Aliyah Dosani, Josephine
Etowa, Cheryl van Daalen-Smith (Test Bank All
Chapters, 100% Original
Verified, A+ Grade)
,Community Health Nursing A Canadian Perspective 6e Aliyah Dosani, Josephine Etowa,
ri ri ri ri ri ri ri ri ri ri
Cheryl van Daalen-Smith (Test Bank All Chapters, 100% Original
ri ri ri ri ri ri ri ri ri
Verified, A+ Grade) ri ri
Chapter 1: The History of Community Health Nursing in Canada
ri ri ri ri ri ri ri ri ri
Community Health Nursing A Canadian Perspective 6th Edition Stamler
ri ri ri ri ri ri ri ri ri
Multiple Choice Questions
ri ri
1. Who would a visiting nurse most likely work with in the early 1900s in Canada?
ri ri ri ri ri ri ri ri ri ri ri ri ri ri
a. Families who could afford to pay ri ri ri ri ri
b. Poor and destitute families ri ri ri
c. The community ri
d. School children ri
Correct Answer: b (page 6)
ri ri ri ri
2. Which community health nursing specialty emerged in early 20th-century Canada to combat
ri ri ri ri ri ri ri ri ri ri ri
ri communicable disease, infant mortality, and childhood morbidity? ri ri ri ri ri ri
a. Visiting nursing ri
b. District nursing ri
c. Private duty nursing ri ri
d. Public health nursing ri ri
Correct Answer: d (page 4)
ri ri ri ri
3. In the early 20th century, health departments were dissolved after a local emergency was over.
ri ri ri ri ri ri ri ri ri ri ri ri ri ri
ri Which statement below characterizes the social attitude of the era?
ri ri ri ri ri ri ri ri ri
a. Public health was the responsibility of doctors ri ri ri ri ri ri
b. Visiting nurses were responsible for community health ri ri ri ri ri ri
c. The state was not responsible for health care
ri ri ri ri ri ri ri
d. Women should not be working outside of the family ri ri ri ri ri ri ri ri
Correct Answer: c (page 3)
ri ri ri ri
, 4. What was the primary reason for the establishment of school health programs?
ri ri ri ri ri ri ri ri ri ri ri
a. Prevent ill children from becoming dependent citizens ri ri ri ri ri ri
b. Promote the health of all children ri ri ri ri ri
c. Provide food for children who lived in poverty ri ri ri ri ri ri ri
d. Treat sick children so they could work and contribute to the family income
ri ri ri ri ri ri ri ri ri ri ri ri
Correct Answer: b (page 4)
ri ri ri ri
5. The earliest forms for healthcare in Canada were:
ri ri ri ri ri ri ri
a. Thepractices ofAboriginal people
ri ri ri ri
b. European settlers who were physicians ri ri ri ri
c. The wives of surgeons ri ri ri
d. The Grey Nuns-first community nursing
ri ri ri ri
Correct Answer: a (page 2)
ri ri ri ri
6. were Canada’s first community nursing order who made significant
ri ri ri ri ri ri ri ri
ri contributions to providing access to health services, food, shelter, and education for the most
ri ri ri ri ri ri ri ri ri ri ri ri ri
ri vulnerable:
a. The Victorian Order of Nurses
ri ri ri ri
b. The Grey Nuns ri ri
c. Public Health Nurses ri ri
d. School Nurses ri
e. nursing sisters -first to provide health care in remote and frontier area)
ri ri ri ri ri ri ri ri ri ri ri
Correct Answer: b (page 3)
ri ri ri ri
7. The dual mandate of doing charitable work and providing affordable nursing care was held by
ri ri ri ri ri ri ri ri ri ri ri ri ri ri
ri which agency? ri
a. The Margaret Scott Nursing Mission
ri ri ri ri
b. The Victorian Order of Nurses-lady aberdeen led the development
ri ri ri ri ri ri ri ri
c. Indian Health Services ri ri
d. Public Health Services ri ri
Correct Answer: b (page 4)
ri ri ri ri
, 8. How were public health nurses and home visiting nurses different from nurses employed in
ri ri ri ri ri ri ri ri ri ri ri ri ri
ri other sectors of the healthcare system?
ri ri ri ri ri
a. They received less compensation for their services
ri ri ri ri ri ri
b. They were dependent on other health care professionals
ri ri ri ri ri ri ri
c. They required post-diploma training at a university
ri ri ri ri ri ri
d. They offered services to the elite living in urban districts
ri ri ri ri ri ri ri ri ri
Correct Answer: c (page 4)
ri ri ri ri
9. Which of the following were the first two public health nursing specialties?
ri ri ri ri ri ri ri ri ri ri ri
a. TB nursing and school nursing ri ri ri ri
b. Private duty nursing and TB nursing ri ri ri ri ri
c. Home-visiting nursing and school nursing ri ri ri ri
d. Outpost nursing and school nursing ri ri ri ri
Correct Answer: a (page 4)
ri ri ri ri
10. What was the role of the first public health nurses in Canada?
ri ri ri ri ri ri ri ri ri ri ri
a. To assess hygiene conditions in the home
ri ri ri ri ri ri
b. To conduct well baby clinicsri ri ri ri
c. Topromote breastfeeding of newborn infants
ri ri ri ri ri
d. To promote health of school children
ri ri ri ri ri
Correct Answer: d (page 4)
ri ri ri ri
11. Whichorganization is creditedfor establishing well-babyclinics?
ri ri ri ri ri ri ri
a. The Grey Nuns ri ri
b. The Victorian Order of Nurses ri ri ri ri
c. The Red Cross ri ri
d. Provincial Health Departments ri ri
Correct Answer: c (page 5)
ri ri ri ri