2023 ( A+ GRADED 100% VERIFIED)
1). 1. when was the fraternity officially founded?
Ans: Tuesday, Dec 4, 1906
2). 2. where was alpha phi alpha fraternity founded?
Ans: Cornell University, Ithaca, NY 14853
3). Who are the current regional officers and what are their positions (elected officers)?
Ans: Big Brother Regional Vice-President Assistant Regional Vice-President Big Brother
4). Who is known as the mother of alpha phi alpha? why?
Ans: Mrs. Annie C. Singleton because the early mtgs were held at her house where she
fed and encouraged the Brothers as they did their work.
5). Who was the first general president?
Ans: Big Brother Moses A. Morrison
6). What was the first alumni chapter of alpha phi alpha and its location?
Ans: Alpha Lambda, Louisville, KY
7). 7. who were the first initiates of alpha phi alpha?
Ans: Big Brother Lemuel E. Graves; Jewel Big Brother Eugene Kinkle Jones; Big Brother
Gordon Holmes Jones
PaperStoc.com Page 1 of 6
, 8). 8. when and where did the first and second incorporations take place?
Ans: Albany, NY on Jan 29, 1908; Washington, DC on April 3, 1912 (2pts/location &
2pts/date)
9). 9. what were the names, designations, and occupations of alpha phi alpha's founders?
Ans: Jewel Big Brother Henry Arthur Callis - physician; Jewel Big Brother Charles Henry
Chapman - educator; Jewel Big Brother Eugene Kinckle Jones - Exec Sec of National
Urban League; Jewel Big Brother George Biddle Kelley civil engineer; Jewel Big Brother
Nathaniel Allison Murray - educator; Jewel Big Brother Robert Haroid Ogle e - secretarial
fleld; Jewel Big Brother Vertner Woodson Tandy architect
10). What is the last sentence of the poem "if"?
Ans: If you can fill the unforgiving minute with sixty seconds worth of distance run,
yours is the Earth and everything that's in it, and which is more - you'll be a Man, my son!
11). 11. what is the complete title of the fraternity's history book?
Ans: The History af Alpha Phi Alpha: A Development in College Life
12). To whom is the history book of alpha phi alpha dedicated?
Ans: To the youths who march onward and upward toward the light, this volume is
respectfully dedicated
13). 13. what are the titles of the first seven chapters of the history book?
Ans: Chapter 1- The Origin of Alpha Phi Alpha; Chapter 2 - The Period of Consolidation;
Chapter 3 - The First Steps in Expansion; Chapter 4 LOCAI and Natlonal Strivings; Chaprer
5 - Permanent Foundarions; Chanter 6 - Fxnansion and Internal Development; Chapter 7-
The Leaven of Self-Examination
14). Who proposed the name of the fralernity?
Ans: Jewel Big Brother Georye B. Kelley thouytı he glves credit to Jewel Big Brother
Henry A. Callis (acceptabie if he only puts Kelley's name)
15). Where was the first initiation banquet held?
PaperStoc.com Page 2 of 6