvhervownvmentalvprocesses.vThisvmethod
isvcalled
a. logicalvinference. c. introspection.v
b. reconstruction. d.


ANS:v C DIF: Easy REF:
ThevLimitsvofvIntrospectionvOBJ: 1.3 MSC:vRemembering

10. Ofvthevfollowing,vintrospectionvisvLEASTvusefulvforvstudying
a. topicsvthatvarevstronglyvcoloredvbyvemotion.
b. mentalveventsvthatvarevunconscious.
c. processesvthatvinvolvevconceptualvknowledge.
d. eventsvthatvtakevavlongvtimevtovunfold.


ANS:v B DIF: Moderate REF:
ThevLimitsvofvIntrospectionvOBJ: 1.3 MSC:vUnderstanding

11. WhichvofvthevfollowingvstatementsvaboutvintrospectionvisvFALSE?
a. Itvisvthevonlyvwayvtovobservevconsciousveventsvdirectly.
b. Itvisvsubjective.
c. Itvprovidesvstrongvevidencevforvhypothesis-testing.
d. Itvwasvavtechniquevusedvhistoricallyvtovstudyvcognition.


ANS:v C DIF: Moderate REF:
ThevLimitsvofvIntrospectionvOBJ: 1.3 MSC:vUnderstanding

12. Genievwondersvwhyvshevcanvnevervremembervthevnamesvofvnewvacquaintances.vInvsearchvofvanvanswer,vshevexaminesv
andvreflectsvonvhervfeelingsvaboutvmeetingvnewvpeople.vGenievisvengagedvinvwhichvprocess?
a. practicalvrehearsal c. learningvhistoryvanalysis
b. introspection d. goalvretrieval


ANS:v B DIF: Moderate REF:
ThevLimitsvofvIntrospectionvOBJ: 1.3 MSC:vApplying

13. Introspectionvwasvemployedvasvavresearchvtoolvinvthevlatev1800svbecause
a. itvwasvregardedvasvthevonlyvwayvtovobservevthevmind’svcontentsvdirectly.
b. itvprovidedvdatavfromvindividualsvwithoutvanyvspecializedvtraining.
c. consciousveventsvarevjustvasvimportantvasvunconsciousvevents.

Gekoppeld boek
 image
Uitgever: 2010 ISBN: 9780393118407 Druk: Onbekend

Documentinformatie

Geüpload op
8 december 2024
Aantal pagina's
215
Geschreven in
2024/2025
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
$18.49

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
TESTBANKPRO
4.5
(234)
Verkocht
3
Volgers
0
Items
201
Laatst verkocht
1 jaar geleden


Reviews van geverifieerde kopers




Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen