with 75 Questions and Answers (Verified Revised Full Exam)
1. Which action by the pn indicates the best understanding of the principles
related to medical asepsis and effective hand washing?
A. Turn the water volume to a low level to decrease splashing
B. Dry the hands above the wrists first to dry them clean to dirty
C. Use antibacterial hand gel instead of handwashing between clients
D. Hold the hands lower than the elbows ro promote microbe removal
ANS: D. Hold the hands lower than the elbows ro promote microbe removal
2. The mother of a young child with eczema asks about the type of clothing that is
best for her child's comfort. Which choice should the practical nurse recommend?
A. Rayon
B. Silk
C. Polyester
D. Cotton
ANS: D. Cotton
3. A male client with polycythemia Vera is scheduled for phlebotomy in the units
procedure room.What action should the practical nurse implement when coordinating
departmental services for this procedure?
,A. Notify the blood bank about the scheduled phlebotomy procedure
B. Schedule the treatment with special procedures department
C. Ensure that chest x ray and other radiological reports are available
D. Ask pharmacy to deliver an additional PRN dose of analgesic.
ANS: B. Schedule the treatment with special procedures department
4. A 15 year old male who is mildly mentally disable is admitted to the adoles- cent unit
because he repeatedly refuses to complete personal hygiene. The healthcare provider
prescribes that the client brush his teeth 3x per day. In the psych team conference, a
behavior modification program is not recommended to engage the clients participation.
When implementing this technique, which reinforcement is best for the pn to provide?
A. Candy for each successful hygiene task, like brushing his teeth
B. Preferred activities or tokens for each compliance
C. Pro ledge restriction or fines for refusals to complete a hygienic task
D. Unit tasks for each omission of teeth brushing
ANS: B. Preferred activities or tokens for each compliance
5. A client reports pain, numbness, and tingling sensation in the lower legs. How
should the PN document this finding?
A. Acute pain
B. Visceral pain
C. Novice price pain
D. Neuropathic pain
ANS: D. Neuropathic pain
,6. A client who had orthopedic surgery 3 days ago complains of difficulty
sleeping. Which initial intervention is best for the PN to implement?
A. Provide a cup of hot chocolate at bedtime
B. Reposition the client and provide a back rub
C. Administer a PRN prescription for pain
D. Offer the client a prescribed sleep medication
ANS: B. Reposition the client and provide a back rub
7. The parents of a child with pre diabetes report to the PN that the child wants to join a
soccer team. Which action is best for the PN to implement?
A. Instruct the family about the need to adjust the insulin dose before excerise
B. Recommend an increase in caloric intake to avoid excessive weight loss
C. Suggest a less strenuous activity to reduce the risk for dehydration
D. Reassure the parents that increased physical activity reduces the risk for diabetes
ANS: A. Instruct the family about the need to adjust the insulin dose before excerise
8. The charge nurse brings a #18 urinary catheter with a 30 mL balloon to the PN who is
preparing to insert the catheter in a female client who weighs 50 kg. Which action
should the PN take first?
A. Ask the client if she has previously been catheterized
B. Position the client and observe the urinary meats
C. Consult with the charge nurse about the catheter
D. Obtain a 30 ml syringe and a vile of sterile water
ANS: D. Obtain a 30 ml syringe and a vile of sterile water
, 9. A male client tells the practical nurse that he is afraid of getting cancer so he plans to
quit smoking cigarettes by switching to a smokeless tobacco product. How should the PN
respond?
A. Encourage the client to continue with this plan to reduce his risk for cancer
B. Explain to the client that obesity is a more significant health risk than smoking
C. Remind the client that he is likely to gain weight when attempting to stop smoking
D. Provide information to the client about risks associated with smokeless tobacco
ANS: D. Provide information to the client about risks associated with smokeless tobacco
10. A client with OCD reports "thoughts stick in my mind and the rituals I use are
stupid, but I cannot control them." People laugh at me but they
don't understand how awful it is. I am a burden to my family because I can not hold a
job. I do not know how much longer I can live this way." Which