• Verkeerd document? Gratis ruilen
  • Geschreven door studenten die geslaagd zijn
  • Direct beschikbaar na je betaling
  • Online lezen of als PDF
Verkopen
Kies je studieland
Kies je taal
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 743 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Digital Test Bank - Database Systems, Coronel,14e

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 743 pagina's

Are you worried about your exam preparation for your course? Are you uncertain whether or not you are ready to enter the exam? if yes, look no further. The question bank, to be used in conjunction with Database Systems, Coronel,14e allows you to practice and get ready for exams by giving access to tremendous amount of test questions written exclusively by textbook authors. These questions go in line with the textbook and cover the entire chapters. Satisfaction guaranteed. 100% Downloadable. Instant Access. Buy now.

Voorbeeld van de inhoud

Chapter 01 Database Models

1. Data is the result of interpreting facts to reveal meaning.

a. True
b. False
ANSWER: False
FEEDBACK: Correct Correct. Data is the result of processing raw facts to reveal their meaning.
Incorrect Incorrect. Data is the result of processing raw facts to reveal their meaning.
POINTS: 1
QUESTION TYPE: True / False
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: CORMO.DBS14e.23.01.01 - Define the difference between data and information
TOPICS: Data versus Information
KEYWORDS: Bloom's: Understand
DATE CREATED: 9/27/2022 6:21 PM
DATE MODIFIED: 9/27/2022 6:21 PM

2. A data warehouse can store data derived from many sources.

a. True
b. False
ANSWER: True
FEEDBACK: Correct Correct. The data warehouse stores historical data obtained from many sources.
Incorrect Incorrect. The data warehouse stores historical data obtained from many sources.
POINTS: 1
QUESTION TYPE: True / False
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: CORMO.DBS14e.23.01.02 - Describe what a database is, the various types of databases, and
why they are valuable assets for decision making
TOPICS: Introducing the Database
KEYWORDS: Bloom's: Remember
DATE CREATED: 9/27/2022 6:21 PM
DATE MODIFIED: 9/27/2022 6:21 PM

3. Unstructured data is data that exists in the format in which it was collected (raw state). While Structured data
is the result of formatting unstructured data to enable storage, use, and generation of information.
a. True
b. False
ANSWER: True
FEEDBACK: Correct Correct. Unstructured data is in its raw state while structured data is formatted to
enable storage and generation of meaningful information.
Incorrect Incorrect. Unstructured data is in its raw state while structured data is formatted to
enable storage and generation of meaningful information.
POINTS: 1
QUESTION TYPE: True / False
HAS VARIABLES: False
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 1

,Chapter 01 Database Models

LEARNING OBJECTIVES: CORMO.DBS14e.23.01.02 - Describe what a database is, the various types of databases, and
why they are valuable assets for decision making
TOPICS: Data versus Information
KEYWORDS: Bloom's: Remember
DATE CREATED: 9/27/2022 6:21 PM
DATE MODIFIED: 9/27/2022 6:21 PM

4. A good Database Management System (DBMS) will perform well even with a badly designed database.

a. True
b. False
ANSWER: False
FEEDBACK: Correct Correct. A well designed database is essential for a DBMS to perform well.
Incorrect Incorrect. A well designed database is essential for a DBMS to perform well.
POINTS: 1
QUESTION TYPE: True / False
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: CORMO.DBS14e.23.01.03 - Explain the importance of database design
TOPICS: Why database design is important
KEYWORDS: Bloom's: Understand
DATE CREATED: 9/27/2022 6:21 PM
DATE MODIFIED: 9/27/2022 6:21 PM

5. Thorough database planning and design is important to ensure that data is properly used to give the
organization the most benefit.
a. True
b. False
ANSWER: True
FEEDBACK: Correct Correct. Thorough database planning and design is important for a DBMS to
perform well and to give the organization the most benefit.
Incorrect Incorrect. Thorough database planning and design is important for a DBMS to
perform well and to give the organization the most benefit.
POINTS: 1
QUESTION TYPE: True / False
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: CORMO.DBS14e.23.01.03 - Explain the importance of database design
TOPICS: Why database design is important
KEYWORDS: Bloom's: Understand
DATE CREATED: 9/27/2022 6:21 PM
DATE MODIFIED: 9/27/2022 6:21 PM

6. Structural dependence exists when it is possible to make changes in the file structure without affecting the
application program's ability to access the data.
a. True
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 2

,Chapter 01 Database Models

b. False
ANSWER: True
FEEDBACK: Correct Correct. It is true that structural dependence exists when it is possible to make
changes in the file structure without affecting the application program's ability to
access the data.
Incorrect Incorrect. It is true that structural dependence exists when it is possible to make
changes in the file structure without affecting the application program's ability to
access the data.
POINTS: 1
QUESTION TYPE: True / False
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: CORMO.DBS14e.23.01.05 - Understand flaws in file system data management
TOPICS: Problems with File System Data Processing
KEYWORDS: Bloom's: Remember
DATE CREATED: 9/27/2022 6:21 PM
DATE MODIFIED: 9/27/2022 6:21 PM

7. Data redundancy exists when data is duplicated and stored unnecessarily at different places.


a. True
b. False
ANSWER: True
FEEDBACK: Correct Correct. Data redundancy exists when data is duplicated and stored unnecessarily
at different places.
Incorrect Incorrect. Data redundancy exists when data is duplicated and stored
unnecessarily at different places.
POINTS: 1
QUESTION TYPE: True / False
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: CORMO.DBS14e.23.01.06 - Outline the main components of the database system
TOPICS: Database System
KEYWORDS: Bloom's: Remember
DATE CREATED: 9/27/2022 6:21 PM
DATE MODIFIED: 9/27/2022 6:21 PM

8. One of the advantages of a database system over previous data management approaches is reduced costs.

a. True
b. False
ANSWER: False
FEEDBACK: Correct Correct. Database systems require sophisticated hardware and software and highly
skilled personnel. This increases costs.
Incorrect Incorrect. Database systems require sophisticated hardware and software and
highly skilled personnel. This increases costs.
POINTS: 1

Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 3

, Chapter 01 Database Models

QUESTION TYPE: True / False
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: CORMO.DBS14e.23.01.07 - Describe the main functions of a database management system
(DBMS)
TOPICS: Database Systems
KEYWORDS: Bloom's: Understand
DATE CREATED: 9/27/2022 6:21 PM
DATE MODIFIED: 9/27/2022 6:21 PM

9. The term database system refers to an organization of components that define and regulate the collection,
storage, management, and use of data within a database environment.
a. True
b. False
ANSWER: True
FEEDBACK: Correct Correct. Database system refers to an organization of components that define and
regulate the collection, storage, management, and use of data within a database
environment.
Incorrect Incorrect. Database system refers to an organization of components that define
and regulate the collection, storage, management, and use of data within a
database environment.
POINTS: 1
QUESTION TYPE: True / False
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: CORMO.DBS14e.23.01.07 - Describe the main functions of a database management system
(DBMS)
TOPICS: Database Systems
KEYWORDS: Bloom's: Remember
DATE CREATED: 9/27/2022 6:21 PM
DATE MODIFIED: 9/27/2022 6:21 PM

10. It is unnecessary for the database designer to determine which data to enter into the database and how to
organize that data in the database management system.
a. True
b. False
ANSWER: False
FEEDBACK: Correct Correct. It is vital for the database designer to determine which data to enter into
the database and how to organize that data.
Incorrect Incorrect. It is vital for the database designer to determine which data to enter into
the database and how to organize that data.
POINTS: 1
QUESTION TYPE: True / False
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: CORMO.DBS14e.23.01.07 - Describe the main functions of a database management system
(DBMS)
TOPICS: Database Systems
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 4

Gekoppeld boek
 image
CARLOS. CORONEL, Steven Morris Database Systems
Uitgever: 2022 ISBN: 9780357673034 Druk: Onbekend

Documentinformatie

Geüpload op
3 juni 2024
Aantal pagina's
743
Geschreven in
2023/2024
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
$37.49

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
Verkocht
259
Volgers
26
Items
2963
Laatst verkocht
1 dag geleden



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen